Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wimperextensions: wel of niet doen?

22 juni 2022 | Schoonheidszorg
Wimperextensions: wel of niet doen?

Een van de beauty behandelingen die eigenlijk niet in je beauty salon mag missen, is wimperextensions. Het is wel belangrijk om hier eerst een degelijke cursus voor te volgen. Daarvoor ben je bij Wellness Academie aan het goede adres. Niet alleen leer je tijdens deze praktijkgerichte cursus perfect de technieken aan, maar je leert ook wanneer lash extensions wel zijn aangewezen en wanneer niet. Het is essentieel dat je je klanten goed informeert. Lees hier alvast wat meer over wimperextensions: wel of niet doen?

Zijn wimperextensions voor mij een goed idee?

Als professionele schoonheidsspecialist heb je altijd het beste voor met je klanten. Een van jouw taken is om ze goed te adviseren over de behandelingen die je aanbiedt en over wat er wel en niet mogelijk is. Hoewel wimperextensions voor veel dames uitstekend geschikt zijn, is het wel belangrijk om te weten dat er toch enkele contra-indicaties bestaan. Daarnaast zijn er nog een aantal punten, waar je rekening mee moet houden als klanten vragen of deze wimperbehandeling voor hen een goed idee is. Hoe zit het bijvoorbeeld als iemand een bril draagt of als de eigen wimpers niet zo lang en vol zijn?

Wat zijn de contra-indicaties?

Wimperextensions: wel of niet doen? Er zijn een aantal situaties waarin ze worden afgeraden. Het gaat hierbij om enkele oogaandoeningen, zoals glaucoom en cataract. Daarnaast is het ook geen goed idee om wimperextensions te zetten bij mensen met zeer droge ogen of mensen die juist snel tranende ogen hebben. Zo is het bijvoorbeeld ook afgeraden om extensions te plaatsen als iemand hooikoorts heeft en de periode aanbreekt waarin deze allergie opspeelt. Verder plaats je nooit wimperextensions bij rode en geïrriteerde ogen, want dit kan duiden op een oogontsteking.

Kun je allergisch zijn voor wimperextensions?

Het kan gebeuren dat iemand allergisch reageert op wimperextensions, met geïrriteerde ogen, jeuk en gezwollen oogleden tot gevolg. Het zijn doorgaans niet de wimperextensions zelf die dit veroorzaken, maar de wimperlijm. De eventuele kleurstof, latex en de lijmstof acrylaat in de lijm staan erom bekend dat ze in zeldzame gevallen een allergische reactie uitlokken. Om die reden bestaat er tegenwoordig ook wimperlijm zonder latex. Is je klant allergisch voor de lijmstof, dat kun je het plaatsen van wimperextensions beter achterwege laten. Gelukkig zijn er vandaag de dag allerlei alternatieven, waarmee je je klanten alsnog van prachtige wimpers kunt voorzien. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een behandeling als wimperlifting. Volg daarvoor onze populaire Cursus Lash Lift!

Waar moet je nog meer op letten?

Er zijn nog een aantal dingen waar je op moet letten als het gaat om wimperextensions. Heeft je klant van nature al mooie lange wimpers, dan moet ze er rekening mee houden dat de wimpers nog wat zullen groeien. Daardoor worden de wimpers met extensions nog langer. In sommige gevallen, is dan een wimperlift een beter idee. Je zult misschien ook weleens de vraag krijgen of extensions te combineren zijn met een bril. Dat kan zeker, maar dan moet je er alert op zijn dat je de extensions niet te lang maakt om te voorkomen dat ze tegen de brillenglazen aankomen. Verder moet je als wimperstyliste vooraf goed analyseren of de natuurlijke wimpers voldoende draagkracht hebben, zodat je daar de wimperextensions op kunt afstemmen. Bij erg dunne haartjes kies je dan voor iets dunnere en kortere extensions. We leren je er graag alles over in onze Cursus Wimperextensions!

Wimperextensions: wel of niet doen?

Als er iets prachtig is, dan is het wel een mooie open blik met lange en perfect gekrulde wimpers. Wimperextensions zijn een geweldige oplossing, om dat te bereiken. In de meeste gevallen antwoorden we op de vraag, ‘wimperextensions: wel of niet doen?’, dan ook vol overtuiging met ‘wel doen!’. Echter, zoals je hebt kunnen lezen, zijn er enkele uitzonderlijke situaties waarin je beter naar een andere oplossing kunt zoeken. Tip: neem hier ook eens een kijkje bij onze complete Opleiding Lash Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie