Inschrijven

Cursus Dry needling

Leer doelgericht en pijnloos dry needling behandelingen geven
Leer doelgericht en pijnloos dry needling behandelingen geven

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 349

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Nieuwsgierig naar dry needling? Zou je het fijne willen weten van deze behandelwijze met zijn wortels in de Traditional Chinese Medicine (TCM)? Volg dan onze cursus dry needling! In deze cursus leer je meer over de geschiedenis en de mogelijkheden van acupunctuur. We leren je in deze cursus om te werken met naalden met een buisje. Dit helpt je om doelgerichte en pijnloze behandelingen te geven om het zelfhelend vermogen te bevorderen, Qi te stimuleren en triggerpoints te behandelen.

Behandelingen met naalden

Behandelingen met naalden zijn al eeuwenoud en zijn afkomstig uit de traditionele Chinese geneeskunde. Door de tijd heen heeft de acupunctuur zich ontwikkeld en over de wereld verspreid. Acupunctuur heeft tot doel om de levensenergie Qi aan te voelen en om hierop in te werken om het zelfhelend vermogen te stimuleren. Dry needling is een moderne westerse behandelwijze met wortels in de TCM en gericht op het behandelen van triggerpoints, oftewel myofasciale reactiepunten of ‘spierknopen’. In deze cursus nemen we je mee op reis door de tijd, met aandacht voor de ontwikkeling van behandelingen met naalden en de toepassingsmogelijkheden binnen de wellness branche.

Leer om met naalden de levensenergie te stimuleren en triggerpoints te verhelpen!

Wat leer ik in de cursus dry needling?

De cursus start met een korte theoretische ontdekkingsreis naar de herkomst van de acupunctuur, de ontwikkeling en de mogelijkheden. Vervolgens ga je zelf aan de slag met het oefenen van de technieken en leer je hoe je dry needling kunt aanbieden binnen de moderne wellness- en massagepraktijk. Je gaat oefenen met het aanvoelen van Qi via naalden en je leert hoe je door het plaatsen van naalden op het lichaam de levensenergie afzwakt, versterkt en hoe je energieblokkades verhelpt. Vervolgens ga je dry needling oefenen met als doel om triggerpoints te behandelen en om het werken met naalden te combineren met massagebehandelingen. Je leert onder meer om de volgende klachten te verminderen; hoofdpijn, migraine, nek- en schouderklachten, spit, artrose en sportblessures. 

Bekom een certificaat dry needling!

Zou je graag dry needling aan willen bieden in jouw praktijk? Volg dan deze cursus dry needling. De cursus wordt gegeven door een deskundige op het gebied van de TCM en acupunctuur. Bovendien houden we de lesgroepen beperkt en kun je rekenen op goed uitgeruste leslocaties. Elke cursist krijgt voldoende de mogelijkheid om de technieken te oefenen. Aan het einde van de cursus bekom je een volwaardig certificaat dry needling. Hét bewijs voor je klanten dat ze bij jou in goede handen zijn! Meer weten over TCM-behandelingen? Volg dan ook onze Cursus Tui-na en de Cursus Meridianen- & Elementenleer.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis acupunctuur
 • Filosofie achter de acupunctuur
 • Werking en toepassingen
 • Soorten naalden en toepassingen
 • Basistechnieken dry needling
 • Dry needling en massage
 • Triggerpoints en dry needling
 • 7 meesterpunten
 • Contra-indicaties

Prijs

349 euro

 

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 3 april 2023
Alle data: 03/04 & 17/04 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 28 oktober 2023
Alle data: 28/10 & 29/10 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Eindhoven
Adres tonen
Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)
Goedkoop parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 17 april 2023
Alle data: 17/04 & 24/04 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: maandag 13 november 2023
Alle data: 13/11 & 20/11 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 15 juli 2023
Alle data: 15/07 & 16/07 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 20 januari 2024
Alle data: 20/01 & 21/01 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 1 juli 2023
Alle data: 01/07 & 02/07 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 24 februari 2024
Alle data: 24/02 & 25/02 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jos Koch

Docent in Eindhoven

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Lees verderInklappen

Recensies

M. Douwen (20-02)

Gevolgd in Amsterdam

Jos Koch is een docent met enorm veel passie, ervaring en kennis. Iedereen waardeerde zijn enthousiasme en manier van lesgeven. Ongelooflijk veel bijgeleerd op 1 weekend.

T. Rademakers (19-02)

Gevolgd in Amsterdam

Goede leraar. Staat ver boven zijn stof!

N. Karsten (19-02)

Gevolgd in Amsterdam

Super interessante cursus! Ontzettend veel geleerd en een hele mooie aanvulling voor in mijn praktijk! Heel erg bedankt

F. Kahraman (19-02)

Gevolgd in Amsterdam

Jos is een hele vriendelijke docent met veel geduld. Heeft liefde voor mijn vak en leerlingen!

Veelgestelde vragen

 • Kan ik met deze opleiding in België aan in de slag?+

  In België is zijn de beroepsactiviteiten omtrent acupunctuur gereglementeerd en beperkt tot medici, en volstaat het volgen van deze opleiding niet om in België deze technieken te mogen uitvoeren.
 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.