Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe kun je de neus-lippenplooi verminderen?

18 september 2019 | Schoonheidszorg
Hoe kun je de neus-lippenplooi verminderen?

Een van de rimpels die bij veel mensen het meest nadrukkelijk aanwezig is, is de neus-lippenplooi. Dat is die rimpel die vanaf de neushoeken naar de mondhoeken loopt. Deze rimpel heeft, als deze wat dieper wordt, veel invloed op je uitstraling. Het zorgt ervoor dat het lijkt alsof je mondhoeken omlaag staan, waardoor je een droeve en vermoeide indruk maakt. Daarom besteden we in dit artikel aandacht aan de vraag: ‘Hoe kan ik mijn neus-lippenplooi verminderen?’

Hoe ontstaat de neus-lippenplooi?

Iedereen heeft van nature een neus-lippenplooi of een nasolabiale plooi, zoals dit zo mooi heet. Soms wordt er ook verwezen naar deze plooi met de term, de lachlijn. Met de jaren kan deze plooi bij sommige mensen nadrukkelijker aanwezig zijn. Het onopvallende lijntje is dan veranderd in een rimpel of zelfs in een diepe plooi. Een opvallende en ontsierende plooi zien we vaak bij mensen vanaf vijftig jaar, maar het is ook mogelijk dat iemand hier al op jongere leeftijd last van heeft. We gaan verder in dit artikel in op de belangrijkste oorzaken van het ontstaan van een geaccentueerde neus-lippenplooi.

Neus-lippenplooi en marionetlijnen

We slaan een korte zijweg in om een misverstand uit de wereld te helpen. Veel mensen verwarren de neus-lippenlijn met de marionetlijnen. De marionetlijnen zijn ook veelvoorkomende rimpels in de buurt van de mond. Deze rimpels lopen echter niet vanaf de neus, maar vanaf de mondhoeken naar beneden. De reden dat we hier tevens graag deze rimpels bespreken, is omdat ze vaak voorkomen samen met een opvallende neus-lippenplooi. Ook deze rimpels geven je gelaat een droevige of boze uitstraling.

Oorzaken van een opvallende neus-lippenplooi

Huidveroudering

De belangrijkste oorzaak van het ontstaan van de neus-lippenplooi en ook de marionetlijnen is huidveroudering. Het is een gevolg van het ouder worden dat de huid minder stevig en minder elastisch wordt. De huid krijgt de neiging om te gaan hangen. Hierdoor worden rimpels veroorzaakt. De neus-lippenplooi die al naar beneden wijst, wordt daardoor al gauw nog beter zichtbaar.

Onze schedel krimpt

Wist je ook dat de menselijke schedel krimpt? Bij mensen tussen de dertig en veertig jaar beginnen de botten iets te krimpen. Dat geldt ook voor de schedel. Dit betekent dat het kaakbot, de jukbeenderen en het neusbot iets kleiner worden. Doordat de huid niet krimpt, is de huid eigenlijk te groot en gaat dus hangen.

Beweeglijke en veelgebruikte spieren

Daarnaast zijn de spieren rond de mond zeer beweeglijk en gebruiken we ze veel: praten, lachen, eten. Hoe meer je ze gebruikt, hoe groter de kans dat rimpels op deze plek nadrukkelijker naar voren komen.

Let op de factoren die de huidveroudering versnellen

De huidveroudering stopzetten? Dat is niet mogelijk. Ben je ervan bewust dat het een voorrecht is om ouder te mogen worden! Minder praten, eten en lachen? Ook dat willen we je niet aanraden! Wat je wel kunt doen om opvallende rimpels, zoals een duidelijke neus-lippenplooi, te verminderen is rekening houden met factoren die huidveroudering versnellen. Vermijd te veel blootstelling aan de zon of gebruik steeds voldoende zonnebrandcrème. Ook slechte gewoontes, zoals roken en veel alcohol, hebben direct hun weerslag op de huid. Uiteraard zijn gezond eten en voldoende slaap belangrijk voor een goede algehele gezondheid, inclusief die van de huid.

Welke beauty behandeling is effectief?

Voorheen werd er bij deze schoonheidsproblemen al snel aan fillers gedacht als oplossing. De filler wordt in de plooien geïnjecteerd om ze minder op te laten vallen. Dit geeft enkele maanden resultaat. Bij zeer nadrukkelijk aanwezige neus-lippenplooien werd ook vaak een liftende chirurgische behandeling uitgevoerd. Dit zijn invasieve en ingrijpende behandelingen. Gelukkig zijn er ook minder ingrijpende alternatieven. Een van die behandelingen leer je in onze cursus huidverbeterende massage. Deze intensieve massage spoort de huid aan om zich te vernieuwen, waardoor de collageen- en elastineproductie wordt gestimuleerd. De huid wordt hierdoor strakker en steviger, met als gevolg dat rimpels en plooien minder opvallen.

Huidverbeterende massage in het kort

De huidverbeterende massage is een geschikte gelaatsmassage om onder meer een diepe neus-lippenplooi mee te verzachten. Deze massage bestaat uit verschillende bindweefselmassage technieken, zoals de roltechniek, de haak- en/ of haaltechniek en de gewebswasche techniek. Ook de pincementstechnieken worden bij deze behandeling uitgevoerd. Hierbij worden snelle knijpbewegingen uitgevoerd. Het is belangrijk dat je al deze technieken op de juiste manier leert geven. De prikkels die je geeft aan de huid moeten namelijk goed in balans zijn. Ze mogen niet te licht zijn, maar je moet de huid ook weer niet overprikkelen. Door de huidverbeterende massage correct uit te voeren stimuleer je de doorbloeding in de huid. Daarnaast zet je de fibroblasten, de belangrijkste cellen van het bindweefsel, aan tot het herstellen van de weefsels.

Wil je meer weten over anti-aging huidbehandelingen?

In onze hands-on cursus huidverbeterende massage leer je om deze anti-aging behandeling perfect in de vingers te krijgen. Daarnaast bieden we bij Wellness Academie nog meer interessante huidverbeterende behandelingen aan met een anti-aging effect. Neem bijvoorbeeld ook eens een kijkje bij onze cursus anti-aging acupunctuur, de cursus fruitzuren/chemische peelings en de cursus facial cupping. Ben je nog geen beauty professional, maar zou je dit wel graag willen worden? Volg dan eerst onze opleiding schoonheidsspecialiste. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie