• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Een carrière als massagetherapeut/ masseur

20 juli 2020 | Massage & Therapieën
Een carrière als massagetherapeut/ masseur

Overweeg je een carrière als massagetherapeut? Dan kan dit artikel je wegwijs maken. Je vindt hier informatie over wat er allemaal komt kijken bij het opstarten van een carrière als massagetherapeut. Op de eerste plaats is het belangrijk dat je voor dit vak kiest omdat je het leuk vindt. Plezier in je werk betekent meer motivatie, meer productiviteit en minder stress. Lees hier meer over wat er allemaal belangrijk is voor het starten van een carrière als massagetherapeut/masseur.

Hoe zijn de toekomstperspectieven?

Het is bovendien algemeen geweten dat de gezondheidszorg in de nabije toekomst één van de werkvelden is met de beste toekomstperspectieven. Vooral de vergrijzing zorgt ervoor dat er veel vraag zal zijn naar dienstverleners in de gezondheidszorg, waar onder ook naar massagetherapeuten.

Opleiding tot massagetherapeut

Je carriere als massagetherapeut begint natuurlijk met een opleiding. De keuze van je opleiding is dan ook van essentieel belang. Binnen de Wellness Academie kan je naast een Opleiding massagetherapeut, ook diverse andere massage-opleidingen volgen, waaronder Sportmasseur, Voetreflexoloog, Shiatsubehandelaar en Massagoloog. Om aan het werk te gaan als massagetherapeut bij bijvoorbeeld een beautysalon, spa of kuurcenter, is het over het algemeen noodzakelijk dat je een massage-opleiding hebt afgerond en een diploma kunt overleggen.

Er bestaan vele massagesoorten

Je moet ook nadenken over welke soort massage je het meeste aanspreekt als je een carrière als massagetherapeut beoogt. Er bestaan namelijk allerlei soorten massages. Binnen Wellness Academie kan je terecht voor meer dan 30 verschillende massagevormen en lichaamstherapieën. Als je weet waar je interesse naar uitgaat, kun je gerichter zoeken naar extra specialisaties die je aanspreken. Hoe meer aanbod, hoe veel meer klanten mogelijk geïntresseerd zijn. Ook op de arbeidsmarkt is een brede baggage zeer belangrijk. Bekijk hier ons volledige aanbod aan massage opleidingen en cursussen.

Massagetherapeut is echt mensenwerk

Tijdens je carrière als massagetherapeut staat u direct in contact met mensen. Het is daarom heel belangrijk dat je graag met mensen werkt. Mensen komen naar je toe om zich te ontspannen. Het is van groot belang dat je mensen zich op hun gemak kunt laten voelen. In onze opleidingen is dan ook veel aandacht voor de communicatie en omgang met de klant. Denk hierbij onder meer aan een uitgebreide intake of anamnese. Je moet vooraf aan een behandeling ook weten of een bepaalde behandeling wel of niet aangewezen is voor de betreffende klant.

Oefening baart kunst

U zult alleen maar een goede massagetherapeut kunnen worden als je veel oefent. Je kunt bijvoorbeeld familieleden of vrienden vragen als proefpersonen om uw massagetechnieken te oefenen. Alle onze massagecursussen zijn zeer praktijkgericht. Dankzij de kleine lesgroepen krijgt elke cursist voldoende de mogelijkheid om onder deskundige begeleiding de technieken correct in de vingers te krijgen en ze goed te oefenen. Blijf hier ook naast je studie aan werken!

Altijd blijven leren

Een massagetherapeut die zijn vak serieus neemt, stopt nooit met leren. Zorg dat je bij blijft in je vakgebied, door boeken te lezen, cursussen te volgen en inspiratie op te doen bij collega's. Wellness Academie biedt jaarlijks vele interessante bijscholingen aan voor massagetherapeuten. Bovendien worden er ook steeds weer nieuwe cursussen ontwikkeld.

Een carrière als massagetherapeut: zelfstandig of in loondienst?

Heb je je diploma massagetherapeut op zak? Dan kun je kiezen of je in loondienst gaat of als zelfstandige aan de slag gaat. Veel massagetherapeuten werken zelfstandig. Dit betekent dat je zelf je zaken moet regelen en daardoor ook grotere verantwoordelijkheden draagt. Je geniet echter wel van meer vrijheid dan wanneer je in loondienst werkt. De afweging is aan jou! Geef op je eigen manier vorm aan je carrière als massagetherapeut!

Werven en houden van klanten

De beste manier om je werkzaamheden te promoten is door middel van verwijzingen van professionals in het vak en via mond-tot-mond reclame van klanten, vrienden en familie. Stel je altijd professioneel en klantvriendelijk op, dan zul je zien dat je klanten terug blijven komen. Kortom; het beroep van massagetherapeut is zeer veelzijdig, waar je absoluut veel voldoening uit zult halen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie