10% korting op alle inschrijvingen t/m 25/10!

Inschrijven

Cursus Salon Hammam

Haal het hammam ritueel naar je eigen salon!
Haal het hammam ritueel naar je eigen salon!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 169

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wat dacht je van een wellness ritueel in jouw salon? In onze cursus salon hammam leer je hoe je dat kunt aanpakken met een minimale investering en minimale aanpassingen in je salon. Met een salon hammam ritueel kun je je klanten straks helemaal in de watten leggen met uiteenlopende beauty en wellness behandelingen met traditionele Arabische producten. Je klanten zullen zich als herboren voelen. Ontdek hier wat je kunt verwachten van onze cursus salon hammam!

Laat je klanten oosters ontspannen in je salon!

De hammam heeft een lange geschiedenis. Dit badhuis ritueel vormde een onderdeel van de oude Griekse en Romeinse cultuur. De Ottomanen namen veel van deze rituelen over en gaven het een eigen identiteit. Zo werd de oosterse hammam geboren. ‘Hammam’ is Arabisch voor ‘verspreider van warmte’. Dit verwijst niet alleen naar de warme behandelingen, maar ook naar het belangrijke sociale aspect van de traditionele hammam. Nu is de beurt aan jou om jouw draai te geven aan het hammam ritueel en je klant warm te ontvangen in je salon. We helpen je er graag bij in onze cursus salon hammam!

Het hammam ritueel doet dienst als ultiem reinigingsritueel!

Programma cursus salon hammam

De cursus salon hammam staat in het teken van leren, ervaren en doen! Voordat je de handen uit de mouwen steekt, nemen we je mee terug in de tijd naar de oorsprong van de hammam en leer je meer over hoe dit ritueel zich heeft ontwikkeld. Daarna wordt het hammam ritueel binnen deze cursus tot leven geroepen! Je leert hoe je jouw salon in oosterse sferen hult en je maakt kennis met traditionele producten en benodigdheden. We gaan verschillende behandelingen oefenen met als voordeel dat de cursisten op elkaar oefenen. Je gaat dus zelf de behandelingen ervaren! Je leert authentieke scrubbehandelingen, zeepmassages met een traditionele zeepzak, kleibehandelingen met ghassoul klei en ontspanningsmassages met massageolie. 

Voordelen van onze cursus 

Alle behandelingen die je aanleert, worden zo aangepast dat je ze gewoon op een massagetafel kunt uitvoeren. Je hoeft je salon dus niet om te toveren tot een compleet badhuis! Dat neemt niet weg dat je na afloop in staat bent om een compleet hammam ritueel aan te bieden in je salon. Deze bijzondere dienst zullen je klanten beslist waarderen. Het hammam ritueel doet dienst als reinigingsritueel en biedt een heerlijk moment van ontspanning. Let op: vergeet je badkleding niet, gezien de cursisten op elkaar gaan oefenen! Dankzij de kleine lesgroepjes en de begeleiding van een gepassioneerde docent kun je rekenen op een prettige, leerzame en ongedwongen sfeer! 

Bekom een certificaat salon hammam

Na afloop van de cursus bekom je een certificaat salon hammam en kun je het geleerde meteen als een pro in jouw salon toepassen! Daarnaast kun je nog meer interessante bijscholingen volgen; wat dacht je van een Cursus Hot Stone Massage, een Cursus Kruidenstempel Massage of een Cursus Threading (oosters epileren)? 

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 18:00

Inhoud

 • Geschiedenis en achtergrond
 • Voorbereiding hammam ritueel
 • Arabische sfeer creëren
 • Traditionele materialen
 • Traditionele producten
 • Traditionele scrubbehandeling
 • Opwarmen van de huid
 • Etherische oliën
 • Scrubben
 • Traditionele zeepmassage
 • Verschillende soorten zepen
 • Gebruik originele zeepzak
 • Traditionele kleibehandeling
 • Ghassoul klei
 • Werking en gebruik
 • Ontspannende massage
 • Massageoliën
 • Massagetechnieken
 • Uitvoeren volledige salon hammam
 • Tips

Prijs

169 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 30 oktober 2021
Tijd: 09:00u tot 18:00

Docent

Jef & Jeanine Van Hove

Docent in Hasselt

Jeanine Groeneweg (1956) is docente chakratherapie aan de Wellness Academie. Als docente leert ze haar cursisten hoe ze zichzelf kunnen ontplooien om andere mensen te helpen. Jeanine had altijd al bijzonder veel interesse in de mens en zijn levenshouding. Voordat ze anderen in hun ontwikkeling kon helpen, legde ze eerst zelf een innerlijke zoektocht af.

Deze zoektocht leidde na haar studies tot het moederschap en daarna terug naar de arbeidsmarkt waar ze zich opwerkte tot een directiefunctie. Met veel plezier hielp ze het bedrijf uitbouwen, maar nog meer voldoening haalde ze uit het opleiden en motiveren van het personeel. Ze tilde haar coaching kwaliteiten naar een hoger plan met een training van de bekende schrijver Dale Carnegie. Ze won eveneens prijzen voor haar verdiensten op het gebied van menselijke relaties en communicatie.

Ze wilde vervolgens haar innerlijke zoektocht verdiepen en behaalde diploma’s tot energetische coach, Script-As begeleider, aromatherapeut, edelsteentherapeut, massagetherapeut, Herbalpad trainer en Go4Balance adviseur. In haar echtgenoot Jef van Hove trof ze een soulmate met dezelfde interesses en haar carrière onderging een metamorfose. Samen richtten ze in 2004 hun praktijk Zonnestreel op om mensen te ondersteunen in bewustwording en zelfontplooiing. Het opleiden van chakratherapeuten is Jeanine ’s levensmissie geworden!

Lees verderInklappen

Recensies

E. Blommaert (30-10)

Gevolgd in Hasselt

ik was aangenaam verrast met de inhoud van de cursus ik wilde vooral weten hoe je een -normaal natte- hamam geeft in je -normaal droge- massageruimte

N. Haccuria (30-10)

Gevolgd in Hasselt

Wat een unieke ervaring is deze cursus! Zowel als gever van de Hammam als ontvanger. Wat een parel van een lesgever met aandacht voor elk detail. Een schat aan ervaring waarvan je als cursist mag mee genieten. Ik voel me heel dankbaar.

C. Bové (30-10)

Gevolgd in Hasselt

Zeer ontspannende massage gegeven door een zeer lieve docent

M. Leys (26-10)

Gevolgd in Hasselt

Aanrader deze opleiding ! Kleine verborgen parel tussen de rest van de opleidingen. Jef en Jeanine verdienen hun plaats hier en een dikke pluim voor al hun fantastische werk. Knuffel Marleen

A. Koval (28-10)

Gevolgd in Hasselt

Weer een leerzame dag , met een fijne groep. Hulpvaardige en lieve docenten.

R. Thodé (28-10)

Gevolgd in Hasselt

Salon Hammam is een mooie aanvulling voor in je salon waar je het verschil mee kunt maken. Heerlijk om te geven en om te ontvangen. Het wordt zeker een onderdeel van het aanbod in mijn praktijk.

S. Vangenechten (28-10)

Gevolgd in Hasselt

Zeer leerrijke en aangename cursus. Zeker bruikbaar in een eigen salon. Dit gaat een meerwaarde geven aan het geheel. Jef & Jeanine zijn gedreven docenten met kennis van zaken. Bedankt!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.