• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Ontdek alle voordelen van henna brows!

2 februari 2024 | Schoonheidszorg
Ontdek alle voordelen van henna brows!

Zoek je een natuurlijke en effectieve manier om je wenkbrauwen te verfraaien? Maak dan kennis met de cursus henna brows van Wellness Academie. Henna brows bieden namelijk niet alleen een prachtige kleur, maar bieden je nog veel meer voordelen, waarmee je de uitstraling van je wenkbrauwen naar een hoger niveau tilt. Ook voor schoonheidsspecialisten en visagisten is deze bijscholing een ‘must’! Ontdek hier alle voordelen van henna brows!

Ga voor een verfijnde wenkbrauwvorm

Houd je ook zo van mooi vormgegeven wenkbrauwen, maar lijkt dat voor jou steeds onmogelijk? Dan is de kans groot dat dit met de henna wenkbrauwtechniek wel mogelijk is. Het professioneel aanbrengen van henna brows is namelijk meer dan enkel een “verftechniek”. Hiermee kleur je niet alleen de haartjes van de wenkbrauwen, maar ook de huid. Het geeft als het ware een schaduw op de huid. Met een zorgvuldige en deskundige applicatie kun je ook onvolkomenheden camoufleren. Je kunt hiermee gemakkelijk wenkbrauwen creëren met een natuurlijke en symmetrische uitstraling. Neem hier ook een kijkje bij onze cursus brow mapping & styling.

Voordelen van henna brows: langdurige resultaten

Ben je handig met make-up? Iedereen kan het leren om als een professional make-up aan te brengen. Daarvoor klop je aan bij onze opleiding visagiste. Je leert dan onder meer om schitterende wenkbrauwmake-up te realiseren. Echter, aan het einde van de dag verwijder je dit en de volgende dag moet je weer opnieuw in de weer met make-up. Dat is ontzettend leuk, maar niet praktisch als je een druk leven hebt. Of wat dacht je ervan om op vakantie te gaan, zonder dat je je elke dag hoeft te bekommeren om je make-up? Dan zijn henna brows zeker iets voor jou. Je hebt er 4 tot 5 weken plezier van.

Er wordt geen ammoniak of waterstofperoxide gebruikt

Nog een van de voordelen van henna brows is dat het vrij is van ammoniak en waterstofperoxide. Dit maakt het een veiligere optie voor mensen met een gevoelige huid of allergieën. Hiermee minimaliseer je het risico op huidirritatie en allergische reacties. Het is dus breder toepasbaar, dan de traditionele wenkbrauwverf. Er wordt nog weleens beweerd dat henna brows 100% natuurlijk is. Dat is een misvatting. Hoewel het een wenkbrauwproduct is op basis van natuurlijke henna, zijn er wel kleurpigmenten en andere ingrediënten aan toegevoegd voor een mooi resultaat. Zou je alleen pure henna gebruiken, dan is het resultaat een roodgekleurde afdruk. Bovendien zou dit ook een hele lange inwerktijd vergen.

Henna brows als alternatief voor permanente make-up

Misschien heb je al eens permanente make-up overwogen, maar ben je daarin toch wat terughoudend, dan kunnen henna brows een uitstekend alternatief zijn als tijdelijke oplossing. Bevallen de henna brows? Dan kan daarna de stap naar permanente make-up, zoals microblading, een stuk kleiner zijn. Het voordeel van permanente make-up is dat je er nog langer van kunt genieten. Wil je daar alles over leren? Ook dan staan we bij Wellness Academie voor je klaar met een cursus permanente make-up manueel, een cursus microblading en de cursus ombre brows masterclass.

Altijd een geschikte kleur met henna brows

Nog een van de voordelen van henna brows is dat het mogelijk is om de kleur zo aan te passen dat deze perfect bij jouw wenkbrauwen past. Door tinten met elkaar te mengen, kan je gemakkelijk een kleur vinden die mooi aansluit bij jouw natuurlijke wenkbrauwkleur. Daardoor krijgen je wenkbrauwen een zachte en natuurlijke uitstraling. Houd er wel rekening mee dat henna brows altijd intens zijn.

Henna wenkbrauwverf beschikt over veel pigmenten. Dit is ook de reden dat het goed hecht op de huid voor een extra mooi resultaat, met schaduweffect. Echter, betekent het ook dat je snel vlekken op kleding kunt krijgen. Het is essentieel om zorgvuldig te werk te gaan en je werkplek goed te beschermen. Ga dus ook niet zomaar, zonder de nodige kennis en ervaring, met henna aan de slag. Volg eerst onze cursus henna brows!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie