Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarom naar een schoonheidssalon? Wij geven je 5 goede redenen!

3 juni 2019 | Schoonheidszorg
Waarom naar een schoonheidssalon? Wij geven je 5 goede redenen!

Ga je binnenkort trouwen? Staat er een andere speciale gelegenheid op de kalender? Dat zijn goede redenen om naar een schoonheidssalon te gaan. Maar dat is niet waar we hier op doelen. Er zijn namelijk ook veel goede redenen om regelmatig een schoonheidssalon te bezoeken. Dat is geen overbodige luxe, want het is bevorderlijk voor je gezondheid en welzijn. Waarom naar een schoonheidssalon? Wij geven je hier 5 goede redenen om meteen een afspraak te maken!

1. Je huid is je grootste orgaan

Sta je er weleens bij stil dat je huid je grootste orgaan is? Je huid heeft allerlei belangrijke functies, zoals het beschermen van je lichaam tegen invloeden van buitenaf, waaronder tegen ziekteverwekkers, warmte, kou, de zon, vervuiling, etc. Het is daarom van groot belang dat je huid in optimale conditie is. Vooral de huid van het gelaat wordt veel blootgesteld aan al deze invloeden. Wie kan je huid beter verzorgen en je tips meegeven voor huidverzorging voor thuis, dan een gediplomeerde schoonheidsspecialiste?! Aarzel daarom niet langer en ga gauw eens langs bij een professional in huidverzorging. Wil je zelf meer leren over gelaatsverzorging? Bekijk dan hier onze Cursus Gelaatsverzorging.

2. De huid is een complex orgaan

De huid is een behoorlijk complex orgaan. Het bestaat uit diverse lagen met elk zijn eigen functie en daarnaast bestaan er ook nog eens verschillende huidtypen. De huid is zich bovendien voortdurend aan het vernieuwen. Niet vreemd, dat er veel mensen rondlopen met huidklachten of die moeite hebben met het vinden van het juiste huidverzorgingsritueel en de juiste producten voor hun huid. Het is dus geen luxe om veel aandacht te besteden aan een goede huidverzorging. In het schoonheidssalon zul je hiermee perfect geholpen worden! Wil je alles leren over professionele huidverzorging? Mis dan niet onze volgende Opleiding Schoonheidsspecialiste in Hasselt, Gent of Antwerpen.

3. Vakkundig en objectief advies

Er komt zoveel tegenstrijdige informatie over huidverzorging op je af via de media en reclame, dat het voor de meeste mensen moeilijk is om te bepalen wat hun huid nu echt nodig heeft. Veel mensen denken dat de huidproducten die ze in de supermarkt kopen voldoende zijn. Deze producten bevatten echter vaak weinig actieve bestanddelen, die echt het verschil maken als het om huidverbetering gaat. In het schoonheidssalon kun je rekenen op objectieve vakkennis en helpen ze je om de juiste producten en behandelingen te kiezen. Daarnaast zal je schoonheidsspecialiste jou en jouw huid goed leren kennen en je daardoor steeds beter en op persoonlijke wijze kunnen helpen.

4. Diepe huidreiniging en optimale huidverbetering

 Je kunt je thuis wat af scrubben, maar hiermee bereik je nooit het effect zoals een schoonheidsspecialiste dat voor elkaar krijgt. Je kunt je huid zelfs flink beschadigen! In het schoonheidssalon werken ze vooral met professionele niet-schurende middelen voor het exfoliëren van de huid, zoals met fruitzuren/ chemische peelings. De percentages fruitzuren moeten exact afgestemd moeten worden op je huid. Of misschien is microdermabrasie of een nieuwe behandelwijze als dermaplaning beter voor jouw huid? We leren je graag meer over deze behandelingen in onze Cursus Microdermabrasie en de Cursus Dermaplaning.

We zien steeds meer technologie beauty salons, waardoor behandelingen effectiever worden. Denk aan huidscanners, microdermabrasie apparaten, vapozone, vacuümzuigappaat, etc. Schoonheidsspecialisten volgen speciale bijscholingen om met deze apparatuur te werken en kunnen een waaier aan behandelingen aanbieden voor optimale huidreiniging en -verbetering met aandacht voor het effectief:

 • Verwijderen van dode huidcellen
 • Reinigen van de poriën
 • Reduceren van fijne lijntjes en rimpels
 • Verminderen van pigmentvlekken
 • Stimuleren van de celvernieuwing
 • Verstevigen van de huid

5. Huidverbetering op de lange termijn!

Nog een goede reden om naar een schoonheidssalon te gaan, is dat de behandelingen niet alleen bedoeld zijn om er nu mooi uit te zien, maar er is mede oog voor huidverbetering op de lange termijn. Je kunt een regelmatig bezoek aan een schoonheidsspecialiste zien als een investering in de gezondheid van je huid voor de toekomst. Je schoonheidsspecialiste zal op tijd de eerste tekenen van huidproblemen of huidveroudering oppikken, zoals fijne lijntjes, rimpels, ouderdomsvlekken, acne, rosacea, huidverslapping en dergelijke. Deze symptomen kunnen zo meteen effectief aangepakt en verminderd worden.

Maak gauw een afspraak!

Ben je er al van overtuigd, dat je maar beter snel een afspraak kunt maken bij een schoonheidssalon? We willen hier eveneens benadrukken dat het ook gewoon heel ontspannend is! Ook dat is belangrijk, want je huid weerspiegelt direct je gemoedstoestand en complete levensstijl. Daarnaast kun je bij een schoonheidssalon meestal nog veel meer behandelingen ondergaan, zoals massages, ontharingsbehandelingen, wimperbehandelingen, lichaamspakkingen en nog veel meer. Kort gezegd, er zijn veel meer dan 5 goede redenen om regelmatig naar de schoonheidsspecialiste te gaan! Vind gemakkelijk een goed opgeleide schoonheidsspecialiste in de buurt via de Belgische Beauty Federatie.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie