Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarop letten bij het verven van wenkbrauwen?

24 december 2019 | Schoonheidszorg
Waarop letten bij het verven van wenkbrauwen?

Vind je dat je wenkbrauwen wat flets zijn? Dan kun je deze mooi benadrukken door ze te verven. Er worden echter veel beauty blunders gemaakt als het gaat om het verven van wenkbrauwen. Het is belangrijk dat je goed weet wat je doet. Je wenkbrauwen zijn zeer bepalend voor je uitstraling. Als dat misgaat, dan valt dat meteen flink op. Je kunt echter rekenen op de brow experts van Wellness Academie. Zij vertellen je hier waar je op moet letten bij het verven van wenkbrauwen.

1. Haarverf is niet geschikt voor je wenkbrauwen

Al veel mensen zijn in de verleiding gekomen, om tijdens het thuis verven van het haar ook maar meteen even hun wenkbrauwen mee te nemen. Verf is verf en wenkbrauwen zijn ook haren. Die redenering lijkt logisch. Toch wordt hier een belangrijk detail over het hoofd gezien. De huid bij je wenkbrauwen en rond je ogen is een stuk gevoeliger dan je hoofdhuid en kan daardoor sneller irriteren. Er is dan ook niet voor niets speciale wenkbrauwverf ontwikkeld. Deze verf is minder intens, waardoor je minder snel last hebt van huidirritatie. Interesse in haarkleuren? Bekijk dan hier ook eens onze Cursus Hair Colouring.

2. Welke kleur wenkbrauwverf?

Stem de kleur van de wenkbrauwverf altijd perfect af op je haarkleur voor een natuurlijk ogend effect. Het is hiervoor belangrijk dat je erop let dat je wenkbrauwen steeds net een klein beetje lichter zijn, dan je haren. Hiermee voorkom je dat je een kwade of strenge uitstraling krijgt. Twijfel je tussen twee tinten? Dan raden we je aan om altijd de lichtste tint te kiezen. Donker geverfde wenkbrauwen kun je niet gemakkelijk met make-up lichter maken. Andersom, kan dat wel! Je kunt dan je wenkbrauwen gemakkelijk extra benadrukken met een wenkbrauwpotlood.

3. Tips voor je begint met het verven van wenkbrauwen

Voor je aan de slag gaat met het verven van wenkbrauwen, is het belangrijk om enkele voorbereidingen te treffen. Verwijder alle make-up en reinig de huid en de wenkbrauwen goed met een milde cleanser. Vervolgens raden we je aan om rondom je wenkbrauwen vaseline aan te brengen. Doe dit met behulp van een kwastje. Hiermee voorkom je dat de verf zich gaat hechten rond de huid van je wenkbrauwen. Mocht je nu knoeien met de wenkbrauwverf langs je wenkbrauwen, dan kun je het eenvoudig wegvegen met een wattenstaafje.

4. Het aanbrengen van de wenkbrauwverf

Voor het verven van wenkbrauwen, moet je op de volgende punten letten:

 • Gebruik een spoolie
  Wenkbrauwverf kun je het beste aanbrengen met een schone spoolie. Dit is een rond borsteltje dat je ook gebruikt voor je mascara. Het voordeel hiervan, ten opzichte van een penseeltje, is dat je de haartjes van onder tot boven perfect kunt verven. Met een penseeltje worden vaak niet de volledige haartjes bedekt.
 • Gebruik niet te veel druk
  Voor het aanbrengen van de verf geef je niet te veel druk op de haartjes, om zo gelijkmatig de verf aan te brengen. Je voorkomt hiermee dat de verf hecht op de huid onder de wenkbrauwen, waardoor je een te donker effect krijgt. Bovendien zorg je er zo voor dat je niet te veel knoeit.
 • Verwijder de verf met lauw water
  Gebruik wattenschijfjes met lauw water om de wenkbrauwverf te verwijderen. Let op: warm water zorgt ervoor dat de verf intenser gaat inwerken, waardoor de kleur donkerder kan worden dan je wenst. Veeg de verf zachtjes van de wenkbrauwen af.
 • Te donker?
  Na het verven van je wenkbrauwen lijken ze vaak te donker. De kleur zal echter in de komende drie dagen nog wat vervagen.

5. Wenkbrauwen eerst verven, dan epileren

Een veelgehoorde vraag is 'of je wenkbrauwen voor of na het epileren verft?' Het is beter om je wenkbrauwen eerst te verven en daarna pas te epileren. Het epileren zorgt ervoor dat je huid gevoeliger is. Als je daarna de wenkbrauwen gaat verven, kan de verf de huid sneller irriteren. Wil je leren om wenkbrauwen perfect te epileren, dan is onze Cursus Threading een aanrader. In onze Cursus Brow Mapping & Styling leer je om de wenkbrauwen perfect uit te tekenen, te epileren en te verven.

6. Nazorg voor geverfde wenkbrauwen

De wenkbrauwverf kan je wenkbrauwhaartjes wat droger maken. Dit gevoel kan je verminderen door dagelijks voor het slapengaan wat olie, bijvoorbeeld kokosolie of amandelolie, op je wenkbrauwen aan te brengen. De haartjes voelen hierdoor zachter aan en krijgen een mooie glans. Wil je alles leren over het verzorgen van wenkbrauwen en het creëren van de mooiste brow looks? Dan mag je onze Opleiding Brow Expert niet missen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie