• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ken je onze cursus handreflexologie al?

28 september 2022 | Massage & Therapieën
Ken je onze cursus handreflexologie al?

Wist je al dat je bij Wellness Academie ook een cursus handreflexologie kunt volgen? Deze vorm van reflexzonetherapie is minder bekend dan de voetreflexologie, maar brengt ook veel mooie voordelen met zich mee. In plaats van dat je leert om op de reflexzones van de voeten in te werken, leer je om specifieke zones en punten op de handen te masseren. De principes achter deze behandelingen zijn vergelijkbaar. We vertellen je hier graag alvast wat meer over wat je van onze cursus handreflexologie kunt verwachten.

Handreflexologie: waar wordt het voor gebruikt?

We krijgen vaak de vraag, waarvoor je handreflexologie kunt toepassen. Allereerst, is het bedoeld als een zalige en ontspannende massage. Wie voor het eerst een handreflexologie sessie ondergaat, zal nog verteld staan van hoe ontspannend dit is. Het stelt mensen in staat om stress te laten varen en als het ware zich te ‘resetten’. De zorgvuldig uitgevoerde massagegrepen zorgen onder meer voor het stimuleren van de doorbloeding. Verder reflecteren de verschillende zones van de hand zones elders in het lichaam, waarmee ze in verbinding staan. Als de behandeling goed wordt uitgevoerd heeft het hele lichaam er profijt van. Je leert er alles over in onze Cursus Handreflexologie.

De voordelen van een cursus handreflexologie!

Er zijn veel goede redenen om je massages uit te breiden met handreflexologie:

Een zeer toegankelijke behandeling

Je klanten hoeven niet uit de kleren of op een massagetafel plaats te nemen. Kortom, het is een zeer toegankelijke behandeling, die je vrijwel altijd en overal kunt uitvoeren. Denk ook aan het aanbieden van sessies handreflexologie op evenementen en festivals. Deze behandelvorm biedt jou als massagetherapeut veel flexibiliteit.

Aanvulling op voetreflexologie

Of misschien bied je al voetreflexologie behandelingen aan? Dan kan handreflexologie een prettige aanvulling zijn. Je kunt je hiermee nog beter onderscheiden van anderen. Neem hier een kijkje bij onze Cursus Voetreflexologie of bij onze volledige Opleding Voetreflexologie!

Ideaal als voetreflexologie niet mogelijk is

Je kunt als voetreflexoloog ook geconfronteerd worden met situaties waarin het masseren van de voeten niet mogelijk is. Denk daarbij aan mensen met klachten als voetschimmel, wratjes op de voeten of een vervelende huidaandoening als psoriasis. Wist je al dat Wellness Academie ook een Cursus Oorreflexologie aanbiedt?

Geheim van de goede resultaten van handreflexologie

Hoewel er bij handreflexologie maar op een klein deel van het lichaam ingewerkt wordt, zien we dat het in de praktijk hele goede resultaten biedt. Dat geldt onder meer voor klachten, zoals:

 • Slaapproblemen
 • Vermoeidheid
 • Lusteloosheid
 • Spanningshoofdpijn
 • Spijsverteringsklachten

Het ‘geheim’ van handreflexologie is dat je je klanten ook heel gemakkelijk technieken kunt aanleren, die ze thuis zelf kunnen uitvoeren. Door ze als het ware ‘huiswerk’ mee te geven, kun je nog betere resultaten behalen. Je kunt je klanten hier dus heel effectief mee helpen.

Wat kun je verwachten van onze Cursus Handreflexologie?

De cursus handreflexologie van Wellness Academie wordt momenteel aangeboden op de opleidingslocaties in Hasselt (BE) en Amsterdam. Het gaat om een 1-daagse cursus van 10:00 tot 18:00. Is het voor jou niet mogelijk om op de aangegeven datum of op deze locaties aanwezig te zijn? Dan kun je ook de online training volgen met uitgebreide instructievideo’s en begeleiding van je docente via de digitale weg. Tijdens de cursus leer je alles over de werking en toepassingen van handreflexologie. Je gaat oefenen met de reflexpunten lokaliseren, ontspannende massagetechnieken en het behandelen van specifieke klachten. Ook de zelfhulptechnieken komen aan bod. Schrijf je hier in voor de Cursus Handreflexologie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie