Inschrijven

Cursus Zwangerschapsmassage

Laat zwangere vrouwen ontspannen met zwangerschapsmassage!
Laat zwangere vrouwen ontspannen met zwangerschapsmassage!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 289

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Zwangere vrouwen mogen extra verwend worden! De zwangerschap is een bijzondere en intense periode, die vaak gepaard gaat met redelijk wat lichamelijke ongemakken. Voel jij je groepen om vrouwen die in verwachting zijn extra ontspanning te bieden? Wacht dan niet langer en schrijf je in voor onze cursus zwangerschapsmassage!

De mooie missie van zwangerschapsmassages geven!

Met professionele zwangerschapsmassages kun je veel voor zwangere vrouwen betekenen. Hoewel het een bijzondere tijd is, is het ook een intense periode, die gepaard gaat met lichamelijke veranderingen en kwaaltjes. Met behulp van speciale massages kun je binnen elke fase van de zwangerschap ondersteuning en ontspanning bieden. In onze cursus zwangerschapsmassage leer je hoe je vrouwen helpt om optimaal van hun zwangerschap te genieten. Kortom, een mooie misse die je veel voldoening zal geven!

Als expert in zwangerschapsmassages leer je hoe en wanneer je een zwangere vrouw kan masseren!

Programma cursus zwangerschapsmassage

Je doet in onze cursus zwangerschapsmassage basiskennis op van de zwangerschap en de lichamelijke veranderingen die dit met zich meebrengt. Omdat het lichaam alles op alles zet om het kleine wondertje in de buik goed te laten groeien, is het niet vreemd dat zwangere vrouwen last krijgen van zwangerschapskwaaltjes. Het is belangrijk dat je kennis hebt van deze kwalen en dat je de contra-indicaties van zwangerschapsmassage kent. Je leert om de ideale omstandigheden te creëren voor je behandelingen en om de massagetechnieken af te stemmen op elke fase van de zwangerschap.

Bekom een certificaat zwangerschapsmassage

De cursus zwangerschapsmassage wordt gegeven door een topdocente! Dankzij de kleine lesgroepjes kan je docente je veel persoonlijke aandacht en begeleiding bieden. Dit alles maakt van deze cursus een zeer leerrijke en prettige ervaring. Na afloop kun je meteen zelfstandig aan de slag als expert in zwangerschapsmassage. Dankzij de gratis instructiefilm, kun je ook na de cursus gemakkelijk thuis je kennis opfrissen. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat zwangerschapsmassage. Bekijk hier ook onze Cursus Shantala Babymassage.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Inleiding zwangerschap
 • Normale veranderingen van het lichaam
 • Alarmtekenen en contra-indicaties
 • Inleiding zwangerschapsmassage
 • Technieken zwangerschapsmassage
 • Geven van een volledige behandeling
 • Massage tijdens de arbeid
 • Massageoliën en zwangerschap
 • Aromatherapie
 • Haptonomie

Prijs

289 euro

 

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 21 oktober 2023
Alle data: 21/10 & 22/10 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Eindhoven
Adres tonen
Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)
Goedkoop parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 24 februari 2024
Alle data: 24/02 & 25/02 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 16 september 2023
Alle data: 16/09 & 17/09 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 9 december 2023
Alle data: 09/12 & 10/12 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 4 november 2023
Alle data: 04/11 & 05/11 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 20 april 2024
Alle data: 20/04 & 21/04 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Caroline Hoekendijk

Docent in Rotterdam

Caroline Hoekendijk was op jonge leeftijd al een fanatieke sporter. Dit zorgde ervoor dat ze gefascineerd raakte door het menselijk lichaam. Ze speelde onder meer op hoog niveau volleybal en kwam daardoor ook in aanraking met haar eerste (sport)massages en het belang van een gezonde levensstijl.

Ze startte haar professionele carrière eerst in een andere hoek. Na haar studie bedrijfskunde werkte ze vele jaren in het internationale bedrijfsleven. Toch liet haar passie voor het menselijk lichaam, masseren en gezond leven haar niet los. Enkele jaren geleden besloot ze haar hart te volgen. Ze ging zich volledig wijden aan datgene wat ze het allerliefste doet: masseren! Ze volgde een uitgebreide training bij Jolie Ennik, eveneens docente bij Wellness Academie, die haar alle facetten van zowel het massagevak als het docentschap bijbracht.

Ondertussen runt Caroline met veel succes en plezier haar eigen massagepraktijk. ‘Massages werken helend en zorgen ervoor dat je dichter bij jezelf komt.’ Deze visie straalt ze niet alleen uit op haar klanten, maar geeft ze ook door aan de studenten van haar massagecursussen bij Wellness Academie. Zij vinden in Caroline een deskundige en bevlogen docente!

Lees verderInklappen

Jolié Ennik

Docent in Amsterdam, Eindhoven & Rotterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

Lees verderInklappen

Karin van Dun

Docent in Hasselt

Recensies

C. Marks (23-05)

Gevolgd in Eindhoven

Wederom dankjewel aan Jolie die met haar kennis, ervaring en vaardigheden wederom veel inzicht en informatie heeft gegeven. Zowel voor theorie en praktijk. Super bedankt! Groetjes Cindy

J. Jeroe (25-04)

Gevolgd in Rotterdam

Ik geef de cursus een dikke 9. Waarom? De kennis overdracht was maatwerk en heel goed!

N. Russer (07-02)

Gevolgd in Amsterdam

Een ontzettend leerzaam cursus weekend gehad. Jolie is een top docente!

W. Van Dijke (07-02)

Gevolgd in Amsterdam

Veel geleerd, hele fijne lerares, fijne manier van leren, gemixed met theorie en praktijk beide goed uitgelegd, fijne ervaring zeker een aanrader

D. Hermans (24-01)

Gevolgd in Hasselt

Een heel leerrijke cursus! Super goede docent! Zeer tevreden dat ik deze opleiding heb gevolgd!

E. Reurs (28-04)

Gevolgd in Amsterdam

Ik ben zeer enthousiast over de cursus. In twee dagen veel geleerd, veel praktijk en veel samen gewerkt. Uitstekende docent en met veel plezier alle stof tot mij genomen.

D. Fokkema (26-04)

Gevolgd in Amsterdam

Een hele leuke, leerzame cursus ! Heel veel aan gehad

P. Alaerts (05-04)

Gevolgd in Hasselt

Waardevolle cursus die onmiddellijk in de praktijk kan toegepast worden.

R. Esternon (10-09)

Gevolgd in Hasselt

Prima zoals trouwens alle cursussen die ik al volgde.

E. Gysels (07-09)

Gevolgd in Hasselt

Ik begon zonder enige ervaring of kennis ivm massage aan de cursus zwangerschapsmassage. Ik kreeg de nodige uitleg en kon theorie direct in praktijk omzetten deze 2 dagen! Zeer leerrijk en een aanrader voor iedereen!

K. verheyen (06-09)

Gevolgd in Hasselt

Een zeer fijne leerrijke cursus. Ook de docente was super, deze 2 dagen waren om zo overnieuw te doen

N. Vandekerkhove (06-09)

Gevolgd in Hasselt

Fantastische cursus met een fantastisch, gedreven docente! Een echte aanrader!!!!

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Moet ik uit de kleren tijdens de massage les?+

  Enkel voor de massagecursussen die worden uitgevoerd met olie dien je je te ontdoen van je kledij. Je mag je ondergoed uiteraard aanhouden.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.