Inschrijven

Cursus Ooracupunctuur

Leer de filosofie en praktijk van ooracupunctuur!
Leer de filosofie en praktijk van ooracupunctuur!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 189

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Wil je graag meer weten over de mogelijkheden en de werkwijze van ooracupunctuur? Dan ben je bij onze cursus ooracupunctuur aan het juiste adres. Je ontdekt in deze cursus specifieke punten op het oor, die in verbinding staan met diverse organen en die je met behulp van naaldjes kunt stimuleren. Lees hier meer over wat je van deze cursus ooracupunctuur kunt verwachten! 

De oorschelp reflecteert het menselijk lichaam

De ooracupunctuur is diep geworteld in de traditionele Chinese Geneeskunde en werd in de jaren 50’ herontdekt door de Franse arts en acupuncturist Paul Nogier. Sindsdien heeft de ooracupunctuur een grote vlucht genomen en wordt ondertussen in steeds meer wellness praktijken aangeboden; zowel als primaire als aanvullende therapie. Volgens de oude Chinese dokters reflecteert het oor het volledige menselijk lichaam. Daardoor is het mogelijk om via het plaatsen van naaldjes op het oor invloed uit te oefenen op organen elders in het lichaam om zo de gezondheid te bevorderen. In deze cursus ooracupunctuur kom je alles te weten over deze unieke therapie.

Cursus ooracupunctuur: leer met naaldjes in het oor de mens in balans brengen.

Lesprogramma cursus ooracupunctuur

We nemen je in deze cursus ooracupunctuur kort mee terug in de tijd naar de oorsprong van deze behandelvorm in het oude China. We maken daarna een reis naar het heden met aandacht voor de herontdekking hiervan door de Frans arts Paul Nogier. Je leert alles over de opbouw van het oor en je leert om de diverse oorzones te onderscheiden. Waarvoor kun je ooracupunctuur inzetten? En wanneer is deze behandeling juist niet aangewezen? Het komt allemaal aan bod. Het doel van deze cursus is dat je leert om met naaldjes effectieve ooracupunctuur behandelingen te geven. Je gaat dan ook uitgebreid oefenen onder vakkundige begeleiding.

Bekom een certificaat ooracupunctuur!

Ooracupunctuur is een veilige en vrijwel pijnloze behandelwijze, waarmee je goede resultaten kunt behalen in je wellness praktijk. Onze cursus ooracupunctuur is erop gericht om je binnen korte tijd alle benodigde kennis en vaardigheden over te dragen, zodat je vlot als professionele acupuncturist aan de slag kunt in de praktijk. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat ooracupunctuur. Wist je dat er eveneens een vergelijkbare behandelwijze zonder naalden bestaat? Daar leren we je alles over in onze Cursus Oorreflexologie, ideaal als alternatief voor klanten met ‘naaldenvrees’!

Inhoud

 • Geschiedenis ooracupunctuur
 • Anatomie van het oor
 • Lokalisatie van de oorzones
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Toepassingen
 • Prikken met verblijfsnaaldjes

Prijs

189 euro

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Eindhoven-Stratum
Adres tonen
Boutenslaan 2-A, 5615 CW Eindhoven-Stratum (Nederland)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 15 oktober 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Jos Koch

Docent in Eindhoven-Stratum

Jos is een gediplomeerde TCM (Traditional Chinese Medicine) therapeut en Lau shi (leermeester) in Chinese krijgskunst Tai Chi Chuan en medicinale Qi gong. Hij heeft ondertussen ruim 30 jaar ervaring en heeft zich gespecialiseerd in acupunctuur, ooracupunctuur, tui-na, wai chuai, moxa, cupping, guasha, anti-aging en Chinese voedingsleer, Hara; buikpalpatie en Chinese bone setting.

Op 16-jarige leeftijd startte Jos met de Chinese Krijgskunst Tai Chi Chuan en Qi gong. Van daaruit groeide zijn passie voor Chinese geneeskunst. In 1995 vertrok hij voor 5 jaar naar China om TCM te studeren. Met een Chinees diploma op zak begon hij een eigen praktijk. Door de wetgeving was hij gedwongen om opnieuw te studeren, daar het Chinees diploma niet geldig was in Nederland. Daardoor werd zijn kennis zo breed, dat hij zijn passie wilde gaan delen, zodat deze eeuwenoude kennis doorgegeven kon worden. Hij is ruim 10 jaar werkzaam bij Wellness Academie en geeft nog steeds met veel passie, humor en enthousiasme les.

Jos probeert zijn studenten op een meer holistische manier te laten kijken naar de mens en de natuur, zoals de Chinezen dat al meer dan 3000 jaar doen. Hij wil hen inspireren en wegwijs maken in de Chinese geneeskunst. Van daaruit kunnen ze zelf een keuze maken welke richting ze uit gaan. De TCM is namelijk zeer veelzijdig. Jos geeft diverse vakken uit de TCM bij Wellness Academie. Kortom, Jos is een vakbekwame professional die met veel Qi zijn studenten begeleidt en het beste uit ze haalt!

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.