Inschrijven

Cursus Cupping voor gevorderden

Leer uiteenlopende gevorderde cupping technieken!
Leer uiteenlopende gevorderde cupping technieken!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 209

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Heb je al de cursus cupping (basis) gevolgd, maar wil je nog veel meer leren over deze unieke therapie? Dan ben je vanaf nu bij ons ook aan het juiste adres voor een cursus cupping voor gevorderden. We gaan ons verder verdiepen in uiteenlopende geavanceerde cupping technieken en toepassingen voor nog betere resultaten en het aanpakken van specifieke klachten.

School je tot gevorderde cupping therapeut

Cupping is een complementaire therapie die overtuigend in de lift zit. Dat is onder meer te danken aan bekende topsporters die deze therapie ondergaan voor een sneller herstel na inspanning en ter voorbereiding op hun topprestaties. Na het volgen van onze cursus cupping waarin de basistechnieken aan bod komen, leer je in deze cursus cupping voor gevorderden aanvullende technieken, waarmee je je klanten gerichter kunt helpen bij specifieke klachten. Denk hierbij vooral aan locomotorische stoornissen. Met deze cursus school je je tot gevorderde cupping therapeut. Bekijk hier ook onze Cursus Cupping Basis.

Ontdek en ervaar aanvullende gevorderde cupping technieken!

Lesprogramma cursus cupping voor gevorderden

De cursus geeft je een dieper inzicht in de mogelijkheden en toepassingen van cupping therapie. Bovenal ga je veel zelf oefenen met het in de vingers krijgen van de gevorderde cupping technieken. Uniek aan deze cursus is dat je deze ook zelf gaat ervaren, want de cursisten oefenen op elkaar. Daardoor weet je nog beter wat je klanten straks ervaren. Tijdens de cursus wordt gewerkt met Baguanfa en Haci Wu Xing cups. Je leert vaardigheden als dynamisch cuppen, massage cupping, cups plaatsen (stationary cupping) en intermittent cupping. Je leert eveneens cupping technieken waarbij je met magneten inwerkt op de acupunten (biomagnetisch cuppen).

Bekom een certificaat cupping voor gevorderden!

Laat je tijdens deze cursus cupping voor gevorderden nog meer inspireren voor het toepassen van deze therapie als massage- en wellness therapeut. Je krijgt les van een ervaren docent, die de kennis en vaardigheden op een boeiende en toegankelijke manier overdraagt. Het is wel belangrijk dat je de basis van cupping beheerst en dat je over voldoende basiskennis van de Traditionele Chinese Geneeskunde beschikt. Vergeet niet om een bikini of zwembroek mee te nemen naar de lessen, gezien de cursisten op elkaar oefenen. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat cupping voor gevorderden. Zie hier ook onze Cursus Cupping (Basis).

Lesindeling

1-daagse cursus van 10h00 tot 17h00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van basis cupping.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Verdieping in toepassingen
 • Specifieke klachten
 • o.a. locomotorische klachten
 • Benodigdheden
 • Baguanfa cups
 • Haci Wu Xing cups
 • Gevorderde cupping technieken
 • Dynamisch cuppen
 • Massage cupping
 • Stationary cupping
 • Biomagnetic cuppen (magneten & acupunten)
 • Intermittent cupping

Prijs

209 euro

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zaterdag 2 december 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jos Koch

Docent in Hasselt

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.