Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ontdek de tui-na cursussen van Wellness Academie

14 januari 2020 | Massage & Therapieën
Ontdek de tui-na cursussen van Wellness Academie

Zin in een nieuwe uitdaging op het gebied van massage en therapieën? Ben je misschien nieuwsgierig naar wat tui-na voor jou kan betekenen? Dan ben je hier op het juiste adres. Deze eeuwenoude behandelwijze met zijn wortels in de Traditional Chinese Medicine (TCM) kan vandaag de dag op doeltreffende wijze worden ingezet voor het voorkomen, verzachten en oplossen van veelvoorkomende moderne, westerse gezondheidsklachten. We vertellen je hier graag meer over de verschillende tui-na cursussen van Wellness Academie. 

Waarom tui-na cursussen van Wellness Academie volgen?

Wat is tui-na nu juist? Deze oude Chinese behandelwijze is al zo’n 4000 jaar oud. ‘Tui-na’ staat letterlijk voor een ‘duw’ en ‘trek’ massage. Het is wel even wennen als je voor het eerst een tui-na massage ondergaat. Het is een stevige massage, die diep inwerkt. De TCM gaat ervan uit dat er 12 hoofdmeridianen door ons lichaam lopen, waardoor de levensenergie qi stroomt. De meridianen verbinden organen, zintuigen en de geest met elkaar. Onder invloed van lichamelijke of emotionele problemen ontstaan hierin soms blokkades. Een tui-na therapeut weet vlot en effectief de energieblokkades in de acupunten en meridiaanbanen te lokaliseren en zal deze met stevige technieken oplossen. De levensenergie kan hierdoor weer probleemloos stromen en ook de doorbloeding wordt bevorderd. Tui-na kunnen we kort voorstellen als een eeuwenoude Chinese oplossing voor geblokkeerde energie! Wellness Academie biedt drie tui-na cursussen aan. We zullen ze hier een voor een kort bespreken. 

1. Cursus Tui-Na Basis

Nieuwsgierig geworden naar tui-na? Dan ben je bij onze Cursus Tui-Na Basis aan het juiste adres. Hierin doen we de geschiedenis en de basisprincipes van de TCM en de tui-na uit de doeken. Je leert meer over waarvoor je de tui-na therapie kunt inzetten. Er zijn vele indicaties voor deze behandelwijze. Een van de klachten waarvoor dit een heilzame methode is, is het verminderen van spanning en stress gerelateerde klachten als gevolg van onze hectische westerse levensstijl. Begint je lichaam signaaltjes te geven als, gevoelige spieren, stramme nek en schouders, hoofdpijn, vermoeidheid, lusteloosheid en prikkelbaarheid? Dan weet je, dan is het tijd voor een tui-na massage. Het is ook een ideale behandeling als ‘onderhoudsbeurt’ voor een evenwichtig leven. In deze cursus leer je een complete basisbehandeling tui-na uitvoeren.

2. Cursus Tui-Na voor Gevorderden

Ben je na het volgen van de basiscursus tui-na overtuigd van de positieve effecten van deze behandelwijze? Dan ben je bij Wellness Academie ook aan het juiste adres voor een Cursus Tui-Na voor gevorderden. Je duikt in deze cursus nog dieper in de filosofie van de Traditionele Chinese Geneeskunde en leert hoe deze in de praktijk inzetbaar is om het welzijn van mensen te vergroten. Je gaat tijdens de cursus verder met het oefenen van tui-na behandelingen, die gericht zijn op het aanpakken van specifieke gezondheidsklachten. Denk daarbij aan: spijsverteringsklachten, astma, migraine, menstruatieproblemen en depressieve gevoelens. Tui-na kan ook op effectieve wijze gecombineerd worden met andere behandelwijzen en kennis uit de TCM. Bekijk daarvoor eens onze Cursus Moxatherapie en de Cursus Chinese Voedingsleer. 

3. Cursus Kinder tui-na

Sinds kort heeft Wellness Academie ook een Cursus Kinder Tui-Na op het programma staan. In China worden ook kinderen van oudsher gemasseerd. Om een kind gezond en gelukkig te laten opgroeien, is het volgens de TCM belangrijk om de goede doorstroom van de levensenergie Qi te stimuleren middels tui-na. Het is wel belangrijk dat de behandeling aan het kind wordt aangepast, omdat het meridianenstelsel nog niet volledig ontwikkeld is. Je leert in de cursus kinder tui-na korte en milde behandelingen, die aangenaam zijn voor kinderen. Hierin neemt vooral ook de interactie met het kind en de communicatie met de ouders een belangrijke plek in. Je leert onder meer behandelingen voor het verlichten van klachten, zoals buikpijn, diarree, obstipatie, hoesten, koorts, onrustig gedrag, slaapproblemen en ademhalingsproblemen.

Voordelen van de tui-na cursussen van Wellness Academie

Tijdens alle tui-na cursussen van Wellness Academie krijg je les van een topdocent met veel ervaring en die een ware specialist is op het gebied van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Daarnaast kun je rekenen op kleine lesgroepen, zodat je in alle rust en onder begeleiding de technieken kunt oefenen en ze perfect in de vingers krijgt. Aan het einde van elke cursus ontvang je een certificaat tui-na. Het bewijs dat je de betreffende behandelwijze als een pro beheerst!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie