Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus Shantala babymassage

Liefdevolle babymassage voor een innige ouder-kind relatie
Cursus Shantala babymassage
Voordelen
vanaf
€ 179€ 161,10
 • Les van topdocent(e)
 • 10 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze cursus

Een massage zorgt voor een weldadig gevoel; dat geldt ook voor baby’s. Of beter nog, juíst voor baby’s! Liefdevolle en zachte aanrakingen zijn essentieel voor de ontwikkeling van een kindje. We mogen aanraking met recht beschouwen als een primaire levensbehoefte. We leren je er graag alles over in onze cursus Shantala babymassage, waarin je leert hoe je baby’s deze liefdevolle aanraking kunt geven!

Massage stimuleert de ontwikkeling van baby’s

De Shantala babymassage is vernoemd naar een Indiase vrouw, die Shantala heet. Zij werd opgemerkt door de Franse arts Dr. Leboyer tijdens een van zijn reizen naar India, toen zij haar baby aan het masseren was. Dr. Leboyer ontdekte dat de massages, die Indiase moeders aan hun kindjes geven. Het gevoel van geborgenheid en de oprechte aandacht die de moeders hiermee overdragen op hun kind stimuleert de ontwikkeling van baby’s. Bovendien versterkt het de ouder-kindrelatie. We leren je er graag alles over in onze cursus Shantala babymassage.

In de cursus babymassage leer je communiceren met baby’s via je ogen, handen en stem! 

Lesprogramma cursus Shantala babymassage

In deze cursus babymassage leren we je alles over de achtergronden en massagetechnieken. Verder leer je alles over de voordelen, welke massageolie en essentiële oliën je mag gebruiken en de contra-indicaties. Je leert om de massagebehandeling voor te bereiden met aandacht voor de behandelruimte, de baby en jezelf. Je gaat alle technieken oefenen voor een volledige Shantala babymassage. Je leert eveneens meer over massage bij premature baby’s en specifieke oefeningen. Het motto van deze cursus is: De baby 'rules'! Oftewel, je dient steeds rekening te houden met de reactie van de baby op de aanraking.

Bekom een certificaat Shantala babymassage

Je betrokken en gepassioneerde docente zorgt ervoor dat alle deelnemers voldoende kunnen oefenen en goed begeleid worden. Dit is mede mogelijk dankzij de kleine lesgroepjes. Je gaat tijdens de cursus oefenen op een oefenpop en de deelnemers oefenen ook op elkaar. Je kunt rekenen op een vriendelijke en ontspannen sfeer. Dit alles maakt het volgen van de cursus babymassage tot een aangename en leerrijke ervaring. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat Shantala babymassage. Bekijk hier ook onze Cursus Kindermassage.

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Achtergronden Shantala babymassage
 • Gebruik van olie tijdens de massage
 • Vasthouden van de baby
 • Uitleg en oefenen massagetechnieken
 • Massagetechnieken bij buikrampjes
 • Stretchoefeningen baby

185 euro
(Online opleiding: € 179 € 161,10)

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Instructiefilm
 • Certificaat

Passen de opleidingsdata niet of wil je meteen starten? Dan kan onze online opleiding een goed alternatief bieden.

Online opleidingen stellen je in staat om waar en wanneer je wilt een nieuwe vaardigheid aan te leren (mits internetverbinding). Na aanmelding ontvang je van ons een login. Hiermee heb je directe toegang tot ons online opleidingsplatform, waar deze cursus voor je klaarstaat. Je kan duidelijk je voortgang bekijken, hoofdstuk per hoofdstuk. Is alles duidelijk en ben je klaar om je certificaat te behalen? Dan dien je enkel nog een digitaal eindexamen af te leggen. Gedurende de gehele opleiding staat je docent(e) klaar om je te begeleiden waar en wanneer nodig.

Je hebt 12 maanden de tijd om je online opleiding af te ronden.

Voordelen
 • Meteen starten
 • Lessen zelf indelen
 • Thuis studeren
Inbegrepen
 • Online opleidingsplatform
 • Begeleiding van docent
 • Online examen en certificaat
Inschrijven
Amsterdam

Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
 • Rolstoeltoegankelijk
Zondagreeks

Datum: zondag 22 december 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 28 juni 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Hasselt

Heidestraat 6-B, 3500 Hasselt (België)

 • Gratis parkeren
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zondagreeks

Datum: zondag 1 september 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00
Nog maar enkele vrije plaatsen

Inschrijven

Datum: zondag 6 april 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 21 december 2024
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Rotterdam

Marten Meesweg 8, 3068AV Rotterdam (Nederland)

 • Parkeren op wandelafstand
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zaterdagreeks

Datum: zaterdag 29 maart 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Antwerpen (Wilrijk)

Boomsesteenweg 135, 2610 Wilrijk (België)

 • Gratis parking
 • Openbaar vervoer
 • Moderne leslokalen
Zondagreeks

Datum: zondag 1 juni 2025
Tijd: 10:00 tot 17:00

Inschrijven
Caroline HoekendijkDocent in Rotterdam

Caroline Hoekendijk was op jonge leeftijd al een fanatieke sporter. Dit zorgde ervoor dat ze gefascineerd raakte door het menselijk lichaam. Ze speelde onder meer op hoog niveau volleybal en kwam daardoor ook in aanraking met haar eerste (sport)massages en het belang van een gezonde levensstijl.

Ze startte haar professionele carrière eerst in een andere hoek. Na haar studie bedrijfskunde werkte ze vele jaren in het internationale bedrijfsleven. Toch liet haar passie voor het menselijk lichaam, masseren en gezond leven haar niet los. Enkele jaren geleden besloot ze haar hart te volgen. Ze ging zich volledig wijden aan datgene wat ze het allerliefste doet: masseren! Ze volgde een uitgebreide training bij Jolie Ennik, eveneens docente bij Wellness Academie, die haar alle facetten van zowel het massagevak als het docentschap bijbracht.

Ondertussen runt Caroline met veel succes en plezier haar eigen massagepraktijk. ‘Massages werken helend en zorgen ervoor dat je dichter bij jezelf komt.’ Deze visie straalt ze niet alleen uit op haar klanten, maar geeft ze ook door aan de studenten van haar massagecursussen bij Wellness Academie. Zij vinden in Caroline een deskundige en bevlogen docente!

Jolié Ennik
Jolié EnnikDocent in Amsterdam

Jolié Ennik maakte in haar leven enkele bijzondere gebeurtenissen mee (3 x door bliksem geraakt, vele ongevallen en mystieke ervaringen). Dit zette haar aan om haar pad op het gebied van communicatie en accountmanagement rigoureus om te gooien. Ze ging zich richten op wellness en therapieën en speelde op een ondernemende manier in op de nieuwe kansen die op haar pad kwamen.

Sinds 1999 is het haar missie om de oosterse en westerse visie op geneeskracht te verbinden via een compilatie van massage, lichaamsbeweging, coaching, bewegingsvrijheid en de kracht terugbrengen in lichaam en geest. Ze volgde vele opleidingen en trainingen op het gebied van natuurgeneeskunde, INCA PAQO trainingen, sportmassage, klassieke ontspanningsmassage, shiatsu, coaching, healing, energetische therapie, zwangerschapsmassage, jadesteenmassage, Ko Bi Do, hamam, yoga en meditatie. Daarna deed ze 9 jaar praktijkervaring op in spa’s, sauna’s en yogastudio’s.

Toch miste ze in de trainingen en therapieën de technieken en werkwijze om nu ook anderen, net zoals zij voor zichzelf deed, te helpen herstellen en revalideren. Daarom ontwikkelde ze haar eigen therapie, de Quint Therapie. Ondertussen past ze deze therapie al 15 jaar met succes toe. ‘Geen minuut voelt als werk. Iedere minuut is een openbaring, een leermoment.’ Dit gevoel gunt zij iedereen en daarom traint ze graag haar studenten van Wellness Academie. Dit doet ze nuchter doch passievol, visionair doch commercieel verantwoord, vernieuwend doch medisch verklaarbaar. ‘Het is bijzonder om te zien hoe anderen hun eigen weg vinden binnen dit prachtige vakgebied!’

9,8

Heel goed gegeven , top docente, veel informatie, mooie lokalen

NathalieWilrijk
9,9

heel leuke cursus om op zondag te volgenheel gevarieerd materiaal

MartineWilrijk
9,8

hele duidelijke cursus met veel informatie

AllisonWilrijk
8,2

Hele fijne dag gehad, boeiende cursus veel geleerd

MariaHasselt
9,5

Hele interessante mooie cursus. Karin is een heel fijne vriendelijke docente.

AstridHasselt
8,1

Top docent. Wist heel goed waar ze het over had. Zij geeft je meer kennis dan dat er op de planning staat. Altijd fijn!

OrsineAmsterdam
9,9

I am glad that I could participate in the course, I learned a lot, the teacher is very kind and competent.

MagdalenaEindhoven
9,1

Een leerzame cursus, Jolie is een fijn warm persoon, ik voelde me erg op mijn gemak.Veel geleerd, legde alles rustig uit.

AnjaRotterdam
8,7

Goede docent die veel kennis heeft van ayurveda en energetische behandeling

HelenaAmsterdam
9,1

Karin is een topdocent met een groot inlevingsvermogen. Met haar passie voor haar vak maakt zij deze cursus nog interessanter en zo nog meer boeiender!! TOP!

AnnemieHasselt
8,4

Top docent

SamantaAmsterdam
9,5

Zeer goed!

ElsHasselt
9,5

De les shantala babymassage is een echte aanrader! De leerkracht is zeer gedreven en geeft duidelijk les!Zeer aangename sfeer op school, het onthaal is heel vriendelijk.

JessHasselt
9,4

Een super docente die met kennis van zaken en met veel plezier de cursist meeneemt in de wonderlijke wereld van Shantala babymassage.

SabineHasselt
Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?

Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.

Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?

Enkel opleidingen voor knelpuntberoepen komen in aanmerking voor subsidie via de KMO-portefeuille. Hierdoor komt enkel de kappersopleiding binnen ons opleidingsaanbod in aanmerking voor gebruik van de KMO-portefeuille.

Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.

Opleidingskost vergoed door UWV?

Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie