Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Complimentendag: ontdek de kracht van complimenten!

1 maart 2024
Complimentendag: ontdek de kracht van complimenten!

Hoe vaak geef je een complimentje? Vandaag is het Complimentendag! Het perfecte startpunt om bewust vaker je waardering uit te spreken over mensen in je omgeving. Dat kan op talloze manieren. Daar weten we bij Wellness Academie alles van! Wij leiden mensen op binnen een branche waar het bevorderen van welzijn en schoonheid centraal staat. Daarom begrijpen we als geen ander de kracht van complimenten. Graag dagen we je uit om van elke dag een complimentendag te maken!

Complimenten als onderdeel van zelfzorg

Voordat je anderen complimenten gaat geven, is het belangrijk dat je eerst leert om jezelf regelmatig een compliment te geven. In onze wellness en beauty cursussen benadrukken we hoe belangrijk het is om deze boodschap over te brengen tijdens je dagelijkse werkzaamheden in de branche. In de wereld van beauty en wellness draait alles om het omarmen van onze innerlijke en uiterlijke schoonheid. Het is een omgeving waar zelfzorg en zelfliefde hoog in het vaandel staan.

Bij Wellness Academie geloven we dat het geven van complimenten een integraal onderdeel is van zelfzorg. Door te leren om jezelf te waarderen, versterk je je zelfvertrouwen en creëer je een positieve mindset. Wil je leren om beter in balans te komen, zodat je vervolgens ook anderen beter kunt helpen? Mis dan niet onze cursus chakratherapie!

Complimentendag: leer hoe je mensen kunt laten stralen!

Wist je dat onze beauty professionals dagelijks complimenten geven? Veel mensen denken dat een vak als schoonheidsspecialiste of visagiste puur gaat om het ‘mooier maken van het uiterlijk’. De missie van deze professionals gaat veel verder. In onze opleiding schoonheidsspecialiste en in de opleiding visagiste leiden we professionals op, die hun klanten zien als een uniek persoon. Met oprechte interesse luisteren ze naar waar ze hun klant mee kunnen helpen. Ze analyseren de mooie kanten om deze met beauty behandelingen en eventueel met make-up extra te benadrukken. Dat gaat altijd gepaard met complimenten om mensen aan te moedigen om hun mooie kanten te herkennen, deze te benadrukken en om daar trots op te zijn. Daar gaat een mens pas van stralen!

Zelfvertrouwen, dat is pas mooi!

Beauty professionals staan ook voor je klaar om je te helpen om minder fraaie kenmerken van je uiterlijk te corrigeren. Een doffe huid kan opgefrist worden met gelaatsbehandelingen, zoals microdermabrasie, dermaplaning of chemische peelings. Huidproblemen als acne kunnen aanzienlijk verminderd worden met de juiste huidverzorging en adviezen. Of wat dacht je van hangende oogleden, wallen onder ogen of te dunne wenkbrauwen? Professionele visagisten hebben alles in huis om deze ‘problemen’ minder opvallend te maken. Al deze beauty behandelingen maken mensen mooier. Wat echter bovenal het resultaat is, is dat mensen zich hierdoor zelfverzekerder voelen en lekkerder in hun vel zitten. Dat is wat iemand echt “mooi” maakt!

Complimenten geven; hoe doe je dat eigenlijk?

Op deze complimentendag schijnen we graag het licht op hoe je dat nu eigenlijk doet, complimenten geven. Om effectief complimenten te geven, is het belangrijk om oprecht te zijn en specifiek te zijn in je lof. Begin met het observeren van de persoon en identificeer de unieke kwaliteiten of prestaties die je bewondert. Vervolgens, wanneer je een compliment geeft, wees specifiek en benoem precies wat je waardeert. Vermijd vage complimenten.

Kies eveneens een geschikt moment, zodat het compliment oprecht en passend is binnen de situatie. Tot slot, wees consistent in het geven van complimenten en laat mensen weten dat je hun inspanningen en kwaliteiten oprecht waardeert. Met een beetje aandacht en zorg kunnen complimenten een krachtig middel zijn om anderen te inspireren en te motiveren en niet alleen vandaag tijdens de complimentendag!

Complimentendag: ga jij samen met ons de uitdaging aan?

Wist je trouwens dat het geven van complimenten niet alleen goed is voor de ontvanger, maar ook voor de gever? Het geeft een goed gevoel als je op deze eenvoudige manier mensen nog meer kan laten stralen. Dus waarom zouden we elkaar en onszelf niet wat vaker een positieve stimulans geven? Waarom zouden we niet wat meer waardering verspreiden in de wereld? Het kost niets, terwijl de impact ervan zeer groot is! Ga je samen met ons deze uitdaging aan!?

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie