• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 x waarom je naar de schoonheidsspecialist moet!

24 mei 2023 | Schoonheidszorg
5 x waarom je naar de schoonheidsspecialist moet!

Er gaat niets boven een moment in de behandelstoel van de schoonheidsspecialist. Wie kan dat niet beamen?! Maar is het enkel een verwenmomentje? Het is zeker een verwennerij, maar het betekent daarnaast nog zoveel meer! Vergeet niet dat je je huid je leven lang ‘draagt’. Daarnaast verandert datgene wat je huid nodig heeft niet alleen met de jaren, maar ook met de seizoenen. Daar leer je bovendien alles over in onze opleiding schoonheidsspecialiste. Ontdek hier 5 redenen waarom je naar de schoonheidsspecialist moet!

1. DIY behandelingen zijn niet altijd adequaat

Het is belangrijk om dagelijks voldoende aandacht aan je huidverzorging te besteden. Maar hoe doe je dat? Het wordt ineens een stuk gemakkelijker als je daarover professionele adviezen krijgt van je schoonheidsspecialist. Deze professional vertelt je alles over jouw huidsoort en huidtype en over welke verzorgingsroutine en producten daarbij horen. Als je dit combineert met een regelmatig bezoekje aan het salon voor professionele behandelingen, dan ben je goed op weg. Je moet begrijpen dat veel DIY behandelingen thuis niet adequaat zijn of zelfs tot huidbeschadigingen kunnen leiden. Denk aan het verkeerd verwijderen van comedonen of milia. Kortom, dit is een van de goede redenen waarom je naar de schoonheidsspecialist moet!

TIP: wil je zelf leren om professionele gelaatsbehandelingen te geven? Schrijf je dan hier in voor onze cursus gelaatsverzorging!

2. Ondersteun het huidvernieuwingsproces

Nog een reden waarom je naar de schoonheidsspecialist moet, is om het huidvernieuwingsproces te laten ondersteunen. Onze huid vernieuwt zich tussen de 28 en 40 dagen. Hierbij worden de oudere huidcellen naar het oppervlak geduwd door de nieuwe huidcellen daaronder. De oude en dode huidcellen schilferen vervolgens af en maken plaats voor de nieuwe huid. Met de jaren wordt dit proces trager. Je huid kan dus wel wat hulp gebruiken! Denk daarbij aan exfoliërende behandelingen, zoals microdermabrasie, dermaplaning of chemische peelings. Dit zijn behandelingen die je door een professionele schoonheidsspecialiste laat uitvoeren. Wil je zelf deze behandelingen leren? Neem dan een kijkje bij de cursus microdermabrasie, de cursus dermaplaning en de cursus chemische peelings.

3. De behoefte van je huid verandert met het seizoen

De huid reageert voortdurend op invloeden van zowel binnen- als buitenaf. Dat betekent ook dat je huid elk seizoen andere behoeften heeft. Iedereen weet wel dat elk seizoen zijn eigen kenmerken heeft, maar hoe reageert jouw huid daarop? Het is best lastig om daar iedere keer goed op in te spelen en je skin care routine daarop aan te passen. Oftewel, nog een reden waarom je naar de schoonheidsspecialist moet. Een schoonheidsspecialist kan analyseren wat jouw huid in elk seizoen nodig heeft; extra hydratatie, wat vaker exfoliëren, een voedend serum, etc. Door regelmatig een afspraak in te plannen, loop je niet steeds achter de feiten aan en kun je veel huidproblemen vroegtijdig aanpakken of zelfs voorkomen!

4. Professioneel advies over huidproducten

Het is belangrijk om dagelijks je huid goed te reinigen en te ondersteunen met de juiste producten. Het is niet vreemd als je niet weet welke producten je het beste kunt gebruiken. De schappen liggen vol met beauty producten die allerlei beloften doen; rimpels laten verdwijnen, de huid verstevigen, de huid optimaal hydrateren, etc. Een schoonheidsspecialiste kan met een professionele huidanalyse bepalen wat je huid echt nodig heeft. Het gaat daarbij vooral om de actieve ingrediënten in huidproducten, die echt iets voor je huid kunnen betekenen. Misschien heb je een serum met niacinamide nodig tegen onzuiverheden? Of is een serum met vitamine C voor jou ideaal voor het vervagen van pigmentvlekjes? Is je huid snel geïrriteerd, dan is een hydraterende crème met vitamine E een aanrader. Professioneel advies over huidproducten is dus nog een reden voor waarom je naar de schoonheidsspecialist moet. Of word zelf een beauty professional door onze opleiding schoonheidsspecialiste te volgen!

5. Je dagelijkse huidverzorging schiet er vaak bij in!

Waarom je naar de schoonheidsspecialiste moet? Omdat je dagelijkse huidverzorging er nog weleens bij in schiet! We hebben allemaal onze verantwoordelijkheden en verplichtingen, die onze tijd en aandacht opeisen. Die wekelijkse peeling, die slaan we maar een keer over. Dat hydraterende masker? Oeps, geen tijd meer voor! Echter, is het verzorgen van onze huid net zo belangrijk als het bijhouden van andere aspecten van ons welzijn. De huid is immers ons grootste orgaan. Daar kun je maar beter goed voor zorgen! Door bijvoorbeeld elke maand een vaste afspraak bij je schoonheidsspecialiste in te plannen, kun je dat uurtje alvast in je agenda blokkeren. Daar kun je niet meer omheen!

Waarom je naar de schoonheidsspecialist moet?

Daar zijn, zoals je ziet, veel goede redenen voor. Vind je een mooie en gezonde huid belangrijk en zou je ook graag anderen daarmee willen helpen? Dan ben je bij Wellness Academie op het juiste adres. Onze opleiding skin expert staat volledig in het teken van huidverzorging, anti-aging en huidverbetering. Gaat je hart daar sneller van kloppen? Wacht dan niet langer en schrijf je vandaag nog in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie