• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke beauty behandeling bij een futloze huid?

8 april 2021 | Schoonheidszorg
Welke beauty behandeling bij een futloze huid?

Na een lange winter kan je huid wel een oppepper gebruiken. Aan het begin van de lente zien we veel mensen met huidproblemen, zoals een futloze huid en een bleke, grauwe tint. Ook maken opgehoopte dode huidcellen de huid dof. De afwisseling tussen de kou buiten en de verwarming binnen hebben de huid mogelijk erg droog gemaakt en kan eveneens voor huidirritaties en oneffenheden zorgen. Hoe ga je weer fris de lente in? Of hoe kun je jouw klanten in je beauty salon nog beter van dienst zijn? Ontdek hier met welke beauty behandelingen je dag zegt tegen een futloze huid!

Perfecte bijscholing voor schoonheidsspecialisten: microdermabrasie!

Na het afronden van je Opleiding Schoonheidsspecialist(e) gaat het echte werk beginnen. Je zult in de praktijk al gauw honger krijgen naar meer. Hoewel je prachtige resultaten behaalt met je basis beauty behandelingen, zijn er nog veel meer huidbehandelingen te leren, waar je nog meer mee kunt bereiken. Wat zeker niet mag missen in je salon, is microdermabrasie. In onze Cursus Microdermabrasie leer je hoe je met een handig apparaat de huid vacuüm zuigt en kunt ‘schuren’ of beter gezegd exfoliëren met microkristallen. Het apparaat kun je eenvoudig afstemmen op de behoefte van de huid. Na de behandeling is de huid beter toegankelijk voor verzorgende producten met actieve werkstoffen, zodat je de huid optimaal kunt hydrateren en verzorgen. Perfect om een futloze huid om te toveren in een stralende huid!

Ben je al bekwaam in het geven van chemische peelings?

Chemische peelings (fruitzuren) zijn een mooie aanvulling op je diensten en een alternatief naast microdermabrasie. Met beide behandelingen verbeter je de futloze huid door dode huidcellen te verwijderen; met microdermabrasie middels ‘schuren’ en met een chemische peeling met behulp van zuren. Beide stimuleren de huidvernieuwing. Met fruitzuren kun je huidproblemen echter specifieker behandelen, omdat er diverse soorten zuren zijn. Salicylzuur is bijvoorbeeld effectief bij acneproblemen, terwijl melkzuur doeltreffender is bij pigmentvlekken. Wat een nog beter resultaat geeft, is de huid voorbehandelen met microdermabrasie en daarna een chemische peeling uitvoeren. Leer er het fijne van in onze Cursus Chemische Peelings/ Fruitzuren! 

Nog meer peelings: volg een cursus kruidenpeeling!

Met microdermabrasie en chemische peelings in je dienstenpakket, ben je er echter nog niet! De beauty branche verrast je steeds weer met nieuwe ontdekkingen. Zo kun je je ook bijscholen in kruidenpeelings of bio peelings, die bestaan uit kruiden, algen en perfluorcarbon. Dit zijn ideale anti-aging behandelingen en ze zijn zeer effectief bij een futloze huid, acne en couperose. Het verschil met chemische peelings is dat kruidenpeelings van binnen naar buiten werken. Het optimaliseert de celvernieuwing in de diepere huidlagen. De nieuwe cellen worden naar het oppervlak getransporteerd en zorgen dat de oude huidcellen worden afgestoten. Op deze manier help je je klanten zo van hun futloze huid af! Interesse? Schrijf je dan hier in voor onze Cursus Kruidenpeeling.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie