• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Aanbevolen thuisstudies voor massagetherapeuten

3 juni 2019
Aanbevolen thuisstudies voor massagetherapeuten

Massagetherapeut is een heerlijk vak; je werkt binnen een ontspannen omgeving en mensen komen graag naar jou toe omdat je ze beter laat voelen. Daarnaast is de massage en wellness branche ook een branche waar altijd wat bij te leren is. Heb je een druk leven en weinig tijd om op een vaste locatie en op een vaste tijd een bijscholing te volgen? Denk dan eens aan een flexibele thuisstudie. Of wil je op een laagdrempelige manier kennismaken met de wellness branche? Ook dan is een thuisstudie een aanrader. Ontdek hier 5 aanbevolen thuisstudies voor massagetherapeuten en toekomstige wellness therapeuten!

1. Thuisstudie sportvoeding

Deze thuisstudie is een perfecte keuze voor wie geïnteresseerd is in sport, gezondheid en voeding. In deze cursus sportvoeding leer je alles over wat sporters, van amateurs tot professionals, nodig hebben om beter te presteren. Je doet veel theoretische kennis op, maar die echter wel geheel toegespitst is op de praktijk. Bovendien ga je casussen uitwerken om het geleerde in de praktijk te brengen. Je wordt via de digitale weg begeleid door een topdocent, die zelf topsporter is geweest en als sportvoedingsconsulent werkt. De lesstof wordt op een aantrekkelijke en inspirerende manier aangeboden. Het is een waardevolle bijscholing voor elke sportmasseur of voedingsconsulent, die zijn of haar dienstenaanbod wil verrijken! Hier vind je meer informatie over de Thuisstudie Sportvoeding!

2. Thuisstudie Aromatherapie

Heb je al eens de kracht ervaren van essentiële oliën? Dan wil je niets anders meer. Het is een leuke uitdaging om andere mensen op een effectieve manier te helpen met aromatherapie. De geurende essentiële oliën kun je op allerlei manieren inzetten om het welzijn te bevorderen op zowel lichamelijk als geestelijk vlak! Je kunt deze olie toepassen in geurschalen, baden, kompressen en massages. In deze thuisstudie leer je alles over wat essentiële olie is, hoe je kwalitatieve olie kunt herkennen en wat de toepassingen zijn. Ook maak je kennis met de heilzame eigenschappen van vele soorten essentiële olie. Vandaag de dag is aromatherapie niet meer weg te denken uit de massagepraktijk. Wil je jouw werkzaamheden als massagetherapeut naar een nieuw level brengen, schrijf je dan in voor de Thuisstudie Aromatherapie!

3. Thuisstudie Bloesemtherapie

Voor een goede gezondheid dient de mens lichamelijk en geestelijk in evenwicht te zijn. Veel massagebehandelingen en wellness therapieën gaan uit van deze holistische visie. Bloesemtherapie kan je hierbij een uitstekende ondersteuning bieden. In deze thuisstudie leer je om negatieve gemoedstoestanden met behulp van bloesemremedies te transformeren tot positieve gemoedstoestanden. Misschien heb je al weleens gehoord van de Bach Remedies? Deze komen in de cursus uitgebreid aan bod, maar er zijn nog veel meer bloesemremedies. We laten je in deze thuisstudie kennismaken met een breed scala aan remedies, waaronder Australian Bush Flowers remedies, Findhorn remedies, Hawaii essences, Living Light essences, Himalaya remedies en de Pacific Sea essences. Kortom, in de Thuisstudie Bloesemtherapie leer je om met bloesemremedies het natuurlijk evenwicht van de mens te herstellen!

4. Thuisstudie Herborist

In een ver verleden had de mens veel meer kennis van kruiden, die heilzaam zijn voor de gezondheid. Doordat we door de tijd heen steeds verder van onze natuur zijn verwijderd, is deze kennis voor veel mensen verloren gegaan. Daarom is het nu tijd om deze kennis weer op te halen, want kruiden kunnen zo ontzettend veel betekenen voor onze gezondheid. Door deze cursus herborist te volgen word je bijgeschoold tot een ware kruidendeskundige! Je leert hoe je kruidenkunde in de praktijk kunt toepassen. Je leert o.a. om kruidenthee, kruidenaftreksels, kruidenolie en siropen te maken. Ook leer je hoe je kruiden kunt gebruiken in crèmes, zalven en kompressen. Het is heel goed mogelijk om van kruidendeskundige je beroep te maken, maar je kunt deze kennis en vaardigheden ook uitstekend toepassen als aanvulling op je massagebehandelingen. Meer weten? Bekijk hier onze Thuisstudie Herborist.

5. Thuisstudie Voedingsconsulente

De thuiscursus voedingsconsulente mag zeker niet missen in het rijtje met aanbevolen thuisstudies voor massagetherapeuten. Je leert in deze cursus hoe je anderen kunt inspireren om gezond te eten en te leven. Met alle kennis die je opdoet, ben je na afloop in staat om voor iedereen een persoonlijk voedingsplan op te stellen. Wie zien in de praktijk dat mensen vooral hulp kunnen gebruiken bij het doorbreken van ongezonde eetpatronen. Als voedingsconsulente bied jij hen een stok achter de deur. Je leert in deze cursus ook meer over het spijsverteringsstelsel, voedselintolerantie, voedselallergie, welvaartsziekten en voedingssupplementen. Je kunt het beroep voedingsconsulente goed combineren met ontspanningsmassages, afslankingsmassages of sportmassages. Schrijf je hier in voor de Thuisstudie Voedingsconsulente.

Voor al deze thuisstudies geldt, dat je studeert waar en wanneer jou dat uitkomt. Je volgt het lesprogramma in je eigen tempo en legt pas examen af als jij vindt dat je er klaar voor bent! Het examen wordt afgenomen via een digitaal platform met tijdsklok. Verder heb je steeds recht op 12 maanden studiebegeleiding van een topdocent!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie