Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor mooie wimpers voor brildragers

15 februari 2023 | Visagie
Tips voor mooie wimpers voor brildragers

Een bril en mooie wimpers, die de ogen fantastisch laten spreken? Dat is zeker geen onmogelijke combinatie. Een professionele visagiste of make-up artist weet daar wel raad mee. Wist je bijvoorbeeld dat het ook heel goed mogelijk is om een bril en nepwimpers te combineren. Alle opties staat open! Natuurlijk zijn er wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. De make-up experts van Wellness Academie geven je daarom hier tips voor mooie wimpers voor brildragers!

Tip 1: Zorg dat je altijd een wimperkruller bij de hand hebt!

Heb je van nature mooie, lange wimpers? Dan heb je als brildrager mogelijk te kampen met het probleem dat je wimpers tegen je brilglazen aankomen. Als je dan ook nog mascara op hebt, dan is het feest compleet, want de make-up kan dan afgeven op de glazen. Door je wimpers goed omhoog te krullen met een wimperkruller kun je dit probleem gemakkelijk voorkomen. Door je wimperkruller bovendien vooraf even op te warmen, bijvoorbeeld met een föhn, kun je ervoor zorgen dat de krul nog langer in je wimpers blijft zitten. Let op: knijp niet te hard in de wimperkruller, want daarmee kan je je wimpers beschadigen, waardoor ze afbreken.

Tip 2: liever geen wimperkruller? Ga voor wimperlifting!

Een andere goede tip voor mooie wimpers voor brildragers is een wimperlifting behandeling. Je kunt deze behandeling leren in onze cursus lash lift. Het voordeel van deze behandeling is dat je geen wimperkruller meer nodig hebt, omdat dit toch het risico op het beschadigen van je wimpers met zich meebrengt. Een lash lift betekent dat je met speciale lotions de wimpers lift, waardoor ze 4 tot 6 weken perfect in de krul zitten. Kortom, je hebt weken geen omkijken meer naar je wimpers, terwijl je wel geniet van een open blik zonder dat je wimpers steeds tegen je brilglazen aankomen. Ideaal!

Tip 3: probeer one-by-one wimperextensions

Ook als je een bril draagt kunnen one-by-one wimperextensions een goede oplossing zijn. Bij deze methode worden afzonderlijke extensions in de vorm van een haartje bevestigd op een eigen wimperhaartje. Op deze manier kan men meer volume, lengte of een mooiere krul aan de wimpers geven. Een professionele wimperstyliste, die bekwaam is in deze wimper-voor-wimpermethode zal nauwkeurig analyseren wat er mogelijk is en wat jouw wensen zijn. Om mooie wimpers voor brildragers te realiseren zal de wimperstyliste goed bestuderen hoeveel ruimte er is tussen de wimpers en de bril. De lengte en de krul van de wimperextensions kunnen hier perfect op afgestemd worden! Bekijk hier ook onze cursus wimperextensions.

Tip 4: mooie wimpers voor brildragers met nepwimpers

Ben je op zoek naar een oplossing voor een speciale gelegenheid of een feestje, waar je wilt stralen mét bril en mét mooie wimpers? Dan kunnen ook nepwimpers uitkomst bieden. Je moet er ook nu op letten dat de nepwimpers niet te lang zijn. In plaats van lange nepwimpers, kies je een kortere variant, maar die juist wat meer volume biedt bij de wimperrand. Ook op deze manier kun je je ogen sterker accentueren. Datzelfde effect kun je ook bereiken met korte nepwimpers met een zwarte wimperband.

Een andere tip voor mooie wimpers voor brildragers is om te experimenten met korte en iets piekerige nepwimpers. Deze geven een speelse en zachte uitstraling. Tot slot is het ook een goed idee om te werken met alleen een wimperstukje in de buitenooghoek. Dit geeft de ogen extra nadruk, zonder dat de haartjes tegen de brilglazen aankomen. Zoals je ziet, zijn de opties voor mooie wimpers voor brildragers zeer uiteenlopend!

Tip 5: leg de nadruk op de wenkbrauwen!

Vind je het toch lastig om je wimpers mooi te stylen voor een sprekendere oogopslag? Dan kun je ook gewoon de focus verleggen. In plaats van dat je je richt op de wimpers, creëer je een onweerstaanbare oogopslag met wenkbrauwstyling. Je wenkbrauwen zijn namelijk zeer bepalend voor je uitstraling. Het is dan wel belangrijk dat je wenkbrauwen boven het montuur van je bril uitkomen. Om de wenkbrauwen goed te leren shapen, is een cursus brow mapping & shaping onmisbaar. Je leert om bij iedereen de perfecte wenkbrauwvorm te creëren. Andere brow behandelingen die je hierbij kunnen helpen zijn:

Wil je een ware beauty expert worden?

Dan ben je bij Wellness Academie op de juiste plek om deze droom waar te maken! Wij bieden diverse volwaardige beauty opleidingen aan, zoals de Opleiding Schoonheidsspecialiste en de Opleiding Make-up Expert. Daarnaast kun je ook uiteenlopende korte schoonheidszorg en visagie cursussen volgen. Meer weten? Kom dan eens langs tijdens een van de info-avonden van Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie