Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Zijn er contra-indicaties voor wimperextensions?

19 juli 2023 | Schoonheidszorg
Zijn er contra-indicaties voor wimperextensions?

Word je niet blij als je in de spiegel kijkt en je dunne wimpertjes ziet? Dan wil je vast op zoek naar een manier om verleidelijke en volumineuze wimpers te krijgen. Je bent niet de enige, want steeds meer dames gaan naar de lash expert voor wimperextensions. Deze beauty trend heeft ondertussen de wereld veroverd. Wil je jezelf trakteren op deze upgrade voor je ogen? Of wil je leren om anderen hiermee te laten stralen? Dan is het wel belangrijk dat je de contra-indicaties voor wimperextensions kent! Lees hier meer!

Wimperextensions zijn voor vrijwel iedereen geschikt

Het is voor vrijwel iedereen mogelijk om te stralen met mooie, lange wimpers. Er bestaan hiervoor diverse beauty behandelingen. Wimperextensions zijn voor de meeste dames de eerste keus. Ze zijn doorgaans goed te verdragen en veilig, maar er zijn toch enkele contra-indicaties voor wimperextensions waar je rekening mee moet houden. Daar schijnen de lash experts van Wellness Academie in dit artikel graag het licht op. Bovendien geven ze je ook enkele tips voor als wimperextensions niet mogelijk zijn. Er bestaat namelijk ook een interessante alternatieve beauty behandeling. Daarover hieronder meer!

Let op voor allergie voor wimperlijm

Het probleem zijn meestal niet de wimperextensions op zich, maar de lijm waarmee ze bevestigd worden. Bij Wellness Academie leren we je in onze cursus wimperextensions de professionele wimper-voor-wimpermethode. Dit betekent dat op ieder natuurlijk wimperhaartje een wimperextension wordt bevestigd met een speciale wimperlijm. Hiermee bereik je een langdurig en naturel ogend resultaat. Heb je een allergie voor latex, cyanoacrylaat of andere ingrediënten die bij wimperextensions plaatsen worden gebruikt? Dan is het een aanrader om vooraf een patchtest te doen. Vooral cyanoacrylaat, dat het belangrijkste ingrediënt is van wimperlijm kan tot een allergische reactie leiden.

Wees extra voorzichtig bij overgevoelige ogen

Heb je snel last van geïrriteerde ogen? Dan is het belangrijk om goed te overwegen of wimperextensions niet voor ongemak zorgen en je symptomen verergeren. Besluit je om geen wimperextensions te laten zetten? Niet getreurd, want er is nog een goede oplossing, namelijk wimperlifting. Dit betekent dat je je natuurlijke wimperhaartjes laat liften met speciale lotions, waardoor ze gedurende 8 tot 12 weken perfect in de krul staan. Je krijgt hierdoor een mooie open oogopslag. Je kunt mascara links laten liggen, want de wimpers worden eveneens geverfd. Deze behandeling is niet schadelijk voor de wimpers. We leren je er graag alles over in de cursus wimperlifting!

Let op: hoewel wimperlifting doorgaans nog beter verdragen wordt dan wimperextensions, is het niet uitgesloten dat je gevoelig bent voor een ander ingrediënt, dat gebruikt wordt in deze behandeling.

Absolute contra-indicaties voor wimperextensions

Een van de belangrijkste contra-indicaties voor wimperextensions zijn actieve ooginfecties. Raadpleeg bij twijfel altijd een arts. In het geval van een ontsteking plaats je nooit wimperextensions. Denk hierbij aan ontstekingen, zoals:

 • Conjunctivitis
 • Ooglidontsteking
 • Hoornvliesontsteking

De extensions kunnen de infectie verergeren of verspreiden. Daarom moet je altijd wachten met het plaatsen van wimperextensions, totdat de infectie volledig is genezen. Andere contra-indicaties voor wimperextensions zijn:

 • Glaucoom
 • Diabetes
 • Cataract
 • Actieve hooikoorts

Beschadigde of zwakke natuurlijke wimpers

Een ander belangrijk aandachtspunt bij wimperextensions plaatsen, is het goed analyseren van de gezondheid van de wimperhaartjes. Als de haartjes erg broos, zwak of beschadigd zijn, dan kunnen wimperextensions dit namelijk verergeren. Het is dan raadzaam om de haartjes eerst te laten herstellen. Je kunt de wimpers hierin ondersteunen door gebruik te maken van een wimperserum.

Wil je een expert worden in wimperbehandelingen?

Wil je graag alle fijne kneepjes van het vak van wimperstyliste leren? Dan spreekt onze opleiding lash expert je vast aan! Deze modulaire opleiding bestaat niet alleen uit de cursus wimperextensions en de cursus wimperlifting, maar ook de cursus 3D wimperextensions (Russian Volume) vormt hier een onderdeel van. In deze cursus leer je om wimpers met nog meer volume te creëren. Schrijf je vandaag nog in of neem contact op voor meer informatie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie