• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 stappen voor meer succes als schoonheidsspecialiste!

20 september 2023 | Schoonheidszorg
5 stappen voor meer succes als schoonheidsspecialiste!

Als schoonheidsspecialiste heb je de unieke kans om mensen te helpen stralen en zich zelfverzekerd te voelen. Misschien ben je al goed op weg, maar zou je je klanten graag nog beter van dienst zijn? Daarbij zoek je mogelijk tegelijkertijd ook naar manieren om je salon nog beter te laten draaien. Dan ben je bij Wellness Academie op de juiste plek. Onze beauty experts hebben hier 5 stappen voor meer succes als schoonheidsspecialiste voor je op een rij gezet. Lees hier gauw meer en breng jouw salon naar nieuwe hoogten!

Stap 1: meer succes als schoonheidsspecialiste met een goede opleiding

Ben je vol passie begonnen met het aanbieden van beauty behandelingen en merk je dat je klanten hier heel blij mee zijn? Dan heb je een mooi begin gemaakt. Soms kan een passie uitlopen in een ware job, maar heb je wel al je diploma schoonheidsspecialist op zak? Is het antwoord ‘nee’, schrijf je dan gauw in voor de schoonheidsspecialisten opleiding van Wellness Academie! Hier kun je binnen enkele maanden, een volwaardig diploma schoonheidsspecialiste behalen. Hiermee overtuig je nieuwe klanten van jouw expertise en vaardigheden. Datgene wat als een passie begon, kun je nu gemakkelijker laten uitbloeien tot een succesvolle professionele carrière.

Stap 2: ga aan de slag met een unieke identiteit creëren

Schoonheidssalons kom je overal tegen. De meeste mensen hebben wel een idee van wat ze van een beauty salon kunnen verwachten. Veel salons bieden de bekende behandelingen aan en voeren deze routinematig uit. Niet heel spannend! Behoor jij ook tot dit soort salons? Dan loop je het gevaar dat klanten je gemakkelijk inwisselen voor een ander. Om te zorgen voor meer succes als schoonheidsspecialiste, is het essentieel dat je een unieke identiteit hebt.

Pas daarmee kun je echt opvallen tussen al die andere salons. Hoe doe je dat? Dan kan door je bijvoorbeeld te specialiseren in een specifiek gebied. Bij Wellness Academie heb je daartoe talloze mogelijkheden. Wat dacht je van een opleiding skin expert? Of verdiep je juist in wimperbehandelingen via onze opleiding lash expert. Wil je je toeleggen op permanente make-up, dan is de opleiding PMU expert een aanrader. Bekijk hier al onze beauty opleidingen en vind jouw ideale specialisatie!

Stap 3: bouw aan klantenvertrouwen en loyaliteit

Bouw vertrouwen op met je klanten door persoonlijke aandacht en zorg te bieden. Luister naar hun behoeften en wensen en creëer een omgeving waarin ze zich comfortabel voelen. Loyaliteit van klanten is vaak het resultaat van goede klantrelaties. Een grote klantenkring opbouwen heeft tijd nodig. Elke nieuwe klant is een nieuwe kans voor meer succes als schoonheidsspecialiste. Vraag regelmatig feedback van je klanten. Welke behandelingen vinden ze top? Wat kan beter? Welke behandelingen missen er volgens jouw klanten nog in je salon? Neem al deze informatie mee in het ontwikkelen van een lange termijn visie en strategie voor je salon. Bekijk hier ook onze cursus maak je salon succesvol.

Stap 4: presenteer jezelf als een ware autoriteit

Heb je eenmaal jouw niche gevonden? Dan is het zaak om jezelf als een ware autoriteit op dit gebied te positioneren voor meer succes als schoonheidsspecialiste. Laat in al je media-uitingen en communicaties naar voren komen waar jij in uitblinkt en hoe je jouw klanten hiermee perfect kunt helpen. Hoe breng je dit op de juiste manier onder woorden? Daarvoor kunnen we je onze cursus copywriting aanraden. In deze cursus gaan we onder meer in op personal branding en hoe je jouw unieke identiteit als beauty professional het beste naar de buitenwereld toe kunt communiceren. Meer weten? Schrijf je hier in voor onze online cursus copywriter.

Stap 5: vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen

Ondernemers raken vaak verstrikt in de dagelijkse drukte van hun salon, verwaarlozen hun eigen welzijn en ervaren stress en uitputting. Het is van essentieel belang om regelmatige ontspanning, lichaamsbeweging, gezonde voeding en een evenwichtige werk-privébalans te omarmen. Plan momenten van rust in, integreer beweging in je routine, kies voor gezonde voeding en neem de tijd voor je persoonlijke leven. Deze stappen helpen niet alleen om fysiek en mentaal fit te blijven, maar dragen ook bij aan langdurig succes en welzijn, zowel voor jou als voor je salon. Zelfzorg is geen luxe, maar een noodzaak voor een bloeiende carrière en een gezond leven. Een tip: volg onze cursus chakratherapie!

Meer succes als schoonheidsspecialiste!

Door deze vijf stappen te volgen, kun je jouw pad als schoonheidsspecialiste verrijken en je kansen vergroten om succes te behalen in deze dynamische en inspirerende branche. Onthoud dat succes niet alleen gaat over financiële prestaties, maar ook over voldoening en het positieve verschil dat je maakt in het leven van anderen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie