• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe verloopt een brow lift behandeling?

23 juni 2021 | Schoonheidszorg
Hoe verloopt een brow lift behandeling?

Als beauty professional zul je vaak wenkbrauwwensen van klanten krijgen, want mooie wenkbrauwen vormen een belangrijk onderdeel van het schoonheidsideaal van nu. Een van de veelgehoorde wenkbrauwwensen is: ‘Ik wil mijn eigenwijze wenkbrauwhaartjes in bedwang krijgen!’ Borstelige haartjes laten zich niet gemakkelijk in vorm brengen met enkel een wenkbrauwborsteltje en wenkbrauwgel. Met wenkbrauw lifting is dit wel mogelijk! We vertellen je hier hoe een brow lift behandeling verloopt. 

Brow lift behandeling: wat is het en voor wie?

Een brow lift, ook wel brow lamination genoemd, betekent dat de wenkbrauwhaartjes met lotions in de juiste richting worden geplaatst. Ze blijven hierdoor enkele weken probleemloos in model. Ideaal als je geen omkijken wilt naar je wenkbrauwen, maar wel wil dat ze er elke dag prachtig uitzien. Met een brow lift behandeling kun je veel klanten aanspreken. De enige voorwaarden is dat er voldoende wenkbrauwhaartjes moeten zijn. Vooral bij klanten met volle en borstelige wenkbrauwen kun je hiermee prachtige resultaten behalen. Bij mensen met dunne wenkbrauwen kun je dankzij brow lifting een vollere look creëren. Mist iemand op sommige plekken haartjes, dan kun je beter een behandeling als microblading aanraden.

Zo verloopt een brow lift behandeling

Een brow lift behandeling neemt ongeveer een uurtje in beslag. De behandeling wordt als volgt uitgevoerd:

Stap 1: voorbereiden van de wenkbrauwen

Het is belangrijk om de wenkbrauwen eerst goed schoon te maken, zodat vuil en vet verwijderd zijn. Hierdoor zullen de brow lift lotions optimaal op de wenkbrauwen inwerken en zal de klant van een zo lang mogelijk resultaat genieten, doorgaans zo’n 4 tot 6 weken.

Stap 2: wenkbrauwen in de gewenste richting brengen

De volgende stap is dat je de wenkbrauwhaartjes in de gewenste richting borstelt en ze fixeert met wateroplosbare lijm, zodat je vervolgens heel gemakkelijk met de lotions kunt gaan werken.

Stap 3: lotion 1

Je gaat nu de eerste brow lift lotion aanbrengen, waarmee de haartjes gelift worden. De lotion moet enkele minuten inwerken en wordt daarna voorzichtig verwijderd, want de wenkbrauwlijm moet wel nog blijven zitten.

Stap 4: lotion 2

Deze lotion heeft tot doel om de haartjes in de gewenste richting te fixeren. Deze lotion is er verantwoordelijk voor dat de wenkbrauwen wekenlang perfect in model blijven. Nadat de lotion enkele minuten heeft ingewerkt, worden de wenkbrauwen volledig gereinigd.

Stap 5: wenkbrauwen verven (optioneel)

Voor een nog sprekender resultaat is het een aanrader om de wenkbrauwen na de volledige liftbehandeling ook nog te verven.

Stap 6: perfectioneren en shapen

Tot slot ga je de wenkbrauwen perfectioneren door haartjes die niet binnen de gekozen wenkbrauwvorm passen te epileren. Ook kun je waar nodig de haartjes knippen, om de vorm nog strakker te maken. Misschien is onze Cursus Brow Mapping & Styling ook wel iets voor jou?

Wat dacht je van een cursus brow lift?!

In onze Cursus Brow Lift leer je op praktische wijze om de brow lift behandeling perfect uit te voeren. Je leert meer over alle materialen en ingrediënten die je nodig hebt, wenkbrauwvormen en veiligheid en hygiëne. Je gaat onder de deskundige begeleiding van een topdocente de hele procedure uitgebreid oefenen, zodat je na afloop zelf een professional in wenkbrauw lifting bent. Met een certificaat wenkbrauw lifting op zak kun je nog meer mensen een groot plezier doen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Wenkbrauw Lifting (Brow Lift / Brow Lamination)
Wenkbrauw Lifting (Brow Lift / Brow Lamination)
 • 1 dag
 • v.a. € 169
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie