Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 wenkbrauw geheimen onthuld!

3 juni 2019 | Schoonheidszorg
5 wenkbrauw geheimen onthuld!

Ben je in de ban van mooie wenkbrauwen? We kunnen beter vragen: Wie niet? In de beauty branche lijkt momenteel alsof alles om mooie wenkbrauwen draait. Goed gestylde wenkbrauwen dienen tegenwoordig vaak als middelpunt van elke beauty look. Heb je honger naar alles wat met wenkbrauwen en wenkbrauwstyling te maken heeft? Dan ben jij bij Wellness Academie op het juiste adres. Niet alleen onthullen we hier 5 belangrijke wenkbrauw geheimen, we laten je ook kennismaken met onze wenkbrauwcursussen, waarin je echt alles leert over mooie wenkbrauwen creëren!

1. Wenkbrauwen hebben meer dan alleen een esthetische functie!

Doordat de beauty wereld zo gefixeerd is op prachtige volle en mooi vormgegeven wenkbrauwen, zouden we bijna vergeten dat wenkbrauwen meer dan alleen een esthetische functie hebben. Op de eerste plaats zijn je wenkbrauwen bedoeld om je ogen te beschermen tegen onder andere zweet, regen en vuil, dat anders in je ogen terecht zou kunnen komen. Zo zie je maar weer dat jouw verlangen om volle wenkbrauwen na te streven, ook nog eens goed van pas komt. Uitgedunde wenkbrauwen zijn niet meer van deze tijd en dat is dus maar goed ook!

2. Dé perfecte wenkbrauwvorm bestaat niet!

Dat zal voor veel mensen een opluchting zijn! Je hoeft je dus niet blind te staren op die ene prachtige wenkbrauwvorm, die je bij jezelf maar niet voor elkaar krijgt. Heel wat mensen hebben het idee dat er één norm bestaat als het gaat om wenkbrauwvorm. Wat voor jou de perfecte wenkbrauwvorm is, hangt van diverse factoren af. Vooral de vorm van jouw gelaat is daarvoor heel bepalend. Daarnaast spelen ook andere factoren een rol, zoals hoe ver je ogen uit elkaar staan, je kapsel en jouw unieke uitstraling. Een getrainde wenkbrauwstyliste kan je goede adviezen geven over welke wenkbrauwvorm het beste bij jou staat. Wil je daar graag zelf alles over leren? Schrijf je dan in voor onze Cursus Brow Mapping & Styling.

3. Extra aandacht voor huidverzorging vereist!

Wanneer je bezig bent met je wenkbrauwen, heb je waarschijnlijk alleen maar oog voor de wenkbrauwhaartjes? Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn, dat de huid rond je wenkbrauwen erg dun en gevoelig is. Ben daarom extra voorzichtig wanneer je met de pincet aan de slag gaat. De huid kan hier snel beschadigd en geïrriteerd raken en dat komt je mooie wenkbrauwen niet ten goede. In plaats van een pincet kun je daarom bijvoorbeeld beter leren epileren met een draadje. In onze Cursus Threading (oosters epileren met een draadje) leren we je deze techniek en ga je zelf onder begeleiding veel oefenen.

4. Wenkbrauwen kunnen door diverse invloeden dunner worden

Helaas het is waar, dat je wenkbrauwen op den duur dunner kunnen worden. Op plekken waar voorheen wenkbrauwhaartjes groeiden kunnen om diverse redenen ineens geen haartjes meer terug groeien. Factoren die hiertoe kunnen leiden zijn hormonen of medicijngebruik. Wat ook belangrijk is om te weten, is dat door te veel of verkeerd te epileren, de haartjes ook voorgoed weg kunnen blijven. Het haarzakje kan beschadigd raken, waardoor er geen haartje meer kan groeien. Dan kan je wel fluiten naar dikke en volle wenkbrauwen! Mocht het helaas gebeuren dat je wenkbrauwen dunner worden of uitgedund raken, dan zijn er gelukkig wel oplossingen om dit te verbloemen. Al ooit van Microblading gehoord? Bekijk hier onze Cursus Microblading!

5. Wist je al dat er ook wenkbrauwextensions bestaan?

De meeste mensen weten wel van het bestaan van wimperextensions, maar wenkbrauwextensions? Hoe werkt dat?! Ze bestaan echt en het principe is vergelijkbaar met de populaire wimper-voor-wimper methode. De wenkbrauwextensions worden met een speciale wenkbrauwlijm aan een bestaand wenkbrauwhaartje of zelfs aan de huid bevestigd! Je kunt dus niet alleen bestaande wenkbrauwhaartjes langer en/of voller laten lijken, maar zelfs uitgedunde plekjes opvullen. En het resultaat? Het geeft een heel natuurlijk effect! Bekijk hier ook eens onze Cursus Wenkbrauwextensions 3D!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie