Inschrijven

Cursus Shantala babymassage

Liefdevolle babymassage voor een innige ouder-kind relatie
Liefdevolle babymassage voor een innige ouder-kind relatie

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Geen extra kosten
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 145

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Een massage is een weldaad voor lichaam en geest; dat geldt ook voor baby’s. Of beter nog, juíst voor baby’s! Liefdevolle en zachte aanrakingen zijn essentieel voor de gezonde ontwikkeling van een kindje. We mogen aanraking met recht beschouwen als een primaire levensbehoefte. We leren je er graag alles over in onze cursus Shantala babymassage, waarin je leert hoe je baby’s deze liefdevolle aanraking kunt geven!

Massage stimuleert de ontwikkeling van baby’s

De Shantala babymassage is vernoemd naar een Indiase vrouw, die Shantala heet. Zij werd opgemerkt door de Franse arts Dr. Leboyer tijdens een van zijn reizen naar India, toen zij haar baby aan het masseren was. Dr. Leboyer ontdekte dat de massages, die Indiase moeders aan hun kindjes geven, zeer goed zijn voor het verlichten van babykwaaltjes en het kalmeren van de kindjes. Het gevoel van geborgenheid en de oprechte aandacht die de moeders hiermee overdragen op hun kind stimuleert de fysieke, psychische, sociale en cognitieve ontwikkeling van baby’s. Bovendien versterkt het de ouder-kindrelatie. We leren je er graag alles over in onze cursus Shantala babymassage.

In de cursus babymassage leer je communiceren met baby’s via je ogen, handen en stem!

Lesprogramma cursus Shantala babymassage

In deze cursus babymassage leren we je alles over de achtergronden en technieken die de Franse arts Leboyer vanuit India naar het westen bracht. Je maakt kennis met de basisprincipes van de Ayurveda, de Indiase gezondheidsleer waarbinnen de Shantala babymassage is ontstaan. Verder leer je alles over de voordelen, welke massageolie en essentiële oliën je mag gebruiken en de contra-indicaties. Je leert om de behandeling voor te bereiden met aandacht voor de behandelruimte, de baby en jezelf. Je gaat alle technieken oefenen voor een volledige Shantala babymassage. Je leert eveneens meer over massage bij premature baby’s en specifieke oefeningen om buikkrampjes te verlichten. Het motto van deze cursus is: De baby ´rules’! Oftewel, je dient steeds rekening te houden met de reactie van de baby op de aanraking.

Bekom een certificaat Shantala babymassage

Je betrokken en gepassioneerde docente zorgt ervoor dat alle deelnemers voldoende kunnen oefenen en goed begeleid worden. Dit is mede mogelijk dankzij de kleine lesgroepjes. Je gaat tijdens de cursus oefenen op een oefenpop en de deelnemers oefenen ook op elkaar. Je kunt rekenen op een vriendelijke en ontspannen sfeer. Dit alles maakt het volgen van de cursus babymassage tot een aangename en leerrijke ervaring. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat Shantala babymassage. Bekijk hier ook onze Cursus Kindermassage.

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Inhoud

 • Achtergronden Shantala babymassage
 • Gebruik van olie tijdens de massage
 • Vasthouden van de baby
 • Uitleg en oefenen massagetechnieken
 • Massagetechnieken bij buikrampjes
 • Stretchoefeningen baby

Prijs

145 euro

Inbegrepen:

 • Syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Subsidies in Vlaanderen:

 • KMO-Portefeuille: Elke Vlaamse zelfstandige of KMO kan met de KMO-portefeuille betalen. Hierdoor geniet je van 40% korting op het opleidingsbedrag. Ook is het opleidingsbedrag volledig aftrekbaar als beroepskost voor een zelfstandige of KMO. Meer informatie
 • Korting voor werkzoekende: Ben je geregistreerd als werkzoekende bij de VDAB? Dan verlenen wij je 10% korting op het opleidingsbedrag. Meer informatie

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info
 • UWV vergoedt opleidingskost werkzoekende: Als werkzoekende kan je aan het UWV vragen om jouw opleidingskost te vergoeden. Men geeft deze goedkeuring enkel indien je werkcoach van oordeel is dat dit nodig is om werk te kunnen vinden. Meer info

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 2 november 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zaterdag 15 februari 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zondagreeks

Datum: zondag 11 oktober 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Eindhoven
Adres tonen
Boutenslaan 2-A, 5615 CW Eindhoven (Nederland)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Dicht aan centrum

Zondagreeks

Datum: zondag 17 november 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 7 november 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Rotterdam
Adres tonen
Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Datum: zondag 22 december 2019
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zondag 21 juni 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Hasselt
Adres tonen
Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)
Gratis parkeren Openbaar vervoer Moderne leslokalen

Zondagreeks

Datum: zondag 19 januari 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Datum: zondag 3 mei 2020
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docenten

Jildau Wedzinga

Docent in Amsterdam, Eindhoven & Rotterdam

Volgens Jildau Wedzinga associëren veel mensen ‘schoonheid’ onterecht met iets verhevens, als iets dat buiten henzelf ligt. Als je ervoor openstaat, dan vind je schoonheid overal. Jildau helpt graag mensen om te ontdekken wat schoonheid is en wat het voor ze kan betekenen. “Het geeft mensen de kracht om door te gaan.” Het leven wordt volgens Jildau nog mooier als ze haar kunde en ervaring kan inzetten om mensen te laten delen in haar levensvisie.

Jildau werkte ruim 20 jaar als gediplomeerd schoonheidsspecialiste en huidtherapeute in haar eigen wellness instituut. Hier voerde ze uiteenlopende behandelingen uit; zowel de ‘traditionele’ schoonheidsbehandelingen als innoverende huidverbeterende therapieën en het werken met laserapparatuur. Jildau mag zich bovendien een echte specialist in resurfacing peelings noemen. Ze reisde af naar Barcelona om hier haar diploma te behalen.

Binnen haar instituut was Jildau tevens kinderyoga docente, met name voor kinderen met speciale behoeften (PPD-NOS en ADHD). Ook voerde ze diverse massagetechnieken uit, die een bijdrage leverden aan het verbeteren van het welzijn en dagelijks functioneren van deze kinderen. Deze unieke bundeling van activiteiten heeft ertoe geleid dat ze als docente aan de Wellness Academie een breed aantal cursussen verzorgt. “Ik schep er veel genoegen in om mijn leerlingen te zien groeien. Mijn enthousiasme en overtuigingskracht vormen de kracht om mensen te inspireren.”

Lees verderInklappen

Karin van Dun

Docent in Hasselt

Recensies

A. Bakker-Geurts (12-03)

Gevolgd in Hasselt

Karin is een topdocent met een groot inlevingsvermogen. Met haar passie voor haar vak maakt zij deze cursus nog interessanter en zo nog meer boeiender!! TOP!

S. Bulwant (26-10)

Gevolgd in Amsterdam

Top docent

E. Schils (12-10)

Gevolgd in Hasselt

Zeer goed!

J. Leten (21-06)

Gevolgd in Hasselt

De les shantala babymassage is een echte aanrader! De leerkracht is zeer gedreven en geeft duidelijk les! Zeer aangename sfeer op school, het onthaal is heel vriendelijk.

S. Van Wonterghem (20-06)

Gevolgd in Hasselt

Een super docente die met kennis van zaken en met veel plezier de cursist meeneemt in de wonderlijke wereld van Shantala babymassage.

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor mogen al onze cursussen en opleidingen betaald worden via KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruik maken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 40% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 10.000 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.