5 aanbevolen behandelingen door huidexperts!

18 januari 2023 | Schoonheidszorg Alle blogposts

beauty behandelingen voor huidverbetering die je kunt leren bij Wellness Academie.

Wil je jouw schoonheidsinstituut naar een hoger level brengen en je nog beter profileren als huidexpert? Wellness Academie staat graag voor je klaar met beauty cursussen, waarin je actuele huidbehandelingen leert uitvoeren. Door regelmatig nieuwe beauty behandelingen te leren, kun je je klanten helpen om hun beste huid ooit te bekomen. Ontdek hier 5 aanbevolen behandelingen door huidexperts!

1. Ontdek de snelle werking van coolifting

Een van de aanbevolen behandelingen door huidexperts voor een stevigere en soepelere huid is coolifting. De naam verklapt al enigszins wat de essentie is van deze behandeling; je gaat namelijk met behulp van koude de huid liften. Hoe werkt dat precies? Je leert in onze cursus coolifting om te werken met een coolifting gun, waarmee je in de huid een ‘explosie’ van koolstofdioxide teweegbrengt, onder een temperatuur van -20ºC en onder hoge druk. Hierbij worden ook meteen actieve werkstoffen in de huid gebracht. Deze methode is zorgvuldig ontwikkeld en veilig bevonden. Het doet overigens geen pijn. Binnen 5 minuten geef je de huid een oppepper, waardoor deze steviger en soepeler wordt.

2. Microneedling stimuleert het huidherstel

Huidexperts zweren ook bij microneedling behandelingen. Met een handmatige pen met mininaaldjes, maak je hele kleine verticale kanaaltjes in de huid. De huid gaat zich dan op natuurlijke wijze regenereren, waardoor deze frisser, steviger en veerkrachtiger wordt. Maar dat niet alleen, want de kanaaltjes zorgen er eveneens voor dat de huid toegankelijker wordt voor actieve werkstoffen. Deze kunnen tijdens de microneedling behandeling met een serum aangebracht worden. Er bestaan diverse soorten serums, waardoor je hiermee talloze huidproblemen kunt verbeteren. Microneedling is dan ook niet voor niets een van de meest aanbevolen behandelingen door huidexperts. Je leert er alles over in onze cursus microneedling.

3. HIFU: huidverstrakking via ultrasound

Een van de toppers onder de huidverbeterende behandelingen is HIFU, wat staat voor ‘High Intensity Focused Ultrasound’. Er wordt ook wel naar deze behandeling verwezen als een niet-chirurgische facelift. In onze cursus HIFU leer je om veilig en verantwoord te werken met het HIFU apparaat. Je gaat hiermee met intensieve ultrasound energiepulsen inwerken op de huid. Hoewel in de diepere huidlagen een temperatuur van 65ºC wordt bereikt, zal je klant dit goed kunnen verdragen. Het zal even voor een lichte prikkeling of tinteling zorgen. Het effect hiervan is dat het herstelproces van de huid in werking treedt. Hierbij wordt de aanmaak van collageen extra geactiveerd met als resultaat dat de huid steviger wordt.

4. Aanbevolen behandelingen door huidexperts; chemische peelings

Wil je je profileren als een expert op het gebied van huidverbetering en anti-aging behandelingen? Dan mogen chemische peelings niet missen in jouw salon. Dit zijn behandelingen, waarmee je snel en effectief verbluffende resultaten kunt behalen. In onze cursus chemische peelings/fruitzuren leer je alles over de verschillende soorten peelings en hoe je deze behandelingen stap voor stap uitvoert. Je kunt hiermee de huid zichtbaar en voelbaar opfrissen en onder meer de volgende huidproblemen verbeteren:

  • Acne
  • Couperose
  • Fijne lijntjes
  • Rimpeltjes
  • Pigmentvlekken

Wil je hier graag meer van weten? Neem dan een kijkje bij onze cursus chemische peelings/ fruitzuren.

5. Heb je al eens van facial cupping gehoord?

Een van de nieuwste tendensen als het gaat om huidverbetering is facial cupping. Ook deze gelaatsbehandeling behoort inmiddels tot de aanbevolen behandelingen door huidexperts. In onze cursus facial cupping leer je om gelaatsmassages uit te voeren met kleine cups, die zich vacuüm zuigen op de huid. Dit heeft een diepe inwerking op de huid en draagt daardoor bij aan het verminderen van rimpels, fijne lijntjes en vochtwallen. Je kunt facial cupping ook inzetten voor het verminderen van kraaienpootjes. De huid wordt na een aantal behandelingen zichtbaar steviger. Daarbij werkt deze behandeling ook nog eens kalmerend. Kortom, allemaal goede redenen om deze behandeling toe te voegen aan je dienstenaanbod!