Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Voordelen van face mapping in de massagepraktijk

16 augustus 2023 | Massage & Therapieën
Voordelen van face mapping in de massagepraktijk

Face mapping is een eeuwenoude techniek, waarbij het gelaat wordt geanalyseerd. Het doel is om inzicht te krijgen in het algehele welzijn van een individu. Volgens deze filosofie, afkomstig uit de traditionele Chinese Geneeskunde, weerspiegelt elk deel van het gezicht een specifiek orgaan of systeem. Door aandachtig te kijken naar de huidconditie en onvolkomenheden, krijg je aanwijzingen over de conditie van je klant. Je kunt daardoor eventuele disbalans identificeren. Ontdek hier de voordelen van face mapping in je massagepraktijk!

Krijg meer inzicht in het welzijn van je klanten

Een van de voordelen van face mapping, is om meer inzicht te krijgen in het welzijn van je klanten, op allerlei fronten. Volgens de filosofie achter deze traditionele Chinese methode zijn bijvoorbeeld rimpels op het gelaat ‘als een voetafdruk van de ziel’. Je leert hoe je van het gelaat kunt aflezen wat er zich in het verleden speelde aan disbalans, wat er momenteel speelt en wat er in de toekomst kan spelen aan disharmonie. Met de analyse die je leert uitvoeren, verkrijg je diepgaande inzichten in het welzijn van je klant. Door deze principes van de Traditionele Chinese Geneeskunde te integreren, kun je subtiele onevenwichtigheden detecteren, die anders mogelijk onopgemerkt zouden blijven.

Leer gerichtere behandelingen geven

Doordat je dankzij face mapping beter disbalans kunt detecteren bij je klanten, kun je hier ook adequater op reageren. Het helpt je om je behandelingen gerichter op je klant af te stemmen. In de praktijk betekent dit dat je bijvoorbeeld specifieke acupunctuurpunten en meridianen weet te kiezen, die verbonden zijn met de disbalans. Je behandelingen hebben daardoor meer impact. Daarvoor is het wel een aanrader om je verder te verdiepen in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG). Ook daarvoor ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Wat dacht je van een cursus elementen- en meridianenleer, waarin je de basisprincipes van de TCG leert? Andere interessante cursussen zijn, onder meer: de cursus shiatsu therapie en de opleiding TCM acupunctuur.

Een hogere klantentevredenheid

De tevredenheid van je klanten is uiteraard topprioriteit. Een hogere klantentevredenheid is dan ook een van de voordelen van face mapping in je massagepraktijk. Met deze methode toon je op unieke wijze je toewijding en aandacht voor de individuele klant. Deze gepersonaliseerde aanpak zal beslist tot veel waardering leiden. Bovendien zal deze manier van werken ook voor betere resultaten zorgen. Dat is voor veel klanten een goede reden om terug te blijven komen, ook ter preventie van nieuwe klachten. Verder creëer je met Chinese face mapping een unieke en boeiende beleving in je massagepraktijk. Hiermee onderscheid je je van andere massagepraktijken. Je klanten ervaren een gevoel van bijzonderheid en het versterkt de verbondenheid met jouw salon.

Ontdek alle voordelen van face mapping in je massagepraktijk!

De cursus face mapping is een theoretische cursus. Het geleerde ga je vervolgens voornamelijk toepassen als anamnese. Aan de orde komen de geschiedenis van Chinese face mapping, het analyseren van de vorm van het hoofd, de vorm van het gelaat en rimpels. Daarbij leer je alles over de reflexgebieden met betrekking tot de organen, aandoeningen en over mentaal-emotionele disbalans. Wil je graag alles leren over de voordelen van face mapping? Neem dan hier een kijkje bij onze cursus Chinese face mapping en schrijf je in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie