Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Chi Nei Tsang Buikmassage (Abdominal Therapy)

Leer een harmoniserende taoïstische buikmassage!
Cursus Chi Nei Tsang Buikmassage (Abdominal Therapy)
Voordelen
€ 345€ 310,50
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

In onze cursus chi nei tsang leer je hoe je mensen kunt helpen met het loslaten van spanningen in de buik, die zowel op geestelijk als lichamelijk vlak voor klachten kunnen zorgen. Chi nei tsang is een buikmassage afkomstig uit het oude taoïstische China en betekent letterlijk ‘het bewerken van de energie van de interne organen’. Het gebied rond de navel wordt gezien als het centrum van levensenergie (Chi). Ontdek hier wat een cursus chi nei tsang voor je kan betekenen en schrijf je op tijd in!

Geestelijk en lichamelijk in balans met buikmassage

Het taoïsme gaat ervan uit dat de levensenergie Chi onbelemmerd moet kunnen stromen voor een goede gezondheid. Lichaam en geest zijn daarbij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Stagnatie in de levensenergie kan tot allerlei gezondheidsklachten leiden. Daarom is het belangrijk dat deze blokkades op tijd opgespoord en verholpen worden. Chi nei tsang is daarvoor een geschikte behandelmethode. Daarnaast verbetert het ook de spijsvertering, helpt het toxines weg te leiden uit het lichaam en zorgt het voor een algeheel gevoel van welzijn. We leren je er graag alles over in onze cursus chi nei tsang!

Leer taoïstische buikmassages voor geestelijk en lichamelijk evenwicht!

Programma cursus chi nei tsang

De cursus chi nei tsang start met een inleiding over het taoïsme, chi, de navel als het centrum van energie en de rol van buikmassages. Je gaat de buik verkennen middels hara palpaties en naveldiagnoses. Je leert om energieblokkades op te sporen in de buik, rond de navel, in de dunne darm, dikke darm, lever, milt en nieren. Vervolgens leer je om met diverse massagetechnieken de buik te behandelen. Daarnaast leer je behandelwijzen om de navel en orgaanpunten te openen. Andere thema’s die aan de orde komen, zijn; een adrenalinepomp herkennen en de DanTian flush voor het zuiveren van de interne energie.

Bekom een certificaat chi nei tsang!

De pijlers van onze cursus chi nei tsang zijn: kleine lesgroepjes, een topdocent, goed uitgeruste leslocaties en uitstekende didactische materialen. Alles wordt op een begrijpelijke manier uitgelegd met veel praktijkoefening. Het doel is dat je na afloop alle behandelwijzen direct zelfstandig in de praktijk kunt uitoefenen. Je docent ziet erop toe dat elke cursist alle kennis en technieken perfect beheerst. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat chi nei tsang. Wellness Academie biedt je ook vele mogelijkheden om verder te studeren. Wat dacht je van een Cursus Meridianen- en Elementenleer of een Cursus Moxatherapie?

Lesdagen

2 dagen van 10h00 tot 17h00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding Chi Nei Tsang
 • Werken in het navelcentrum
 • Contact maken en waarnemen van de buik
 • Hara palpatie
 • Navel diagnose
 • Buikmassage
 • Openen navel en orgaanpunten
 • Behandeling dunne en dikke darm
 • DanTian flush

345 euro € 310,50

Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Weekendreeks

Startdatum: 30 november 2024
Alle data: 30/11 & 01/12 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven met 10% korting
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Weekendreeks

Startdatum: 7 december 2024
Alle data: 07/12 & 08/12 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven met 10% korting
Alexandra Kroeg
Alexandra KroegDocent in Hasselt

Alexandra Kroeg had ruim 10 jaar gewerkt als re-integratie consulente, toen ze in 2004 het roer omgooide. Ze volgde haar hart en startte haar carrière binnen de wellness branche door zich te scholen in de voetreflexzonetherapie. Daarnaast volgde ze eveneens een medische basisstudie op HBO-niveau. Inmiddels was ook haar interesse gewekt in de Traditionele Chinese Geneeskunde.

Ze ontdekte dat de zienswijze achter deze geneesleer sterk aansloot bij haar eigen visie. Daarom ging ze zich verdiepen in de Chinese geneeskunde. Inmiddels had Alexandra haar eigen praktijk opgericht, waar deze kennis een mooie verrijking bood op haar werkzaamheden. In haar praktijk combineert ze diverse wellness therapieën en behandelingen met beweging. Ze geeft hier onder meer pilateslessen.

Alexandra heeft tot doel om de mensen in haar praktijk en lessen bewuster te laten worden van zichzelf en om weer te leren om naar hun eigen lichaam en gevoel te luisteren. Ze groeide uit tot een ervaren therapeute en wil nu graag ook anderen helpen om dit inspirerende pad in te slaan. Deze missie verwezenlijkt ze nu als docente bij Wellness Academie, waar ze vol enthousiasme en toewijding haar kennis en ervaring overdraagt op haar studenten.

Michiel Kaemingk
Michiel KaemingkDocent in Amsterdam

Michiel startte in 2003 aan zijn eerste massageopleiding in Bio Energetic Balancing en was meteen verkocht. Direct hierna volgden vele andere opleidingen waaronder sportmassage, deep tissue en thaise massage trainingen. In 2010 voltooide hij een 3-jarige shiatsu opleiding bij Qing Bai, gevolgd door een vervolgcursus in Chi Nei Tsang bij Maartje Huibrechts.

In de afgelopen 20 jaar volgde Michiel jaarlijks trainingen en bijscholingen in verschillende stijlen, waarvoor hij veel in het buitenland vertoefde. Zijn interesse gaat vooral uit naar Thaise massage, Chi Nei Tsang, deep tissue/ myofascial release en ademwerk. Hiervoor heeft hij bij gerenommeerde trainers opleidingen gevolgd in deze disciplines. In 2011 begon hij met zijn eerste Vinyasa Yoga opleiding, gevolgd door meerdere trainingen in Yin Yoga, waaronder bij Paul & Suzee Grilley. Daarnaast voltooide hij in 2018 een 3-jarige coaching opleiding bij Phoenix.

Tijdens de COVID-19 pandemie verdiepte Michiel zich verder in ademwerk bij Kasper van der Meulen. Sindsdien is dit een vast onderdeel van zijn bodywork sessies, waarbij hij gebruikmaakt van diverse stijlen binnen één sessie. Dit is tevens kenmerkend voor zijn stijl, waarbij Oosterse en Westerse invloeden naadloos samenvloeien en alles wat hij heeft geleerd elkaar aanvult.

In Amsterdam runt hij samen met zijn partner Jacklyn een massagestudio genaamd "Tension Tamers". Hun bedrijf biedt eveneens stoelmassages aan door heel Nederland. Na 20 jaar als professioneel masseur in verschillende stijlen te hebben gewerkt, is Michiel nu alleen nog beschikbaar voor langere sessies, waarin het beste van zijn kunnen samenkomt. Naast het runnen van hun massagestudio zijn Michiel en zijn partner Jacklyn trotse ouders van drie zonen en wonen ze in hartje Amsterdam. Michiel staat met veel passie en enthousiasme klaar voor zijn cursisten bij Wellness Academie!

8,8

Geweldige cursus, gedreven leraar.Boven verwachting.

MignonAmsterdam
9,8

super interessant en fantastische docent

KarinaHasselt
8,8

Een uitstekende cursus, waarin heel goed geoefend wordt.

JoosHasselt
9,6

Jos is een lopende encyclopedie, wat geeft hij fijn les vanuit zijn hart en nieren !! Super gave cursus die je ook meteen kunt toepassenComplimenten , dankbaar

NinaHasselt
9,4

Gewoon super

NickyHasselt
Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Wat is de leeftijd van de studenten?

De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).

Wat vereist de school van mij als student?

Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:

 • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
 • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
 • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
 • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
 • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
 • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?

Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies.

Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie