Inschrijven

Cursus Kindermassage

Kindermassage; omdat aanraking een levensbehoefte is!
Kindermassage; omdat aanraking een levensbehoefte is!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 199

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Interesse in kindermassage? Dan heten we je graag welkom bij onze cursus kindermassage. Deze massage is bedoeld om kinderen te helpen ontspannen, zodat ze zich beter kunnen ontwikkelen. Aanraking is hierbij ontzettend belangrijk, maar de kracht hiervan wordt vandaag de dag vaak onderschat. Des te meer reden om je in te schrijven voor deze cursus kindermassage en deze boodschap uit te dragen en in de praktijk te brengen. 

Waarom kindermassage?

Iedereen heeft behoefte aan ontspanning! Dit blijkt tegenwoordig ook voor kinderen vaak geen vanzelfsprekendheid meer, vanwege een overvolle agenda. Hoewel veel massages tot doel hebben om de gezondheid van spieren en gewrichten te bevorderen, is dit bij kindermassage niet het belangrijkste doel. Kindermassages zijn eerder gericht op speelse aanrakingen om kinderen de toepassingen van massages te laten ontdekken, om geestelijk te ontspannen, tot zichzelf te komen en zich verbonden te voelen met anderen. De rust en het zelfbewustzijn die dit met zich meebrengt, helpt kinderen om de vele prikkels van alledag beter te verwerken.

Met een cursus kindermassage kun je kinderen helpen om zich beter te ontwikkelen!

Wat leer ik in de cursus kindermassage?

Onze cursus kindermassage is een praktijkgerichte cursus. Voordat we gaan oefenen met de massagetechnieken, bieden we je eerst een korte introductie in de wereld van de kindermassage. Je krijgt een dieper inzicht in wat de effecten van massage zijn en hoe dit kan bijdragen aan een positieve en gezonde ontwikkeling van het kind. Je leert meer over de indicaties en contra-indicaties voor kindermassages, het herkennen van overprikkeling bij kinderen, aanraking in het onderwijs en onderlinge kindermassages. Daarnaast is er ook aandacht voor kindermeditaties, kinderyoga en ontspannings- en concentratieoefeningen. Vervolgens gaan we in op de intake, het voorbereiden van de massage en leer je hoe je een volledige kindermassage geeft.

Bekom een certificaat kindermassage

De lesgroepjes worden bewust klein gehouden, zodat elke cursist gegarandeerd is van voldoende begeleiding. Je krijgt les van een ervaren en gepassioneerde docente, die steeds voor je klaarstaat voor het beantwoorden van al je vragen. De cursus wordt gegeven binnen een ontspannen sfeer, waarin je veel van elkaar zult leren. Je krijgt veel praktische tips voor het opstarten van jouw carrière in kindermassage en voor het werken met kinderen in je praktijk. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat kindermassage. Bekijk hier ook eens onze Cursus Babymassage.

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Oorsprong en betekenis
 • Effecten van kindermassage
 • Ontwikkelingsfasen kinderen
 • Tastzin en grenzen
 • Ethiek
 • Polariteitsmassage
 • Massagetechnieken en handgrepen
 • Bewustzijnsoefeningen
 • Aanraak- en voeloefeningen
 • Ademhalingsoefeningen
 • Gronden

Prijs

199 euro

 

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zondagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zondag 26 mei 2024
Tijd: 10:00u tot 17:00

Eindhoven
Adres tonen
Stadhuisplein 10, 5611 EM Eindhoven (Nederland)
Goedkoop parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Zaterdagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zaterdag 28 oktober 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zaterdagreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Datum: zaterdag 11 november 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Caroline Hoekendijk

Docent in Amsterdam & Eindhoven

Caroline Hoekendijk was op jonge leeftijd al een fanatieke sporter. Dit zorgde ervoor dat ze gefascineerd raakte door het menselijk lichaam. Ze speelde onder meer op hoog niveau volleybal en kwam daardoor ook in aanraking met haar eerste (sport)massages en het belang van een gezonde levensstijl.

Ze startte haar professionele carrière eerst in een andere hoek. Na haar studie bedrijfskunde werkte ze vele jaren in het internationale bedrijfsleven. Toch liet haar passie voor het menselijk lichaam, masseren en gezond leven haar niet los. Enkele jaren geleden besloot ze haar hart te volgen. Ze ging zich volledig wijden aan datgene wat ze het allerliefste doet: masseren! Ze volgde een uitgebreide training bij Jolie Ennik, eveneens docente bij Wellness Academie, die haar alle facetten van zowel het massagevak als het docentschap bijbracht.

Ondertussen runt Caroline met veel succes en plezier haar eigen massagepraktijk. ‘Massages werken helend en zorgen ervoor dat je dichter bij jezelf komt.’ Deze visie straalt ze niet alleen uit op haar klanten, maar geeft ze ook door aan de studenten van haar massagecursussen bij Wellness Academie. Zij vinden in Caroline een deskundige en bevlogen docente!

Lees verderInklappen

Sara Frei

Docent in Hasselt

Sara Frei begon haar loopbaan in het buitengewoon secundair onderwijs. Zij droeg zorg voor een groep jongeren met een lichte tot zware mentale beperking. Tijdens het wekelijkse relaxatiemoment, maakte zij kennis met massage voor jongeren over de kledij heen. Ze zag hoe dit de kinderen tot ontspanning bracht. Daar wilde ze meer van weten!

Voor Sara was het een bijzondere ervaring om te ontdekken wat massage met deze kinderen deed. De nauwe verbondenheid die ontstond tijdens dit respectvol lichamelijk contact en het gelukzalige gevoel bij de kinderen na de massage, waren voor Sara de drijfveer om zich hier verder in te verdiepen. Ze volgde diverse massageopleidingen en -cursussen om op deze manier met mensen in verbinding te treden.

Vooral de band die ze voelde met kinderen was zo sterk, dat ze besloot zich volledig op deze doelgroep te focussen. Ze had haar missie gevonden: kinderen een happy gevoel geven! Graag wil ze deze passie met anderen delen, zodat steeds meer mensen zich geroepen voelen om op deskundige wijze kindermassages aan te bieden en kinderen gelukkig te maken. Daarom is de functie van docente kindermassage bij Wellness Academie op haar lijf geschreven!

Lees verderInklappen

Recensies

C. Van Doorsselaer (23-05)

Gevolgd in Hasselt

Ik mocht genieten van de cursus vooraf. Een mooi verhaal op de dag en een duidelijk beeld van de cursus in de praktijk. Sterk gericht op de cursisten die aanwezig waren. Leuke weetjes extra en een gezellige vertolker. Tot in de kledij verzorgd en afgestemd.

L. Hellings (23-05)

Gevolgd in Hasselt

Heel aangenaam om te volgen

M. Perez Martin (23-05)

Gevolgd in Hasselt

Zeer interessant en boeiend!

M. Van Hest (09-11)

Gevolgd in Eindhoven

De cursus heeft mijn verwachtingen overtroffen. Wat een heerlijke benadering van de materie. Jolie is een enthousiaste vrouw die haar kennis met passie met ons deelt.

I. Westveer (01-11)

Gevolgd in Eindhoven

Jolie, je was geweldig. Zoveel passie en gevoel gelegd in deze cursus Bedankt

D. Groen (24-05)

Gevolgd in Amsterdam

Docente uitstekend , les meer dan prima

K. Fernandes Suita (10-05)

Gevolgd in Hasselt

Ik ben heel content van!

S. Theunissen (10-05)

Gevolgd in Hasselt

Sara weet precies waar ze het over heeft, heel kundig. Heb veel van de cursus geleerd en genoten!

M. Van Esser (31-10)

Gevolgd in Hasselt

Ik vond de cursus zeer plezant,leerrijk en interessant, de docente Cindy is gedreven en zeer aangenaam persoon. Op nr de volgende cursus.

M. Drieskens (31-10)

Gevolgd in Hasselt

Mooi hoe het kind en het kind in onszelf in deze cursus centraal staan. Was aangenaam verrast hoe je op een speelse manier de kinderen ook massage kan geven, Heb veel van deze cursus opgestoken. Mooie wisselwerking tussen lesgever en cursisten.

T. Briers (06-11)

Gevolgd in Hasselt

Super cursist

P. Jeurissen (06-11)

Gevolgd in Hasselt

Heel duidelijk en op een leuke manier gebracht. Veel bijgeleerd! Spontane en gedreven docente!

M. Smit (09-05)

Gevolgd in Amsterdam

Een hele leuke cursus

M. van Linge (09-05)

Gevolgd in Amsterdam

Anika geeft met veel positieve energie haar les, ik ben heel voldaan en geïnspireerd naar huis gegaan.

M. Camps (11-04)

Gevolgd in Hasselt

Hele fijne cursus. Alles super goed uitgelegd door maureen. Vragen werden beantwoordt.

C. Bierwaerts (11-04)

Gevolgd in Hasselt

Fijne cursus met duidelijke uitleg

B. Bril (11-04)

Gevolgd in Hasselt

Ik ben zeer blij dat ik deze cursus heb gevolgd. Zeer interessant en zeer boeiend

Y. van Beek (11-04)

Gevolgd in Hasselt

De cursus van zeer interessant, goed uitgelegd en heb veel geleerd.

E. Berx (14-11)

Gevolgd in Hasselt

Tevreden!

H. Das (28-06)

Gevolgd in Hasselt

Heel toffe cursus. Ook de bundel was goed en duidelijk. Maureen weet waarover ze spreekt, gaf ook veel voorbeelden en dit is fijn als extra... De theorie werd tegelijkertijd gekoppeld aan de praktijk en dat was fijn.

C. van Noorloos (28-06)

Gevolgd in Hasselt

Fantastisch bekwame vakvrouw met een heel oprecht hart voor wat ze doet

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.