Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor het verminderen van acnelittekens

26 augustus 2019 | Schoonheidszorg
Tips voor het verminderen van acnelittekens

De een heeft er meer last van gehad dan de ander; puistjes! Acneklachten kunnen een grote invloed hebben op je leven. Ben je eindelijk van je puistjes af, dan kun je hier alsnog lang klachten van ondervinden. Wanneer je veel last hebt gehad van acne, dan kunnen er acnelittekens achterblijven. Deze plekjes kunnen behoorlijk opvallend zijn, waardoor je je eraan gaat storen. Hier ben je op het juiste adres voor tips voor het verminderen van acnelittekens!

1. Bescherm je huid tegen de zon

De zon kan ervoor zorgen dat je acnelittekens nog meer opvallen. Nadat de puistjes zijn verdwenen, blijven er vaak rode of bruine plekjes achter. Deze plekjes worden veroorzaakt door pigmentatie. We spreken in dit geval van post-inflammatoire hyperpigmentatie; de vlekjes zijn ontstaan nadat de ontsteking is verdwenen. De zon stimuleert de aanmaak van melanine. Dit is een stofje dat je huid beschermt tegen de zon en dat voor een bruine kleur zorgt. Bij huidbeschadigingen, zoals in het geval van acne, kan de melanine zich opstapelen op één plek. Dit zorgt ervoor dat na het verdwijnen van een puistje hier een rood of bruin vlekje achterblijft. Het is altijd belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon, maar een beschadigde huid door acne heeft extra veel bescherming nodig! Wil je alles leren over de huid en schoonheidsverzorging, neem dan eens een kijkje bij onze Opleiding Schoonheidsspecialiste.

2. Ontdek huidverbeterende massages

Kun je acnelittekens weg masseren? Littekens zullen nooit volledig verdwijnen, maar massages kunnen er wel voor zorgen dat ze minder opvallen. Je kunt door regelmatig een huidverbeterende massage te ondergaan, de conditie van de huid optimaliseren. Het verbetert de bloedcirculatie en het bevordert de celvernieuwing. Doordat je huid een gezonde tint krijgt en voldoende soepel en stevig is, vallen de littekens hierbij al gauw in het niet. Huidverbeterende massages zijn behandelingen waarin stevige bindweefselmassages, pincementmassages en manuele lymfedrainage gecombineerd worden. Wil je daar meer van weten? Zie dan hier onze Cursus Huidverbeterende Massage.

3. Maak kennis met fruitzuren/chemische peelings

Een andere interessante beauty behandeling voor het verminderen van acnelittekens is een behandeling met fruitzuur. Dit wordt een chemische peeling genoemd. Het fruitzuur zorgt ervoor dat het bovenste laagje van de huid wordt losgeweekt. Als voorbereiding op de chemische peeling kan eerst een microdermabrasie behandeling worden gegeven, waarbij de huid met een apparaat op een milde manier geschuurd wordt met microkristallen. De peeling zal hierdoor nog beter inwerken. De huid wordt door deze behandelingen aangespoord om zich te vernieuwen. De huid wordt gladder en littekens vervagen. Het is essentieel dat de schoonheidsspecialiste de juiste percentages fruitzuur gebruikt. Hoe sterker de peeling, hoe dieper de werking. Laat deze behandeling alleen door een expert uitvoeren of word zelf een expert door onze Cursus Microdermabrasie en de Cursus Fruitzuren/Chemische peelings te volgen.

4. Voorkom het ontstaan van nieuwe littekens

Het voorkomen van acnelittekens is natuurlijk nog beter. Krijg je opnieuw last van acne of heb je af en toe een puistje, blijf er dan zoveel mogelijk van af. De neiging is groot om er met je vingers aan te pulken of het puistje uit te knijpen. Doe dat niet, want daarmee beschadig je je huid nog meer. Wat je wel kunt doen, is je huid regelmatig laten behandelen door een schoonheidsspecialiste met een diploma van een Cursus Acne Specialisatie. Deze beauty professional kan je helpen met het goed reinigen van je huid, het verwijderen van comedonen en het aanpakken van puistjes, zonder dat je daarna last krijgt van littekens!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie