Inschrijven

Cursus Kleurconsulente

Geef mensen meer uitstraling met de juiste kleuren!
Geef mensen meer uitstraling met de juiste kleuren!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 269

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je leren om mensen te laten stralen met de juiste kleuren? Dan leren we je daar graag alles over in onze cursus kleurconsulente. Terwijl de ene kleur iemand heel flets kan maken, kan een andere kleur juist voor een verbluffende uitstraling zorgen. De invloed van kleur op het uiterlijk wordt vaak onderschat. Des te meer reden om onze cursus kleurconsulente te volgen en mensen te overtuigen van het belang van (de juiste) kleur in hun leven!

Als kleurconsulente laat je mensen weer stralen!

Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de kleurconsulente. Ze ontdekken dat bepaalde kleuren kleding of make-up hun uiterlijk flatteren, maar anderen weer juist helemaal niet. Maar hoe zit dat nu precies? Wil je van kleur en styling jouw beroep maken? Of wil je als beauty professional je klanten beter kunnen adviseren op het gebied van kleur? Wil je je bestaande diensten uitbreiden om meer klanten te werven en meer te verdienen door een echte kleurenexpert te worden? Dan ben jij bij onze cursus kleurconsulente aan het juiste adres. Je weet straks je klanten perfect te adviseren over welke kleuren perfect passen bij hun stijl en persoonlijkheid.

Met een cursus kleurconsulente laat je elke klant stralen met de juiste kleuren!

Programma cursus kleurconsulente

In onze cursus kleurconsulente zul je verrast worden door wat er allemaal te ontdekken is op het gebied van kleur. Want wat is kleur eigenlijk? Heb je een idee van welke soorten kleuren er allemaal bestaan? Wat doet licht en contrast met kleuren? Welke associaties wekken kleuren op? In deze cursus krijg je antwoord op deze en nog veel meer vragen over kleur. We gaan dieper in op de kleurentheorie en het kleurenwiel van Itten. Verder leer je om professionele kleurenanalyses te maken afgestemd op de klant. Je leert om een uitgebreid kleurenadvies te geven op basis van de 4-seizoenentheorie. Je kunt je klant vervolgens adviseren over kleding, make-up, accessoires én parfum!

Bekom een certificaat kleurconsulente

Onze cursus kleurconsulente wordt gegeven door een zeer gedreven docente met hart voor haar vak. De kleine lesgroep, de goede begeleiding en de gemoedelijke sfeer, maken het tot een zeer prettige en leerrijke cursus. Na afloop bekom je een certificaat kleurconsulente. Hiermee kun je je eerste stappen zetten in de beroepspraktijk als kleurconsulente in beauty salons, modezaken, parfumeries of als zelfstandige! Bekijk hier ook onze Cursus Stijlconsulente.

Lesindeling

2-daagse weekendcursus van 10:00 tot 17:00

Inhoud

 • Oorsprong van de kleurentheorie
 • Wat is kleur eigenlijk?
 • Kleurenwiel van Johannes Itten
 • Woordindicatie en indelen in groepen
 • Juiste kleuren en benamingen
 • De 4 seizoenentheorie: kleurenpaletten en kenmerken
 • Professionele kleurenanalyse
 • Make-up
 • Parfums
 • Garderobeplanning

Prijs

269 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 30% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Startdatum: 27 november 2021
Alle data: 27/11 & 28/11 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Startdatum: 19 maart 2022
Alle data: 19/03 & 20/03 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Ruth Coopman

Docent in Hasselt

Ruth Coopman (1966) staat graag voor je klaar als docente kleur- en stijlconsulente aan de Wellness Academie. Ze heeft al meer dan 25 jaar ervaring in dit vak en is daarom ook een perfecte leermeester op het gebied van kleur en imago.

Na het behalen van haar diploma schoonheidszorgen en pedicure, ving Ruth een glimp op van de nieuwe trend ‘imagostilist’ die kwam overwaaien vanaf de andere kant van de oceaan. Dat was precies waar ze naar op zoek was. Dit vakgebied was toen nog onbekend in België en daarom volgde ze in 1990 een Engelstalige opleiding volgens het Amerikaanse concept ‘Colours of Beauty’ van de docente Molly Hughes.

Ruth Coopman is een echte pionier op het gebied van kleur- en stijladvies in België. Haar beroep is haar passie en de dankbaarheid van de mensen rondom haar zijn haar belangrijkste troef. Een meerwaarde geven aan mensen, hen gelukkig maken en zekerder van zichzelf maken zijn de mooiste geschenken die je volgens Ruth als individu kunt geven.

Deze gave brengt ze graag over aan anderen. Ze heeft veel ervaring met het geven van workshops en presentaties, daarom voelt ze zich helemaal thuis in haar job als docente kleurconsulente en stijlconsulente aan de Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Recensies

N. Soenens (04-10)

Gevolgd in Hasselt

Leerrijke, praktijk gerichte cursus! ideaal om te ontdekken of de materie u ligt. Door deze cursus kan je beter een beslissing nemen om wel of niet verder te gaan met deze materie. Een aanrader!

A. Bouwens (08-09)

Gevolgd in Hasselt

Ik heb genoten van de les en de docent was zeer aangenaam. Globaal zeer tevreden.

A. Scheffer (08-09)

Gevolgd in Hasselt

Leerzame cursus, goede docent, zeer gedreven en blij met haar vak.

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.