• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Cursus in de kijker: zwangerschapsmassage

29 november 2019 | Massage & Therapieën
Cursus in de kijker: zwangerschapsmassage

Wat wil jij graag doen met je leven? Een belangrijke vraag, waar we allemaal weleens bij stilstaan. Sta je graag klaar voor anderen en wil je hen een gevoel van welzijn en geborgenheid brengen? Dan is de wellness branche een mooie branche voor jou. Binnen deze branche zijn de mogelijkheden talrijk. We zetten hier een van de specialisaties in de kijker; de zwangerschapsmassage. Is een Cursus Zwangerschapsmassage misschien iets voor jou? Je ontdekt het hier! 

De mogelijkheden in de massagebranche zijn talrijk!

Er bestaan allerlei soorten massages. Weet je nog niet waar jouw passie ligt? Dan is een Cursus Ontspanningsmassage een goed begin ter oriëntatie en om je te bekwamen in de basis massagetechnieken. Heb je een grote fascinatie voor zwangerschap en het welzijn van de vrouw? Dan kunnen we je een cursus zwangerschapsmassage aanraden. Misschien heb je zelf al eens een zwangerschap ervaren en ben je goed geholpen door een massagetherapeut? Of misschien had je juist graag wat meer begeleiding gehad van een wellness therapeut? Dan kan jij nu het verschil maken door je te scholen in de zwangerschapsmassage en de steun en toeverlaat te worden van zwangere dames!

Cursus zwangerschapsmassage; zet je in voor een mooie missie!

Een zwangerschap is een fascinerend proces, dat zowel op emotioneel en lichamelijk gebied veel in het leven van de vrouw verandert. Het maakt veel intense emoties los; van vreugde tot onzekerheid, spanningen, stemmingswisselingen en soms angst. Daarbij verandert het lichaam van de vrouw binnen korte tijd ingrijpend. Niet zelden leidt dit tot ongemakken en kwaaltjes, zoals misselijkheid, rugklachten en bekkenproblemen. De een heeft er meer last van dan de ander. Met zwangerschapsmassages kun je veel voor zwangere vrouwen betekenen. Het is een prachtige ervaring om deel uit te mogen maken van deze bijzondere periode in het leven van een vrouw.

Bevorder het welzijn van moeder en kind

Veel aanstaande moeders hebben tijdens de zwangerschap nauwelijks de kans om echt tot rust te komen. Het werk blijft roepen en de eventuele zorg voor andere kinderen eist veel tijd en inspanning. Zwangerschapsmassages kunnen dan dienen als ultiem moment van rust. Deze momenten zijn eveneens heel belangrijk om een nog sterkere band te leggen met het kindje in de buik. Wat erg bijzonder is aan het geven van zwangerschapsmassages is dat je als massagetherapeut in de laatste fase van de zwangerschap soms merkt dat het kindje in de buik duidelijk reageert op de massage, bijvoorbeeld middels kleine stompjes of juist door helemaal tot rust te komen!

Wat leer ik in de cursus zwangerschapsmassage?

Om prettige en verantwoorde zwangerschapsmassages te geven, is het essentieel dat je voldoende kennis hebt van de verschillende fases van de zwangerschap, de normale veranderingen in het lichaam van de vrouw, veelvoorkomende zwangerschapskwalen én van de alarmtekenen en contra-indicaties. Daar zullen we tijdens deze cursus dan ook uitgebreid bij stilstaan. Daarna gaan we praktisch aan de slag met aandacht voor de volgende thema’s:

 • Technieken zwangerschapsmassage
 • Geven van een volledige behandeling
 • Massage tijdens de arbeid
 • Aromatherapie en zwangerschap
 • Haptonomie

Aan het einde van de cursus zwangerschapsmassage ben je perfect voorbereid op de praktijk. Je bent in staat om zelfstandig zwangerschapsmassages uit te voeren als een pro! Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat zwangerschapsmassage. Je vindt onze Cursus Zwangerschapsmassage in Hasselt, Amsterdam en Rotterdam.

Carrièremogelijkheden zwangerschapsmassage

Met een certificaat zwangerschapsmassage kun je gaan werken in een bestaande massagesalon, maar je kunt ook een eigen massagepraktijk voor aanstaande mama’s starten. Denk ook aan samenwerkingen met vroedvrouwpraktijken en doula’s. We benadrukten al dat de mogelijkheden in de massagebranche talrijk zijn. Je hoeft je als massagetherapeut natuurlijk niet te beperken tot één soort massage. Het is zelfs aanbevolen om je kennis en vaardigheden uit te breiden. Daarvoor ben jij bij Wellness Academie op de juiste plek. Denk onder meer aan aanverwante cursussen, zoals een Cursus Shantala Babymassage, de Cursus Kindermassage en de Cursus Kinder Tui-Na.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie