• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De voor- en nadelen van een biopeeling

12 oktober 2022 | Schoonheidszorg
De voor- en nadelen van een biopeeling

Peelings zijn niet weg te denken uit moderne beauty salons. Wil je je in jouw zaak hoofdzakelijk richten op huidverbetering? Dan is het een goed idee om je te scholen tot een expert in peelings. Ben je al bekend met chemische peelings? Ook dat kun je bij Wellness Academie leren. Daarnaast is een van de nieuwe topbehandelingen voor huidverbetering de zogeheten biopeeling of kruidenpeeling. We vertellen je hier graag alvast wat meer over de voor- en nadelen van een biopeeling.

De voordelen van een biopeeling

Een biopeeling is een natuurlijke peeling, die bestaat uit algen, kruiden en perfluorcarbon. Dit laatste ingrediënt trekt zuurstof moleculen aan, waardoor het herstelproces van de huid wordt geoptimaliseerd. Hierdoor verminderen rimpels en functioneren de huidcellen beter. Deze unieke combinatie van ingrediënten, zorgt dat een kruidenpeeling een waar anti-aging effect teweegbrengt. We kunnen je al meteen verklappen dat een biopeeling veel meer voordelen, dan nadelen heeft. Daarom gaan we hier meteen van start met het uitlichten van de voordelen van deze gelaatsbehandeling.

De huid wordt van binnenuit gestimuleerd

Ben je al bekend met de werking van chemische peelings? Dan weet je dat deze vanaf de oppervlakte inwerken op de huid en daar de dode huidcellen losweken. Een biopeeling werkt juist andersom. Deze peeling stimuleert het afschilferingsproces van binnenuit en ondersteunt daardoor op een heel natuurlijke wijze het huidvernieuwingsproces. De huid wordt als het ware uitgedaagd om het celvernieuwingsproces te versnellen, waardoor dode huidcellen eerder worden afgestoten en er plaats wordt gemaakt voor de nieuwe gezonde, glanzende huid. Bekijk hier ook eens onze Cursus Fruitzuren/ Chemische Peelings.

Je hebt geen apparatuur nodig

Voor veel gelaatsbehandelingen, voor het verfrissen en verjeugdigen van de huid, heb je doorgaans salonapparatuur nodig. Denk bijvoorbeeld aan een exfoliërende behandeling, zoals microdermabrasie. Voor een biopeeling heb je daarentegen geen apparatuur nodig. De uitzonderlijke werkstoffen in de kruidenpeeling doen vanzelf hun werk. Dat betekent dat je geen extra grote investeringen voor je salon hoeft te doen als je biopeelings wilt introduceren.

Toepasbaar bij vele huidproblemen

Een biopeeling is echt zo’n gelaatsbehandeling, waar je veel klanten blij mee kunt maken, omdat het breed toepasbaar is. De huid wordt door deze behandeling intens gezuiverd, de celvernieuwing krijgt een boost en de huidspanning verbetert. Dit houdt in dat een kruidenpeeling geschikt is voor:

 • Rimpels en fijne lijntjes vervagen
 • Pigmentatievlekken verminderen
 • Verwijde poriën gladder maken
 • Onzuiverheden verminderen
 • Doffe en grauwe huid opfrissen
 • Het reguleren van de talgproductie
 • Acne verminderen
 • Couperose verminderen
 • Littekens verbeteren

Een biopeeling is geschikt voor alle huidtypen

Niet alleen is een biopeeling toepasbaar bij vele huidproblemen, maar deze behandeling is ook geschikt voor alle huidtypen. Ook voor klanten met een zeer gevoelige huid of mensen die snel last hebben van irritaties of allergieën kunnen zonder problemen deze peeling ondergaan. Er zijn maar een klein aantal contra-indicaties, waar je in de Cursus Kruidenpeeling van Wellness Academie meer over leert. Voor het volgen van deze bijscholing dien je wel voorkennis te hebben van gelaatsverzorging, bijvoorbeeld via onze Cursus Gelaatsverzorging, de Opleiding Schoonheidsspecialist(e) of de Opleiding Skin Expert.

De nadelen van een biopeeling

Een biopeeling heeft nauwelijks tot geen nadelen. We zullen hier enkele kleine kwesties aankaarten, waar je klanten mee te maken kunnen krijgen als ze deze behandeling ondergaan. Het is altijd heel belangrijk dat je klant vooraf weet wat ze kan verwachten.

Een rode gloed

De huid kan tot enkele uren tot een halve dag na de behandeling rood zijn. Dat is een normaal verschijnsel. De biopeeling zet de huid namelijk hard aan het werk. Doorgaans zal deze rode gloed na 12 uur vanzelf weggetrokken zijn. Raad je klanten aan om in de dagen tot weken na de biopeeling hun huid extra goed te beschermen tegen de zon met een zonnebrandcrème met een SPF 30 of SPF 50.

Prikkelend gevoel

Een biopeeling is niet pijnlijk, wel kan de huid van je klant de eerste 24 uur prikkelend of tintelend aanvoelen. De peeling werkt namelijk nog lang na. In de dagen na de behandeling zullen de kruiden op de huid in blijven werken. Hoewel de huid direct na de behandeling er al frisser uitziet, zul je na circa een week zien dat de huid nog mooier is geworden.

Tijdelijk een wat drogere huid

De huid kan na de behandeling ook wat droger aanvoelen dan normaal. De mate waarin dit gebeurt, is echter sterk afhankelijk van het huidtype. De huid is namelijk in de dagen na de behandeling druk bezig om dode huidcellen af te laten schilferen om de frisse, nieuwe huid aan de oppervlakte te laten komen. Je kunt dit droge gevoel verminderen door je klanten een goede volle crème of een voedend serum aan te raden. De huid voelt daardoor soepeler aan en de schilfertjes vallen minder op. Let op: de klant mag niet aan de schilfers krabben of plukken!

Leer alles over de voor-en nadelen van een biopeeling!

Zijn biopeelings precies die behandelingen, die nog missen in je salon? Schrijf je dan vandaag nog in voor de Cursus Kruidenpeeling van Wellness Academie. Tijdens de lessen wordt er nog verder ingegaan op de voor- en nadelen van een biopeeling en je leert om deze behandelingen als een pro uit te voeren. Je klanten zullen heel blij worden van de resultaten, die je hiermee weet te behalen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie