Inschrijven

Cursus Acne specialisatie

Specialiseer je in het behandelen van acneklachten!
Specialiseer je in het behandelen van acneklachten!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 689

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

‘Welk huidprobleem kom je het meeste tegen als schoonheidsspecialiste?’ Het antwoord is in veel gevallen: ‘acne’. Acne kan voor veel problemen zorgen. Als het niet goed behandeld wordt kunnen de klachten verergeren of er kunnen littekens ontstaan. Vanwege de verschillende oorzaken, die ten grondslag kunnen liggen aan acne, dient de behandeling zorgvuldig op de persoon afgestemd te zijn. Daarbij heeft acne vaak ook een grote psychosociale impact. Wil je meer kunnen betekenen voor je cliënten met acne? Volg dan onze cursus acne specialisatie!

Bijscholing voor gecertificeerde schoonheidsspecialisten

Onze cursus acne specialisatie is alleen toegankelijk voor gecertificeerde schoonheidsspecialisten. In je opleiding tot schoonheidsspecialiste heb je al veel geleerd over de huid en huidverzorging. In de praktijk loop je mogelijk tegen enkele beperkingen aan als je mensen met acne wilt helpen. Bij de een verbetert de huid aanzienlijk dankzij jouw goede zorgen, maar bij sommige hardnekkige acneproblemen zou je graag betere resultaten zien. Daarvoor ben je bij deze cursus acne specialisatie aan het goede adres. Deze cursus stelt je bovendien in staat om je nadrukkelijk te kunnen profileren als expert in het behandelen van acne. 

Ga acne te lijf met effectieve en op de persoon afgestemde gelaatsbehandelingen!

Acneproblemen onder de loep

In deze cursus acnespecialisatie gaan we acne nauwkeurig onder de loep nemen. Het is belangrijk om je ervan bewust te zijn dat ieder persoon anders is en dat ook elke huid anders reageert. Acne kan verschillende oorzaken hebben, daarnaast zijn er vele factoren die invloed hebben op het ontstaan of verergeren van de klachten. Het kan daarom lastig zijn om acne effectief aan te pakken. In deze cursus gaan we dieper in op de anatomie van de huid, de werking van talgklieren, de invloed van hormonen en de invloed van micro-organismen op acne-vorming. Je leert om rekening te houden met de impact van leeftijd, leefstijl, voeding en milieu. Door acne vanuit een breder perspectief te bekijken en de huid en de acneproblemen per individu te leren analyseren, kun je een gerichtere acne behandeling uitvoeren.

Lesprogramma cursus acne specialisatie

Naast de uitgebreide theoretische achtergrond, leer je diverse gelaatsbehandelingen om acne te verminderen. De nadruk ligt op het reduceren van onzuiverheden en het voorkomen van huidbeschadigingen. Je leert om een dieptereiniging uit te voeren en je gaat o.a. aan de slag met behandelingen als lijnzaadpakkingen en chemische peelings. Deze zijn erop gericht om de hoornlaag te verdunnen en om comedonen, pustels en papels vakkundig en hygiënisch te verwijderen. Er zal in de praktijklessen ook aandacht zijn voor het uitvoeren van littekenbehandelingen en het herstellen van de zuurgraad van de huid. Je wordt tevens getraind in je adviserende rol als acne specialist, zodat je je cliënten de juiste adviezen voor thuis kunt meegeven.

Jouw cliënten rekenen op je!

Wil je graag betere resultaten behalen bij het behandelen van cliënten met acne? Wacht dan niet langer en schrijf je hier online in voor onze acne specialisatie cursus. Jouw cliënten rekenen op je! Na afloop bekom je een certificaat acne specialisatie.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van schoonheidsverzorging of skin expert..

Inhoud

 • Anatomie van de huid
 • Algemene Pathologie
 • Productkennnis en advies
 • Apparatuur
 • Huidanalyse
 • Indicaties en contra-indicaties
 • Gelaatsbehandelingen
 • Peelings
 • Lijnzaadpakking
 • Chemische peeling
 • Littekenbehandeling
 • Ledigen van pustels
 • Verwijderen van comedonen

Prijs

689 euro (+ 40 euro verbruikskosten)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat
 • Gebruik van alle producten en materialen

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Dagreeks

Startdatum: maandag 13 december 2021
Alle data: 13/12, 20/12 2021, 17/01, 24/01 & 31/01 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: maandag 9 mei 2022
Alle data: 09/05, 16/05, 23/05, 30/05 & 13/06 2022
Tijd: 10:00u tot 17:00

Startdatum: maandag 1 november 2021
Alle data: 01/11, 08/11, 15/11, 29/11 & 06/12 2021
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Marina Martinovic

Docent in Rotterdam

Marina Martinovic is een gemotiveerde docente met jarenlange ervaring binnen de beauty branche. Ze kan getypeerd worden als een veelzijdige beauty professional, want ze is thuis in bijna alle disciplines binnen deze branche. Al sinds 2000 timmert ze aan de weg als gecertificeerde schoonheidsspecialiste, pedicure én nagelstyliste. Na enkele jaren ervaring te hebben opgedaan binnen de branche, was het tijd om haar horizon te verleggen.

Haar volgende uitdaging bestond uit het lesgeven binnen de beauty branche. In 2004 startte ze als docente nagelstyliste en een jaar later werd ze eveneens docente schoonheidsspecialiste op MBO-niveau. Marina verbreedde haar loopbaan door vervolgens ook nog aan het werk te gaan voor diverse leveranciers van beauty producten voor het geven van producttrainingen en workshops voor het aanpakken van huidproblemen. ‘Het mooie aan de beauty branche, is dat je altijd kunt blijven bijleren.’ Marina beschikt ondertussen over meer dan 100 certificaten. 

Marina is inmiddels ook een gecertificeerde en ervaren wimper- en wenkbrauwstyliste. Daarnaast volgde ze bijscholingen op het gebied van apparatuur, waxen, henna, huidproblemen, microneedling, acne, dermapen, elektrisch ontharen, camouflage technieken, huidverbeterende massage, bindweefselmassage, lypossage, hotstonemassage, kruidenstempelmassage, massage allround, etc. Kortom, Marina is een echte allrounder binnen de branche. Met al haar ervaring, vaardigheden en talenten verzorgt ze nu diverse beauty en wellness cursussen bij Wellness Academie.

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Amsterdam bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja de campus in Amsterdam is makkelijk bereikbaar via het openbaar vervoer. Wij zijn gelegen op wandelafstand van NS station Sloterdijk.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.