Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5x online bijscholingen voor massagetherapeuten

9 december 2020 | Massage & Therapieën
5x online bijscholingen voor massagetherapeuten

In deze ongewone tijden zoeken we naar ongewone oplossingen! Daarom vind je bij Wellness Academie sinds kort ook online bijscholingen voor massagetherapeuten. Ondanks dat je massagepraktijk momenteel gesloten is, is het belangrijk om met een positieve blik naar de toekomst te kijken.

Tips voor online bijscholingen voor massagetherapeuten

Bij de Online Wellness Academie vind je ondertussen een behoorlijk aanbod aan online beauty en wellness cursussen. We zetten hier vijf online bijscholingen voor massagetherapeuten in de kijker. Met de nieuwe kennis en vaardigheden die je hierin opdoet, kun je straks nog beter voor je klanten klaarstaan. Geloof maar, dat zeker in deze bewogen tijden, ze extra behoefte aan ontspanning hebben en extra aandacht willen besteden aan hun gezondheid. Jij staat straks weer voor ze klaar! Welke bijscholing spreekt jou het meeste aan?!

1. Online Training Ayurveda Basiskennis

Een interessante gezondheidsleer die een relevante aanvulling kan bieden op jouw diensten als massagetherapeut is de Ayurveda uit India. Een van onze interessante online bijscholingen voor massagetherapeuten is dan ook de Online Training Ayurveda Basiskennis. Hierin leer je meer over het ontstaan van deze levensfilosofie, waarin de kracht van de natuur centraal staat om de mens in evenwicht met zichzelf te brengen. Verder leer je ook hoe je deze kennis kunt toepassen in de massagepraktijk. Denk aan voedingsaanpassingen, ademhalingsoefeningen, yoga oefeningen en massages. Er wordt ook aandacht besteed aan zelftherapie, die je helpt om zelf als therapeut steeds in balans te zijn, zodat je in staat bent om anderen zo goed mogelijk te begeleiden. 

2. Online Training Oorreflexologie

Het oor is een klein gebied, maar via oorreflexologie kun je op het hele lichaam en de geest invloed uitoefenen. Dat komt doordat de filosofie van de reflextherapie ervan uitgaat dat op het oor het volledige lichaam wordt weerspiegeld. Onze Online Training Oorreflexologie bestaat uit een inleidend theoretisch gedeelte en een praktijkgedeelte. Dankzij de handige instructievideo’s leer je stap voor stap de massagetechnieken, waarmee je thuis volop kunt oefenen. Heb je vragen, dan kun je steeds gemakkelijk via het digitaal opleidingsplatform contact opnemen met je docent. Aan het einde van de cursus ben je in staat om een complete behandeling oorreflexologie uit te voeren. 

3. Online Training Manuele Lymfedrainage

Ook deze training behoort tot een van onze interessante online bijscholingen voor massagetherapeuten. Manuele lymfedrainage kan toegepast worden bij veel klachten zowel als een op zichzelf staande behandeling als in combinatie met andere massages. Manuele lymfedrainage is gericht op het draineren en reinigen van weefsels. Daarom is het zeer geschikt voor het behandelen van gezwollen voeten en benen, het verbeteren van littekens, verminderen van huidproblemen als acne en eczeem, weefselherstel, verminderen van stress, herstel van huidspanning na dieet en afvallen, etc. In onze Online Training Manuele Lymfedrainage leer je meer over de toepassingen, mogelijke contra-indicaties en het uitvoeren van de technieken. Ook deze cursus is voorzien van praktische instructievideo’s.

4. Online Training Indiase hoofdmassage

Wil je graag meteen praktisch met een hands-on behandeling uit de Ayurveda aan de slag? Start dan met deze Online Training Indiase hoofdmassage. Na een to-the-point theoretische introductie, ga je meteen oefenen met de technieken van de Indiase massage. Na je inschrijving en betaling krijg je toegang tot het online trainingsplatform, waar het volledige lesprogramma voor je klaarstaat. Je vindt hier onder meer een praktisch stappenplan voor hoe je deze behandeling uitvoert evenals een instructievideo, waarin de Indiase hoofdmassage wordt gedemonstreerd. Zoals voor al onze online trainingen geldt, kun je ook voor deze training rekenen op de online begeleiding van een topdocent. Na afloop ontvang je een certificaat.

5. Online Training Lomi, Lomi Samudra massage

De meeste massagetherapeuten zijn gewend om de massagetechnieken uit te voeren met hun handen. In de Online Training Lomi Lomi Samudra Massage leer je voornamelijk werken met je onderarmen en ellebogen. Dit is een prachtige en unieke massagebehandeling over het volledige lichaam, waarbij het lijkt alsof je als therapeut een dansritueel uitvoert op het lichaam van de ontvanger. De technieken die je in deze cursus leert toepassen, reflecteren de ritmes en bewegingen van sprankelende watervallen en golven van een rustige oceaan. Neem gauw een kijkje bij de Online Wellness Academie en ontdek welk van de online bijscholingen voor massagetherapeuten op jouw lijf geschreven is!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
Indiase hoofdmassage (Indian head massage)
 • 1 dag
 • € 219
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie