Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Detox tips voor een stralende huid na de feestdagen

5 januari 2024 | Schoonheidszorg
Detox tips voor een stralende huid na de feestdagen

De kans is groot dat de overdaad aan lekkernijen tijdens de feestdagen zijn sporen heeft nagelaten. Heb je het gevoel dat je huid deze festiviteiten weerspiegelt? Veel mensen merken dat ze na de feestdagen een minder fris ogende huid hebben. Je merkt misschien dat je huid een doffere tint heeft, dat er sneller imperfecties opduiken en dat er wallen zichtbaar zijn. Deze symptomen kunnen wijzen op de opstapeling van toxines en afvalstoffen in je lichaam. Daarom geeft Wellness Academie je graag enkele detox tips voor een stralende huid na de feestdagen!

Tip 1: stoombaden voor het gelaat

Een van de essentiële detox tips voor een stralende huid na de feestdagen is regelmatig een gezichtsstoombadje ondergaan. De huid doet onder meer dienst als een uitscheidingsorgaan van afvalstoffen. Deze werking kun je ondersteunen met stoombaden. Neem 1 tot 2 keer per week de tijd om je gezicht gedurende 15 minuten boven een kom stomend water te houden met een handdoek over je hoofd. Dit opent de poriën, bevordert de bloedcirculatie en maakt onzuiverheden los. De warmte verbetert de aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof, waardoor je huid direct een gezonde glow krijgt. Breng daarna een zuiverend masker aan. Kortom, een eenvoudige en doeltreffende manier om je huid te reinigen en voor te bereiden op verdere detoxificatie.

Wil je leren om de huid op een professionele manier te reinigen en te verzorgen? Schrijf je dan in voor onze cursus gelaatsverzorging!

Tip 2: pas je voedingspatroon aan

Het is cruciaal om te beseffen, dat een stralende huid bovenal van binnenuit begint. Na alle overdaad tijdens de feestdagen, is het noodzaak om weer een gezonde balans te vinden. Begin met veel water drinken. Hiermee stimuleer je de werking van de nieren en bevorder je de afvoer van afvalstoffen via de urine. Kies voor voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals bessen, citrusvruchten en groene bladgroenten. Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen, die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Andere goede tips zijn thee of maaltijden met gember, omdat dit de spijsvertering bevordert en de verbranding van vetten stimuleert. Daarnaast bevatten noten, zaden en graanproducten veel vitamine B, dat de celvernieuwing en daarmee ook de huidvernieuwing stimuleert.

Extra tip: in onze opleiding skin expert leer je onder meer alles over nutriceuticals, oftewel voedingssupplementen die specifiek gericht zijn op huidverbetering.

Tip 3: de zuiverende kracht van manuele lymfedrainage

Nog een van de goede detox tips voor een stralende huid na de feestdagen is een manuele lymfedrainage behandeling ondergaan. Dit is een zachte en ritmische massage, die zich concreet richt op het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam. Er wordt niet, zoals je leert in onze cursus ontspanningsmassage, ingewerkt op de spieren, maar in plaats daarvan op het lymfesysteem. Dit zorgt voor een diepe reiniging van weefsels, waardoor onder meer klachten als acne een eczeem verminderd kunnen worden. Daarbij is het ook een zalige en ontspannende massage, die je helpt om het nieuwe jaar in balans te beginnen. Wil je zelf leren om deze behandeling professioneel uit te voeren? Mis dan niet onze cursus manuele lymfedrainage.

Tip 4: ontdek facial cupping

Een andere goede manier om je huid vlot een oppepper te geven, is een sessie facial cupping. Met kleine siliconen cups wordt de huid vacuüm gezogen, wat de bloedcirculatie plaatselijk een flinke boost geeft. Hierdoor worden afvalstoffen efficiënter afgevoerd, voedingsstoffen worden beter aangevoerd en de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. Met meerdere behandelingen kan de huid dan ook zichtbaar en voelbaar steviger worden, waardoor fijne lijntje en rimpels minder worden. Deze behandeling kun je dan ook zien als een “natuurlijke facelift” behandeling. Deze methode is eveneens doeltreffend voor het verminderen van wallen door vocht. Bovendien werkt face cupping ook nog eens kalmerend op het zenuwstelsel. We leren je er graag alles over in onze hands-on cursus facial cupping!

Tip 5: breng je huid in topconditie met bindweefselmassage

Met bovenstaande detox tips voor een stralende huid kun je je gelaat snel weer in topconditie brengen. Daarna is het zaak om je huid in topconditie te houden! Daarvoor raden we je aan om met regelmaat een bindweefselmassage voor het gelaat te ondergaan. Dit is een intensieve gelaatsmassage met stevige massagetechnieken, die de huid aanspoort om aan het werk te gaan. De doorbloeding, celvernieuwing en de aanmaak van collageen en elastine worden hierdoor geoptimaliseerd. Dit komt tot uiting in een betere huidstructuur en een gezonde huidteint. Deze gelaatsmassage wordt daardoor ook vaak een “anti-aging gelaatsmassage” genoemd.

Tip: wil je als beauty professional je vaardigheden naar een hoger niveau brengen? Mis dan niet onze cursus bindweefselmassage specialisatie!

Detox tips voor een stralende huid

Wil je alles weten over detox tips voor een stralende huid en wil je een professional worden in huidverzorging? Begin het nieuwe jaar dan goed door je in te schrijven voor onze opleiding schoonheidsspecialist! Dan kun je binnen no-time als goed opgeleide professional ook andere mensen helpen met hun beauty problemen en iedereen stralend door het leven laten gaan!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
Specialisatie Bindweefselmassage (Niveau 4) - Gelaat
 • 6 dagen
 • € 695
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie