Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 veelvoorkomende fouten bij brow mapping

26 juli 2023 | Schoonheidszorg
5 veelvoorkomende fouten bij brow mapping

Een van de populaire cursussen van Wellness Academie is de cursus brow mapping. Als je interesse hebt in beauty, dan weet je als geen ander dat er niets gaat boven perfect uitgemeten wenkbrauwen. Deze zijn namelijk bepalend voor je uitstraling! Het is echter niet zo gemakkelijk om wenkbrauwen perfect uit te meten en te shapen. Daarom staan de brow experts van Wellness Academie graag voor je klaar om je dit perfect aan te leren. Ze waarschuwen je hier alvast voor 5 veelvoorkomende fouten bij brow mapping!

1. Veelvoorkomende fouten bij brow mapping: onnauwkeurige metingen

Brow mapping en shaping is niet iets wat je zomaar uit de losse hand doet en al helemaal niet als je je wenkbrauwen serieus neemt! Voor mooie wenkbrauwen begin je met het nauwkeurig uitmeten van onder meer het beginpunt, het hoogste punt van de wenkbrauwboog en het eindpunt. Daarnaast voer je ook nog eens extra metingen uit voor de symmetrie van de wenkbrauwen. Je kunt hiervoor op verschillende manieren te werk gaan, bijvoorbeeld met behulp van een liniaal en een wenkbrauwpotloodje. Daarnaast kun je ook een speciaal brow mapping draadje gebruiken dat een kleur afgeeft bij het uitmeten. Dat werkt super handig! We leren je er graag alles over in onze cursus brow mapping.

2. Je houdt geen rekening met de gelaatsvorm

Elk gelaat is anders wat betreft uitstraling en vorm. Wat bij de een perfect staat, kan bij de ander juist minder flatterend zijn. Een van de veelvoorkomende fouten bij brow mapping is dan ook dat je vergeet om rekening te houden met de gelaatsvorm. In de meeste gevallen kies je voor een corrigerende wenkbrauwvorm. Daarmee bedoelen we dat je bij een voornamelijk rond gelaat, de wenkbrauwen wat meer een hoek geeft, om de ronde vorm te compenseren. Heeft iemand bijvoorbeeld een erg lang gelaat? Dan maak je het hoogste punt van de wenkbrauwen wat rechter, waardoor het gezicht iets korter lijkt. In onze cursus brow mapping en shaping leer je alle trucjes om iedereen te laten stralen met de perfecte wenkbrauwen.

3. Let ook op de oogvorm

Bij brow mapping en shaping is het niet alleen essentieel om naar de gelaatsvorm te kijken, maar je dient ook te kijken naar de oogvorm. Je wilt uiteraard een zo harmonieus en natuurlijk mogelijke boog. Bij amandelvormige ogen past zowel een rechte als een licht gebogen wenkbrauwboog goed. Ronde ogen kunnen profiteren van een licht gebogen wenkbrauw. Hiermee lift je als het ware de ogen een beetje. Heb je te maken met diepliggende ogen, dan kunnen juist hoge bogen helpen om de ogen meer naar voren te brengen. Zoals je ziet, zijn er dus heel wat factoren om rekening mee te houden als je de perfecte wenkbrauwvorm gaat definiëren.

4. De wenkbrauwen overmatig epileren

Volle wenkbrauwen zijn het modebeeld van nu! wees daarom voorzichtig met het epileren van wenkbrauwen. Een van de veelgemaakte fouten bij brow mapping en shaping is dan ook te veel haartjes weghalen. Als de wenkbrauwen te dun worden, is het veel lastiger om er een mooie vorm in te krijgen. Bovendien zorgen ze vaak voor een onnatuurlijke en minder jeugdige look. Haal alleen haartjes weg die buiten de gewenste wenkbrauwvorm zitten. Bepaal dus altijd eerst goed wat de lijnen zijn van de wenkbrauwen en de juiste wenkbrauwboog. Alles wat daarbuiten valt, epileer je. Denk bijvoorbeeld aan de zone tussen de ogen. Hiervoor kun je eveneens hars gebruiken. Ook dit komt in de brow mapping cursus allemaal aan bod. Neem hier eveneens een kijkje bij onze cursus 3D wenkbrauwextensions.

5. Veelvoorkomende fouten bij brow mapping: onjuiste kleurkeuze

Nog een van de veelvoorkomende fouten bij brow mapping is de verkeerde kleur kiezen voor de wenkbrauwen. De laatste stap in het voltooien van een wenkbrauwlook is namelijk het inkleuren van de wenkbrauwen. De kleur moet perfect afgestemd worden op de natuurlijke haarkleur. De kleur mag niet te donker zijn, want dat kan een onnatuurlijke of boze uitstraling geven. Te licht wil je ook niet, want daarmee komt de mooie vorm die je zo nauwkeurig hebt uitgemeten niet optimaal tot zijn recht. Maar wat is dan de juiste kleur? We raden je aan om een kleur te kiezen die een of twee tinten donkerder is dan de natuurlijke kleur van je wenkbrauwen. Hiermee bereik je een subtiele en natuurlijke uitstraling.

Profileer je als een professionele wenkbrauwstyliste!

Een cursus brow mapping & shaping is een ideale bijscholing na het volgen van onze opleiding schoonheidsspecialiste of de opleiding visagiste. Je kunt je hierna nog beter profileren als een wenkbrauwstyliste. Je kunt bovendien ook nog een stapje verdergaan en onze complete opleiding brow expert volgen. Met de juiste training zul je bovenstaande fouten bij brow mapping zeker niet maken en je klanten laten stralen met een schitterende brow look!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie