Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor brow styling bij dames met een bril

13 mei 2021 | Visagie
Tips voor brow styling bij dames met een bril

Ben je gefascineerd door mooie wenkbrauwen? Wil je van wenkbrauwstyling je vak of specialisatie maken? Denk dan ook eens aan wat je voor brildragers kunt betekenen. Bij brow styling bij dames met een bril zijn er enkele belangrijke punten waar je op moet letten. Wil je daar graag meer van weten? Dan ben je hier aan het juiste adres voor enkele goede tips en voor het vinden van jouw ideale brow styling cursus waarmee je je klanten nog beter van dienst kunt zijn! Lees gauw verder!

Waarop letten bij brow styling bij dames met een bril?

Houd er rekening mee dat een bril altijd de nadruk op de ogen legt. Het is daarom extra belangrijk dat de wenkbrauwen mooi verzorgd zijn. Bij voorkeur adviseer je je klanten dat ze kiezen voor een bril, waar hun wenkbrauwen bovenuit steken. Als het montuur gelijk valt met de bril, dan vallen de mooi verzorgde wenkbrauwen weg. Dat is jammer, want de wenkbrauwen kunnen iemands gelaat juist extra laten spreken. Een ander probleem is dat door het montuur eventuele asymmetrie van de wenkbrauwen nog meer opvalt. Het montuur ligt als het ware als een meetlat langs de wenkbrauwen. Wil je leren om wenkbrauwen perfect uit te tekenen, te corrigeren en te shapen? Mis dan niet onze Cursus Brow Mapping & Styling!

Extra aandacht voor wenkbrauwstyling bij opvallend montuur

Draagt je klant een bril met een opvallend montuur, dan zul jij als wenkbrauwstyliste harder je best moeten doen. Bij een dergelijk montuur vallen de wenkbrauwen al snel weg. De bril eist namelijk alle aandacht op. Het is dan belangrijk om de wenkbrauwen nog beter te accentueren. Dat doe je door ze bijvoorbeeld extra aan te zetten met een wenkbrauwpotlood. Heeft je klant geen zin om elke dag in de weer te moeten met wenkbrauwmake-up? Dan kun je aanraden om de wenkbrauwen donkerder te verven en mooi te shapen. Henna brows zijn vanwege hun intens effect ook een aanrader. We leren je er graag alles over in onze Cursus Henna Brows. Dames met erg dunne wenkbrauwen, kun je aanraden om 3D wenkbrauwextensions te laten plaatsen.

Is microblading geschikt voor brildragers?

Microblading of ombre brows zijn vormen van semi-permanente make-up, die ook ideaal zijn voor brildragers. Je ziet er hiermee op elk moment van de dag prachtig uit. Zwemmen of sporten is geen probleem, want uitlopende make-up is nu verleden tijd. In onze Cursus Microblading en in de Cursus Ombre Brows leer je om met een speciale pen handmatig pigment te plaatsen in de huid, die de wenkbrauwhaartjes imiteren. Met microblading kun je een natuurlijke look creëren en met de ombre brows techniek bereik je een schaduw-effect, waardoor het lijkt alsof de wenkbrauwen perfect zijn opgemaakt. De pigmenten vervagen, maar men kan er tot 1,5 jaar plezier van hebben. Een jaarlijkse opfrisbeurt zorgt ervoor dat je er nog veel langer van kan genieten.

Zoek naar balans tussen bril en wenkbrauwen

Voor brow styling bij dames met een bril is het dus essentieel om steeds te zoeken naar een goede balans tussen bril en wenkbrauwen. Houd rekening met de persoonlijke stijl en wensen van je klant. Vraag ook altijd of ze meerdere brillen heeft met andere monturen of dat ze bijvoorbeeld van plan is om binnenkort van bril te wisselen. Zou je het heerlijk vinden om dag in dag uit met wenkbrauwstyling aan de slag te gaan? Dan heeft Wellness Academie voor jou de perfecte opleiding, namelijk de volwaardige Opleiding Brow Expert! Schrijf je vandaag nog in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie