Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Dry needlingLeer doelgericht en pijnloos dry needling behandelingen geven

Cursus Dry needling
Voordelen
€ 365
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Nieuwsgierig naar dry needling? Zou je het fijne willen weten van deze behandelwijze met zijn wortels in de Traditional Chinese Medicine (TCM)? Volg dan onze cursus dry needling! In deze cursus leer je meer over de geschiedenis en de mogelijkheden van acupunctuur. We leren je in deze cursus om te werken met naalden met een buisje. Dit helpt je om doelgerichte en pijnloze behandelingen te geven om het zelfhelend vermogen te bevorderen, Qi te stimuleren en triggerpoints te behandelen.

Behandelingen met naalden

Behandelingen met naalden zijn al eeuwenoud en zijn afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde. Door de tijd heen heeft de acupunctuur zich ontwikkeld en over de wereld verspreid. Acupunctuur heeft tot doel om de levensenergie Qi aan te voelen en om hierop in te werken om het zelfhelend vermogen te stimuleren. Dry needling is een moderne westerse behandelwijze met wortels in de TCM en gericht op het behandelen van triggerpoints, oftewel myofasciale reactiepunten of ‘spierknopen’. In deze cursus nemen we je mee op reis door de tijd, met aandacht voor de ontwikkeling van behandelingen met naalden en de toepassingsmogelijkheden binnen de wellness branche.

Leer om met naalden de levensenergie te stimuleren en triggerpoints te verhelpen! 

Wat leer ik in de cursus dry needling?

De cursus start met een korte theoretische ontdekkingsreis naar de herkomst van de acupunctuur, de ontwikkeling en de mogelijkheden. Vervolgens ga je zelf aan de slag met het oefenen van de technieken en leer je hoe je dry needling kunt aanbieden binnen de moderne wellness- en massagepraktijk. Je gaat oefenen met het aanvoelen van Qi via naalden en je leert hoe je door het plaatsen van naalden op het lichaam de levensenergie afzwakt, versterkt en hoe je energieblokkades verhelpt. Vervolgens ga je dry needling oefenen met als doel om triggerpoints te behandelen en om het werken met naalden te combineren met massagebehandelingen. Je leert onder meer om de volgende klachten te verminderen; hoofdpijn, migraine, nek- en schouderklachten, spit, artrose en sportblessures. 

Bekom een certificaat dry needling!

Zou je graag dry needling aan willen bieden in jouw praktijk? Volg dan deze cursus dry needling. De cursus wordt gegeven door een deskundige op het gebied van de TCM en acupunctuur. Bovendien houden we de lesgroepen beperkt en kun je rekenen op goed uitgeruste leslocaties. Elke cursist krijgt voldoende de mogelijkheid om de technieken te oefenen. Aan het einde van de cursus bekom je een volwaardig certificaat dry needling. Hét bewijs voor je klanten dat ze bij jou in goede handen zijn! Meer weten over TCM-behandelingen? Volg dan ook onze Cursus Tui-na en de Cursus Meridianen- & Elementenleer.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis acupunctuur
 • Filosofie achter de acupunctuur
 • Werking en toepassingen
 • Soorten naalden en toepassingen
 • Basistechnieken dry needling
 • Dry needling en massage
 • Triggerpoints en dry needling
 • 7 meesterpunten
 • Contra-indicaties

365 euro

Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 28 september 2024
Alle data: 28/09 & 29/09 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00
Nog maar enkele vrije plaatsen

Inschrijven

Startdatum: 10 mei 2025
Alle data: 10/05 & 11/05 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Eindhoven

Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)

 • Goedkoop parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Dicht aan centrum
Dagreeks

Startdatum: maandag 15 juli 2024
Alle data: 15/07 & 29/07 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00
Nog maar enkele vrije plaatsen

Inschrijven

Startdatum: dinsdag 22 oktober 2024
Alle data: 22/10 & 29/10 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Weekendreeks

Startdatum: 8 februari 2025
Alle data: 08/02 & 09/02 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Rotterdam

Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 2 november 2024
Alle data: 02/11 & 03/11 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Jos Koch
Jos KochDocent in Eindhoven

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

9,6

Zeer volledig met extra toevoegingen, erg aangenaam voor de praktijk

PatriciaRotterdam
9,5

Top cursus, veel geleerd en genoeg aandacht van de leraar. Top docent

JoelEindhoven
10,0

Duidelijke uitleg, fijne leraar, genoeg tijd voor praktijk

XeniaRotterdam
10,0

Very satisfied.

MonikaAmsterdam
8,7

Fijne en informatieve cursus. Docent is erg kundig in zijn vakgebied. Door deze cursus wil ik ook gaan kijken naar de advanced cursussen als opvolging van de dry needling.

JeremyEindhoven
10,0

Een geweldige cursus met een hele kundige docent, hij bracht met passie en enthousiasme de stof goed over. Zo veel geleerd was een heel mooi en leerzaam weekend, ga hier zeker in verder leren.

MyraRotterdam
10,0

Super cursus echt goeie lof voor Jos!

KimberlyEindhoven
9,4

Zeer prettige en ervaren leraar

KeesAmsterdam
8,8

Duidelijk gegeven, goede uitleg en aandacht van de techniek van elke cursist.

BirgitteEindhoven
9,4

Was zeer interessant en jos is een geweldig persoon met veel kennis

KristelEindhoven
10,0

Veel bijgeleerd, de moeite waard! Jos Koch is een "TOP" lesgever.

EddyEindhoven
9,6

Jos is een top docent om de Dry-needling te geven. Zeer duidelijke uitleg!

HelenaEindhoven
9,1

Ik heb het als een prettige professionele cursus ervaren.Daar waar nodig individuele aandacht. Fijne aanvulling in mijn praktijk. Zeer gedreven.

JanEindhoven
8,7

Jos Koch is een docent met enorm veel passie, ervaring en kennis. Iedereen waardeerde zijn enthousiasme en manier van lesgeven.Ongelooflijk veel bijgeleerd op 1 weekend.

MaryAmsterdam
9,8

Goede leraar. Staat ver boven zijn stof!

TomAmsterdam
9,2

Super interessante cursus! Ontzettend veel geleerd en een hele mooie aanvulling voor in mijn praktijk! Heel erg bedankt

NadineAmsterdam
10,0

Jos is een hele vriendelijke docent met veel geduld. Heeft liefde voor mijn vak en leerlingen!

FilizAmsterdam
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie