Mooi oud worden? Wetenschappers kunnen het straks voorspellen!

12 december 2019 | Schoonheidszorg Alle blogposts

50-plus vrouw met mooi verzorgde huid.

Niemand ontkomt aan de verschijnselen van het ouder worden. Sinds mensenheugenis is men gefascineerd door het verouderingsproces en mooi oud worden. Men is naarstig op zoek naar manieren om dit proces te vertragen. De beauty branche is sterk gericht op anti-aging behandelingen. Daarom worden er steeds weer nieuwe producten en behandelingen ontwikkeld om de tekenen van het ouder worden te verminderen. Denk aan tekenen, zoals rimpels, verzakte huid en pigmentvlekken. De een heeft er echter sneller en meer last van dan de ander. Hoe zit dat nu juist? Kunnen we straks voorspellen hoe snel je hiermee te maken hebt?

Bloed bepaalt mate van huidveroudering

Onlangs verscheen er een nieuw artikel in het tijdschrift Nature Communications, waarin de resultaten van een onderzoek van wetenschappers van de Universiteit van Strathclyde in Glasgow werden gepresenteerd. De onderzoekers bestudeerden de bloedstalen van 1191 personen tussen de 56 en 84 jaar. Vier jaar later hebben ze opnieuw het bloed van deze mensen onderzocht. Ze analyseerden de moleculen in het bloed om te bepalen of er verschillen waren tussen mensen die sneller tekenen van huidveroudering vertoonden en die juist minder snel ouder leken.

12 stofjes die invloed hebben op gezichtsveroudering

De wetenschappers detecteerden 12 stofjes in het bloed die van invloed lijken te zijn op de graad en de snelheid van gezichtsveroudering en mooi oud worden. Zijn deze 12 stofjes in je bloed aanwezig? Dan kan dit betekenen dat je sneller rimpels, een slappe huid en ouderdomsvlekken (pigmentvlekken) krijgt. Dit is een doorbraak in de kennis over het verouderingsproces. Er was tot nu toe namelijk nog erg weinig kennis over welke biologische factoren van invloed zijn op het verouderingsproces. Deze nieuwe inzichten openen deuren voor nieuwe onderzoeken. De wetenschappers geloven dan ook dat ze betere voorspellingen kunnen doen over hoe snel iemand tekenen van huidveroudering vertoont.

Mooi oud worden? Wetenschappers kijken in de toekomst

Deze nieuwe kennis en inzichten helpen de wetenschappers om het verouderingsproces beter te begrijpen. Het biedt eveneens interessante informatie voor de beauty branche. Mogelijk dat schoonheidsspecialisten straks hun behandelingen en adviezen beter kunnen afstemmen op de individuele klant. Verder benadrukken de wetenschappers dat deze kennis vooral ook interessant is voor de medische wereld. Het kan mogelijk helpen om erachter te komen hoe iemand zal reageren op een specifieke ingrijpende behandeling. Denk daarbij bijvoorbeeld aan chemotherapie.

Interesse in huidverzorging en mooi oud worden?

Wellness Academie houdt je graag op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van huidverzorging. Je bent hier ook op het goede adres voor een volwaardige Opleiding Schoonheidsspecialist(e). Of wat dacht je van relevante bijscholingen op het gebied van huidverzorging en anti-aging? Bekijk daarvoor eens onze Cursus Coolifting, een Cursus Fruitzuren/ Chemische Peelings of een Cursus Bindweefselmassage voor het gelaat.