• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke behandelingen tegen acne zijn er?

20 juli 2022 | Schoonheidszorg
Welke behandelingen tegen acne zijn er?

Elke schoonheidsspecialist krijgt er wel mee te maken; klanten die van hun acne af willen. Het is een vervelende huidaandoening, omdat veel mensen zich er onzeker door gaan voelen. Soms kan het zelfs zo erg zijn, dat iemand de deur niet meer uitgaat. Gelukkig zijn er veel mogelijkheden binnen de beauty salon om acne te verminderen. Daarom gaan we hier in op behandelingen tegen acne, die in een schoonheidssalon aangeboden kunnen worden.

De ene vorm van acne is de andere niet

Voordat we verder ingaan op behandelingen tegen acne in het beauty salon, is het belangrijk dat je je ervan bewust bent, dat er verschillende soorten acne zijn. Het hangt af van de soort acne en de ernst of je als schoonheidsspecialist iets kunt betekenen voor mensen met deze huidproblemen. In veel gevallen zal dat echter zeker het geval zijn, maar je moet als schoonheidsspecialist ook je grenzen kennen. Je moet inzicht krijgen in wanneer het beter is om een klant door te sturen naar een arts of dermatoloog. Alles draait om de beste oplossing voor je klant. Ben je nog geen gediplomeerde schoonheidsspecialist? Behaal dan je diploma via onze Opleiding Schoonheidsspecialist!

Niet meer in de pubertijd, toch puistjes?

Dat is helemaal niet vreemd. Acne wordt in eerste instantie geassocieerd met de pubertijd. Echter, ook als iemand de puberteit al lang achter zich heeft gelaten kan men opnieuw puistjes krijgen. De oorzaken hiervan kunnen zeer uiteenlopend zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om de exacte oorzaak vast te stellen. Soms heeft het te maken met schommelingen in de hormoonbalans. Ook te veel stress kan acne in de hand werken. Er wordt ook nog steeds veel onderzoek gedaan naar de invloed van voeding op acne. Dat maakt het tegelijkertijd erg lastig om een goede oplossing te vinden. Toch zijn er een aantal beauty behandelingen tegen acne, die in de praktijk in veel gevallen succesvol blijken te zijn.

Behandelingen tegen acne: professionele facials

Veel mensen met acne denken dat ze hun vette en onzuivere huid dagelijks meerdere keren flink moeten ‘schrobben’. Daarnaast laten ze het smeren met crèmes ook achterwege. ‘Mijn huid is immers al zo vet!’ Dat zijn meteen twee grote fouten, die mensen thuis maken. Als schoonheidsspecialiste kun je het verschil maken met behandelingen tegen acne, zoals met een professionele facial. Een schone huid is belangrijk, maar je reinigt de acne huid niet met agressieve reinigers en je gaat de huid al helemaal niet schrobben of scrubben. Een professionele facial bestaat in dit geval uit de volgende onderdelen:

Reinigen met een milde cleanser

Reinig de huid met een milde cleanser om talg, vuil en dode huidcellen te verwijderen. Doe dit op een zachte manier. Een te agressieve reiniging, zal ervoor zorgen dat de huid dit gaat compenseren, door extra talg aan te maken. Dat is juist niet wat je wilt!

Eventueel microdermabrasie

In veel behandelingen tegen acne wordt microdermabrasie toegepast. Hierbij wordt op een gecontroleerde manier de bovenste huidlaag met dode huidcellen verwijderd, met behulp van microkristallen. Nieuwe gladde huid komt aan de oppervlakte, de doorbloeding wordt gestimuleerd en de aanmaak van nieuwe cellen krijgt een boost.

Desinfecteren en comedonen uitdrukken

De volgende stap is het desinfecteren van de huid, zodat je vervolgens de comedonen veilig kunt uitdrukken. Hoe je dit goed doet leer je in onze Opleiding Schoonheidsspecialiste. Het is heel belangrijk dat dit op de juiste manier gebeurt, om verdere ontstekingen en huidbeschadigingen te voorkomen.

Kalmerende lotion

Als volgt breng je een lotion of crème aan. Het is belangrijk dat dit product hydraterende en kalmerende ingrediënten bevat. Met deze facial zal de huid met acne meteen een stuk opknappen. Wil je je graag specialiseren in het behandelen van acne? Maak dan hier kennis met onze Cursus Acne Specialisatie.

Goede resultaten bij acne met peelings

Chemische peelings behoren ook tot de behandelingen tegen acne met uitstekende resultaten. Dit betekent dat je een zure vloeistof op de huid aanbrengt met actieve werkstoffen. De bovenste huidlaag, bestaande uit dode huidcellen, wordt hierdoor losgeweekt. Daarbij stimuleert deze behandeling de celvernieuwing. Vooral een glycolzuur peeling kan goede resultaten geven bij acne. Veel schoonheidsspecialisten, gespecialiseerd in het behandelen van de door acne getergde huid, combineren microdermabrasie met een chemische peeling. De huid kan daarna rood zijn en gaan schilferen, maar dit trekt na enkele dagen weg. Het is heel belangrijk om daarna de huid goed te beschermen met zonnebrandcrème. Zie hier onze Cursus Chemisch Peelings.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie