Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 goede redenen voor een ooracupunctuur cursus!

26 januari 2024 | Massage & Therapieën
5 goede redenen voor een ooracupunctuur cursus!

De term “acupunctuur” zal je niet vreemd zijn, maar wist je dat er ook aparte disciplines binnen de acupunctuur bestaan? De “ooracupunctuur” is er daar een van. Het oor is namelijk een zeer krachtig orgaan, dat via diverse reflexzones in verbinding staat met alle delen van het lichaam. Binnen de Traditional Chinese Medicine (TCM) ontdekte men dat je door acupunctuur uit te oefenen op het oor allerlei klachten in de rest van het lichaam kunt verzachten. Ontdek hier alle goede redenen voor een ooracupunctuur cursus van Wellness Academie!

1. Verdiep je in de kracht van ooracupunctuur

Naast hun functie om te horen, dienen onze oren als een belangrijk contactpunt met de wereld om ons heen. Chinese behandelaars hebben echter ontdekt dat het oor nog een andere rol kan vervullen: het kan dienen als een compleet "microsysteem" om klachten elders in het lichaam te verminderen. Een van de goede redenen voor een ooracupunctuur cursus is dan ook om je in deze materie te verdiepen. Je leert in onze cursus meer over de anatomie van het oor en de geschiedenis en werking van de ooracupunctuur.

2. Er zijn vele toepassingsmogelijkheden

De benaming ooracupunctuur doet misschien vermoeden, dat deze behandeling gericht is op het verminderen van oorklachten. Dat is een misvatting, het werkt namelijk veel dieper in op het lichaam. Volgens de TCM zijn er op het oor diverse punten te vinden, die overeenkomen met organen in het lichaam. Door deze punten te bewerken kun je invloed uitoefenen op de energiedoorstroom in deze organen, waardoor klachten en pijn verminderd worden. Daarnaast blijkt ooracupunctuur ook een effectieve ondersteunende behandeling voor mensen die van verslavingen willen afkomen, zoals roken of overmatig eten.

Extra tip: bekijk hier ook eens onze cursus oorreflexologie!

3. Praktisch en eenvoudig in te zetten

Nog een van de goede redenen voor een ooracupunctuur cursus is dat deze behandeling praktisch en eenvoudig te geven is. Wat voor veel mensen een voordeel is, is dat ze hiervoor niet uit de kleren hoeven. Daarbij kan de ontvanger ook gewoon op een stoel blijven zitten. Oftewel, je hebt er geen massagetafel voor nodig. Om te starten met deze behandelingen hoef je dus geen grote investeringen te doen. Het is een toegankelijke behandeling die je vrijwel altijd en overal kunt geven. Bovendien heb je voor de cursus ooracupunctuur van Wellness Academie geen voorkennis nodig.

4. Ooracupunctuur als aanvulling op andere behandelingen

Hoewel je ooracupunctuur heel goed kunt toepassen als een op zichzelf staande methode, is het ook een goede behandeling als aanvulling op andere behandelingen en massages. Je kunt het aanbieden als aanvulling op ontspannende massages, zoals je leert in onze cursus ontspanningsmassage. Daarnaast kun je ooracupunctuur eveneens combineren met andere acupunctuurbehandelingen. Daarover leren we je graag alles in onze opleiding TCM acupunctuur behandelaar. Ook acupressuur behandelingen, zoals je die leert in de cursus tui-na gaan goed samen met acupunctuur.

5. Nog meer goede redenen voor een ooracupunctuur cursus

De cursus ooracupunctuur van Wellness Academie is bovenal een toegankelijke cursus voor iedereen met interesse in acupunctuur, wellness en een gezonde levensstijl. De lesstof wordt op een begrijpelijke manier gepresenteerd door een ervaren en enthousiaste docent. Daarbij zijn de lesgroepen altijd beperkt, zodat je gegarandeerd bent van voldoende persoonlijke aandacht. Binnen één intensieve lesdag leer je om op deskundige wijze ooracupunctuur sessies uit te voeren voor uiteenlopende klachten. Je krijgt tijdens de les volop de mogelijkheid om deze methode te oefenen. Iets voor jou? Wacht dan niet langer en schrijf je in voor onze cursus ooracupunctuur!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie