Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor massages die weinig belastend zijn

8 september 2021 | Massage & Therapieën
Tips voor massages die weinig belastend zijn

Een massage ontvangen, dat is heerlijk! Daar zal iedereen het wel mee eens zijn. Hoe zit het dan met een massage geven? Wil je graag massagetherapeut worden, maar vraag je je af of dit misschien niet een heel vermoeiend beroep is? Dan ben je hier op de juiste plek. Veel mensen hebben het idee dat ze als massagetherapeut de hele dag op de been zijn en veel kracht moeten leveren. Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Het bijzondere aan de massagebranche is, dat er vele soorten massages zijn. We geven je hier tips voor massages die weinig belastend zijn voor de therapeut!

Alles draait om oprechte aandacht voor je klant

Op de eerste plaats willen we benadrukken dat het in je massagepraktijk gaat om oprechte aandacht voor je klant. Je bent niet constant bezig met masseren. Neem de tijd om je klant te ontvangen, om te luisteren naar de reden waarom hij/zij jou bezoekt en met advies geven. Wil je klant intens ontspannen, zorg dan dat je zelf ook goed ontspannen bent. Heeft je klant klachten, ongemakken of pijntjes? Bespreek dan samen welke massagebehandeling het meest geschikt is. Je zult merken dat je op een werkdag diverse soorten massage kunt afwisselen, waardoor zelfs een dag vol massages geven weinig belastend kan zijn. We zetten hier enkele behandelingen in de kijker:

 • Voetreflexologie
 • Oorreflexologie
 • Lomi lomi samudra massage
 • Klankmassage

Leer voetreflexologie geven

Een van die massages die weinig belastend is voor de therapeut is de voetreflexzonetherapie. Het voordeel van deze behandeling is, dat je deze zittend uitvoert. Het is dus een misvatting dat je als therapeut de hele dag op de been moet zijn! Een andere misvatting is dat je met deze behandeling alleen de voeten manipuleert. Doordat op de voeten allerlei reflexzones te onderscheiden zijn, die alle organen en klieren reflecteren, werk je met deze behandeling in op het hele lichaam. Je leert in de cursus voetreflexologie om alle technieken op een hele natuurlijke wijze uit te voeren. Je zet met jouw behandeling het lichaam aan om zichzelf te helen. Een bijzonder proces om deel van uit te maken. Wil je weten hoe dit precies werkt? Schrijf je dan in voor onze Cursus Voetreflexologieof voor de complete Opleiding Voetreflexologie!

Wat dacht je van oorreflexologie?

Hoewel de meeste mensen wel al eens van voetreflexologie hebben gehoord, is oorreflexologie nog wat onbekender. Tijd dat daar verandering in komt! De oorreflexologie heeft zijn wortels in de Traditionele Chinese Geneeskunde en is in het westen verder ontwikkeld en geïntroduceerd door de Franse arts Paul Nogier. Doordat je tijdens deze behandeling enkel het oor op een verfijnde manier bewerkt, is dit bij uitstek een van de massages die weinig belastend is voor de therapeut. Je werkt in op de zogeheten oorcorrespondentiepunten (OCP’s), die andere delen van het lichaam weerspiegelen. Je leert in onze Cursus Oorreflexologie onder meer de volgende klachten behandelen: verslavingen, allergieën, slaapproblemen, hormonale disbalans, spijsverteringsklachten en stress gerelateerde klachten. 

Lomi lomi samudra massage: leer moeiteloos bewegen

Ook lomi lomi samudra massages behoren tot de massages die weinig belastend zijn voor de therapeut. Niet omdat je bij het geven van deze massage weinig beweegt, maar omdat je juist leert om moeiteloos te bewegen volgens de bewegingsleer de Tai Chi. Je leert om op een vloeiende en ritmische manier te bewegen en om daarbij in te werken op het lichaam van je klant. Je doet dit middels lange strijkingen over het hele lichaam, waarbij je voornamelijk je onderarmen gebruikt. De lomi lomi samudra massage wordt daarom ook weleens vergeleken met een dansritueel. Het werkt vitaliserend en ontspannend voor zowel ontvanger als gever! Meer weten? Meld je hier aan voor onze Cursus Lomi Lomi Samudra Massage.

Masseren met klank? Ook dat kan!

Bij masseren denken we meteen aan manuele technieken, waarmee de therapeut inwerkt op het lichaam, maar dat hoeft niet het geval te zijn. Wist je dat je ook met klanken op het lichaam kunt inwerken? Doordat ons lichaam voor het grootste gedeelte uit water bestaat, kunnen de trillingen van klanken effectief inwerken op het lichaam. In de cursus klankmassage leer je hoe je dit kunt doen met behulp van onder meer klankschalen, gongs en sounds. Je leert hoe je een complete klankmassage kunt componeren en hoe je de instrumenten bespeelt, waarmee je het lichaam kunt laten ontspannen en je klant op reis kunt laten gaan door zijn/haar eigen lichaam. Een wonderlijke ervaring én weinig belastend voor de therapeut! Ontdek zelf de bijzondere impact van deze behandeling in onze Cursus Klankmassage!

Massages die weinig belastend zijn voor de therapeut

In elke massagecursus van Wellness Academie is veel aandacht voor de gezondheid van de therapeut. Je leert alles over veilig en hygiënisch werken en ook ergonomie vormt steeds een belangrijk onderdeel. Je gaat in de praktijklessen volop oefenen met het correct uitvoeren van de massagetechnieken, zodat niet alleen de klant er voordeel van heeft, maar zodat het ook niet te belastend is voor jou als therapeut. Op zoek naar een geschikte massage opleiding? Bekijk dan hier ons volledige aanbod aan Massage Opleidingen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie