Inschrijven

Cursus Acne specialisatie

Specialiseer je in het behandelen van acneklachten!
Specialiseer je in het behandelen van acneklachten!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 799

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

‘Welk huidprobleem kom je het meeste tegen als schoonheidsspecialist?’ Het antwoord is vaak: ‘acne’. Als acne niet goed verzorgd wordt, kunnen de klachten verergeren en er kunnen littekens ontstaan. Acne kan diverse oorzaken hebben, daarom dient de behandeling zorgvuldig op de persoon afgestemd te zijn. Soms is een doorverwijzing naar een arts noodzakelijk. Wil je meer kunnen betekenen voor je cliënten met acne? Volg dan onze cursus acne specialisatie!

Bijscholing voor gecertificeerde schoonheidsspecialisten

Onze cursus acne specialisatie is alleen toegankelijk voor gecertificeerde schoonheidsspecialisten. In de Opleiding Schoonheidsspecialist heb je al veel geleerd over huidverzorging. In de praktijk loop je mogelijk tegen problemen aan bij mensen met acne. Bij de een verbetert de huid aanzienlijk dankzij jouw goede zorgen, maar bij sommige klanten zou je betere resultaten willen zien. Daarom staat deze cursus acne specialisatie voor je klaar. Je leert specifieke acnebehandelingen en je krijgt beter inzicht in wanneer je een klant doorverwijst naar een arts. Na deze cursus kun je je nadrukkelijk profileren als een expert in het verzorgen van de huid met acne. 

Leer acne te verminderen met met dieptreiniging, peelings en pakkingen!

Lesprogramma cursus acne specialisatie

Naast theoretische kennis over de anatomie van de huid en de oorzaken van acne, leer je gelaatsbehandelingen om acne te verminderen. De nadruk ligt op het reduceren van onzuiverheden en het voorkomen van huidbeschadigingen. Je leert om een dieptereiniging uit te voeren. Je gaat ook oefenen met lijnzaadpakkingen en chemische peelings voor het verdunnen van de hoornlaag, om onzuiverheden beter te verwijderen. Er is eveneens aandacht voor acnelitteken behandelingen en de zuurgraad van de huid. Je leert om rekening te houden met de impact van leeftijd, leefstijl en voeding. Zo kun je gerichte acne behandelingen geven, je klanten optimaal adviseren of doorverwijzen naar een arts. Na afloop bekom je een certificaat.

 

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidsverzorging of skin expert..

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Anatomie van de huid
 • Algemene Pathologie
 • Productkennnis en advies
 • Apparatuur
 • Huidanalyse
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Gelaatsbehandelingen
 • Peelings
 • Lijnzaadpakking
 • Chemische peeling
 • Littekenbehandeling
 • Ledigen van pustels
 • Verwijderen van comedonen

Prijs

799 euro (+ 40 euro verbruikskosten)

 

STAP-budget

Voor deze opleiding kan je gebruik maken van je STAP-budget. Het STAP-budget is een subsidie van de Nederlandse overheid voor opleidingen (met een professionele doelstelling) en dit met een maximum van € 1.000 / jaar. Je kan deze subsidie maar 1x per jaar inzetten. Klik hier voor meer informatie.

Je kan je gewoon aanmelden via ons inschrijvingsformulier. Vervolgens ontvang je van ons per email een aanmeldbewijs en verdere instructies om uw subsidie aan te vragen.

Opleidingsdata

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 3 juli 2023 (maandagen)
Alle data: 03/07, 10/07, 17/07, 21/08 & 28/08 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 6 november 2023 (maandagen)
Alle data: 06/11, 13/11, 20/11, 27/11 & 04/12 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Avondreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 2 oktober 2023 (maandagen)
Alle data: 02/10, 09/10, 16/10, 23/10, 30/10, 06/11, 13/11 & 20/11 2023
Tijd: 18:30u tot 22:30

Docent

Marina Martinovic

Docent in Rotterdam

Marina Martinovic is een gemotiveerde docente met jarenlange ervaring binnen de beauty branche. Ze kan getypeerd worden als een veelzijdige beauty professional, want ze is thuis in bijna alle disciplines binnen deze branche. Al sinds 2000 timmert ze aan de weg als gecertificeerde schoonheidsspecialiste, pedicure én nagelstyliste. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan binnen de branche, was het tijd om haar horizon te verleggen.

Haar volgende uitdaging bestond uit het lesgeven binnen de beauty branche. In 2004 startte ze als docente nagelstyliste en een jaar later werd ze eveneens docente schoonheidsspecialiste op MBO-niveau. Marina verbreedde haar loopbaan door vervolgens ook nog aan het werk te gaan voor diverse leveranciers van beauty producten voor het geven van producttrainingen en workshops voor het aanpakken van huidproblemen. ‘Het mooie aan de beauty branche, is dat je altijd kunt blijven bijleren.’ Marina beschikt ondertussen over meer dan 100 certificaten. 

Marina is inmiddels ook een gecertificeerde en ervaren wimper- en wenkbrauwstyliste. Daarnaast volgde ze bijscholingen op het gebied van apparatuur, waxen, henna, huidproblemen, microneedling, acne, dermapen, elektrisch ontharen, camouflage technieken, huidverbeterende massage, bindweefselmassage, lypossage, hotstonemassage, kruidenstempelmassage, massage allround, etc. Kortom, Marina is een echte allrounder binnen de branche. Met al haar ervaring, vaardigheden en talenten verzorgt ze nu diverse beauty en wellness cursussen bij Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Amsterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Amsterdam is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Sloterdijk.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.