• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Voor welke doelen kun je body wraps inzetten?

29 juni 2020 | Schoonheidszorg
Voor welke doelen kun je body wraps inzetten?

Als beauty professional wil je niets liever dan je klanten in de watten leggen en ze zo goed mogelijk helpen met hun beauty problemen. Een heerlijke job, waarmee je veel voor ze kunt betekenen. Wanneer ze bij jou uit de stoel komen, voelen ze zich als herboren en verlaten stralend je salon. Wat als je nu eens leert om je klanten helemaal ‘in te pakken’? We hebben het over body wraps of lichaamspakkingen! Het lichaam wordt bedekt met bijvoorbeeld een klei-, modder- of algenpakking. Ontdek hier voor welke doelen je body wraps kunt inzetten in je salon!

1. Body wraps en ontspanning

Een body wrap is een complete lichaamsbehandeling. Het hele lichaam wordt immers ingepakt. Hoewel we hier de verschillende doelen van lichaamspakkingen apart beschrijven, heeft elke pakking meerdere effecten. Een van de redenen om je klanten een body wrap aan te bieden, is omdat het intense ontspanning biedt. Het is een goed idee om een body wrap te geven als aanvulling op een ontspannende massage. De warmte en geborgenheid helpen je klant om zich over te geven aan de behandeling en intens te ontspannen. De heerlijke geur van een hot chocolate pakking werkt daarbij bijvoorbeeld extra ontspannend. Dit is een van de body wraps die je leert in onze cursus lichaamspakkingen. Ben je nog geen gecertificeerde schoonheidsspecialiste? Bekijk dan hier ook eens onze volledige Opleiding Schoonheidsspecialiste in Gent en behaal je diploma!

2. Body wraps en detox

Is jouw beauty salon gericht op detoxen, dan zijn lichaamspakkingen een mooie aanvulling op je diensten. Door het lichaam volledig in te pakken in bijvoorbeeld een modderpakking, geef je het complete metabolisme van je klant een boost. De toevoer van zuurstof en voedingsstoffen naar alle cellen wordt gestimuleerd. Daarbij wordt ook de afvoer van afvalstoffen bevorderd. De modder die hiervoor wordt gebruikt, is afkomstig uit warme bronnen en meren, uit vulkanische gebieden of moerassige natuurgebieden. Deze modder heeft meteen ook een zuiverende werking op de huid. Een detox body wrap is een goede aanvulling op bijvoorbeeld een manuele lymfedrainage behandeling. Bekijk hier ook onze Cursus Manuele Lymfedrainage.

3. Body wraps en afslanken

Afslanken is een complex proces, waarbij rekening gehouden moet worden met vele factoren, zoals voeding, beweging en leefstijl. Er bestaan diverse beauty behandelingen die dit proces ondersteunen. Heb je al eens gehoord van Sveltessa Afslankingsmassage? Daarnaast kunnen ook lichaamspakkingen dit proces bevorderen. Denk bijvoorbeeld aan een speciale verstevigende en ontgiftende modderpakking. Andere geschikte pakkingen zijn een lichaamspakking met ghassoul klei, ook wel bekend uit de hammam, of een algenpakking. Verder kun je eveneens behandelingen aanbieden met koude afslanklotion, die je alleen op specifieke zones aanbrengt. Leer meer over behandelingen met ghassoul klei in onze Cursus Salon Hammam.

4. Body wraps en huidverbetering

In onze cursus lichaamspakkingen leer je uiteenlopende pakkingen uitvoeren en doe je veel kennis op over actieve bestanddelen in de pakkingen. Run je een schoonheidsinstituut dat zich focust op huidverbetering, dan is een honingpakking een aanrader vanwege de verzorgende en verzachtende werking van bepaalde enzymen in honing. Dit is ideaal voor het behandelen van een droge en geïrriteerde huid. Een andere heilzame pakking voor de huid is een pakking met Dode Zee modder. In deze modder zitten bestanddelen die huidproblemen als psoriasis en eczeem verminderen. Het zorgt voor een natuurlijke peeling en drainage van de huid.

5. Body wraps bij spier- en gewrichtspijnen

Je kunt body wraps ook inzetten voor het verminderen van spier- en gewrichtspijnen. Vooral Dode Zee zout en modder zijn daarvoor zeer geschikt. Belangrijke mineralen in Dode Zee zout zijn: calcium, chroom, kalium, koper en natrium. Deze bevorderen het functioneren van spier- en zenuwweefsel. Behandelingen met modder worden al eeuwenlang toegepast voor het verminderen van reuma, artritis, artrose en spierpijn. Elke body wrap behandeling begint met een bodyscrub om dode huidcellen te verwijderen, zodat de actieve werkstoffen beter inwerken. Daarna breng je de pakking aan en wikkel je je klant in folie. Onder een warme deken laat je je klant 20 tot 30 minuten intens ontspannen, terwijl de pakking intrekt. Daarna verwijder je de pakking en masseer je het lichaam in met een verzorgende crème.

Schrijf je in voor onze Cursus Lichaamspakkingen (Body Wraps)

Wil je leren om op professionele wijze body wraps aan te bieden in je salon voor uiteenlopende doelen of als aanvulling op jouw specifieke aanbod aan beauty en wellness behandelingen? Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Lichaamspakkingen. Ben er snel bij, want vanwege de gelimiteerde inschrijvingen is de cursus altijd snel volzet!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie