Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Stijlconsulente

Leer mensen te helpen om in stijl door het leven te gaan!
Cursus Stijlconsulente
Voordelen
€ 315
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Stijlconsulente is een beroep waarmee je mensen in hun kracht kunt zetten. Met stijladvies perfect afgestemd op de persoon, kun je mensen helpen om zich beter te presenteren. Stijladvies gaat verder dan enkel advies over mooie kleding, je brengt mensen dichter bij hun ware ik, door hun persoonlijkheid te accentueren! Zie jij een carrière als stijlconsulente wel zitten? Ontdek dan onze cursus stijlconsulente!

Start hier je carrière stijlconsulente!

Beauty is booming! Er is steeds meer aandacht voor uiterlijk en stijl. Doordat de keuzemogelijkheden op het gebied van kleding, kleur, accessoires en stijl ontzettend groot zijn, is het voor veel mensen lastig om de juiste keuzes te maken. Wat past echt bij mij? Hoe kan ik mijn mooie kanten accentueren en minder mooie kanten verbloemen? Hoe kom ik het beste voor de dag? Dat is waar een stijlconsulente om de hoek komt kijken! Lijkt het je heerlijk om met jouw advies mensen veel zelfvertrouwen mee te geven? Schrijf je dan in voor onze cursus stijlconsulente! Ga aan de slag in een beauty salon, modezaak of word zelfstandige stijlconsulente!

Als stijlconsulente zorg je dat mensen een tevreden gevoel krijgen over zichzelf!

Programma cursus stijlconsulente

In onze cursus stijlconsulente leer je wat er allemaal komt kijken bij het geven van professioneel stijladvies. Belangrijke onderdelen hiervan zijn: analyse van de lichaamsvorm, analyse van de gelaatsvorm, aandacht voor maten en verhoudingen en inzicht in de persoonlijkheid. Vervolgens leer je op praktische wijze deze analyses uit te voeren en naar oplossingen te zoeken om het beste in ieder mens te accentueren met kleding, kleur, kapsel, make-up en accessoires. Je leert onder meer uiteenlopende camouflagetrucs. Aan het einde van de cursus heb je een goed zicht op het volledige verloop van stijladvies en kun je dit als een professional in de praktijk brengen. Van het ontvangen van de klant tot het afscheid nemen van een tevreden en stralende klant!

Bekom een certificaat stijlconsulente

Het voordeel van onze cursus stijlconsulente is dat je les krijg in een kleine groep. Hier geen les in de schoolbanken, maar een praktische en dynamische cursus vol interactie met de docente en je medecursisten. Samen gaan jullie aan de slag met analyses, ideeën en vaardigheden om mensen te laten stralen en een tevreden gevoel te geven over zichzelf! De gedreven docente geeft je veel handige tips & tricks mee. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat stijlconsulente. Het bewijs dat jij goed onderbouwde stijladviezen kunt geven! Wil je nog veel meer leren? Volg dan ook onze Cursus Kleurconsulente, de Cursus Hairstyling of de Cursus Visagie!

Lesindeling

1-daagse weekendcursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Benodigdheden stijladvies
 • Verloop stijladvies
 • Lichaamsvormen
 • Maat en verhouding
 • Gezichtsvormen
 • Camouflagetrucs
 • Accessoires
 • Kledingpersoonlijkheid

315 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 19 oktober 2024
Alle data: 19/10 & 20/10 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven

Startdatum: 3 mei 2025
Alle data: 03/05 & 04/05 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Ruth Coopman
Ruth CoopmanDocent in Hasselt

Ruth Coopman (1966) staat graag voor je klaar als docente kleur- en stijlconsulente aan de Wellness Academie. Ze heeft al meer dan 25 jaar ervaring in dit vak en is daarom ook een perfecte leermeester op het gebied van kleur en imago.

Na het behalen van haar diploma schoonheidszorgen en pedicure, ving Ruth een glimp op van de nieuwe trend ‘imagostilist’ die kwam overwaaien vanaf de andere kant van de oceaan. Dat was precies waar ze naar op zoek was. Dit vakgebied was toen nog onbekend in België en daarom volgde ze in 1990 een Engelstalige opleiding volgens het Amerikaanse concept ‘Colours of Beauty’ van de docente Molly Hughes.

Ruth Coopman is een echte pionier op het gebied van kleur- en stijladvies in België. Haar beroep is haar passie en de dankbaarheid van de mensen rondom haar zijn haar belangrijkste troef. Een meerwaarde geven aan mensen, hen gelukkig maken en zekerder van zichzelf maken zijn de mooiste geschenken die je volgens Ruth als individu kunt geven.

Deze gave brengt ze graag over aan anderen. Ze heeft veel ervaring met het geven van workshops en presentaties, daarom voelt ze zich helemaal thuis in haar job als docente kleurconsulente en stijlconsulente aan de Wellness Academie.

Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie