Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 aanbevolen massages in de zomer

5 augustus 2019 | Massage & Therapieën
5 aanbevolen massages in de zomer

Is het wel een goed idee om een massage te ondergaan in de zomer bij warm weer? Ja, dat hoeft geen probleem te zijn, zolang het comfortabel aan blijft voelen. Bij warme temperaturen is het bovendien gemakkelijk om je te ontspannen en je over te geven aan de massage. Daarbij kan de massagetherapeut massageolie gebruiken die een verkoelend effect geeft. Het is belangrijk om te kiezen voor een milde massagevorm met weinig druk en wrijving. Ontdek hier 5 aanbevolen massages in de zomer!

1. Klassieke ontspanningsmassage

Deze milde massagevorm is ideaal op warme dagen. Deze behandeling wordt doorgaans uitgevoerd met weinig druk en veel milde aanrakingen. Bij warm weer kan de massagetherapeut meer nadruk leggen op zachte effleurages (strijkingen) in plaats van op diepere knedingen en fricties. Het is belangrijk dat de massage in een rustig en vloeiend ritme wordt uitgevoerd. Op deze manier zal je de warmte gauw vergeten. Doordat je hartslag rustiger wordt, koel je bovendien zelf af. Door massageolie te gebruiken ontstaat er minder wrijving en warmte. Tip: massageolie met een vleugje muntolie of eucalyptusolie heeft een verkoelend effect. Bekijk hier ook eens onze Cursus Ontspanningsmassage.

2. Manuele lymfedrainage

De reden dat manuele lymfedrainage uitermate geschikt is als massage in de zomer is omdat het om hele milde en zachte aanrakingen gaat. Het doel van deze massage is om de doorstroom van het lymfevocht te optimaliseren. Zeker in de zomer wanneer het erg warm is, krijgen veel mensen last van vochtophopingen (oedeem). Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam. Denk onder meer aan dikke enkels en opgezwollen onderbenen. Tijdens de behandeling voert de massagetherapeut zachte, ritmische en pompende technieken uit, waarmee het lymfevocht voortgestuwd wordt. De kleine klepjes in de lymfevaten zorgen ervoor dat het vocht niet terugstroomt. Vanwege de mildheid van de behandeling kom je helemaal tot rust. We leren je er graag alles over in onze Cursus Manuele Lymfedrainage.

3. Thaise voet- en onderbeenmassage

Zie je een volledige lichaamsmassage niet zitten, dan kun je ook een Thaise voet- en onderbeenmassage boeken. Dit is een heerlijke massage die bovendien een ontspannend effect heeft op het hele lichaam. Doordat op de voeten wordt ingewerkt op meridianen en reflexzones stimuleert deze behandeling het herstellend vermogen van het lichaam, de bloedcirculatie en de gehele energiestroom door het lichaam. Bovendien wordt deze massage uitgevoerd met een aromatische massageolie of -crème met een verfrissend effect. Heb je vaak last van zware benen en voeten, dan is deze massage helemaal een verademing! Leer zelf de technieken in onze Cursus Thaise voet- en onderbeenmassage.

4. Handreflexologie

In plaats van je voeten kun je ook je handen laten masseren door een sessie handreflexologie te ondergaan. Dit is een zeer laagdrempelige massage die ook zeker bij warm weer heel comfortabel en ontspannend werkt. De massage kan zowel in liggende als zittende houding uitgevoerd worden en waar je maar wilt. Je zult nog versteld staan van de ontspannende werking van deze behandeling op je hele lichaam. De therapeut voert ontspannende massagetechnieken uit en werkt in op de reflexzones op de handen, die in verbinding staan met andere delen van het lichaam, waaronder organen en klieren. Heb je vaak last van hoofdpijn, spijsverteringsklachten, hormonale klachten, vermoeidheid en slapeloosheid? Ook dan is deze behandeling een aanrader. Lees hier meer over onze Cursus Handreflexologie.

5. Klankmassage

Gemasseerd worden zonder dat je wordt aangeraakt? Ook dat is mogelijk! Tijdens een klankmassage werken de klanken van klankschalen, gongs en sounds zeer ontspannend. Daarbij werken de trillingen door in het lichaam, omdat ons lichaam grotendeels uit water bestaat. De klankmassage therapeut kan de klankschalen ook op het lichaam plaatsen voor een nog intenser effect. Op een warme zomerdag kan deze behandeling uitgevoerd worden in een koele ruimte. Je komt hierdoor helemaal tot rust en blokkades in lichaam en geest worden door de trillingen losgemaakt. Je kunt je tijdens de behandeling als het ware helemaal in jezelf terugtrekken. Na afloop voel je je fris en als herboren! Meer weten? Schrijf je dan in voor onze Cursus Klankmassage, waarin je de behandeling gaat ervaren én aanleren!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie