Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat zijn je carrièremogelijkheden met een opleiding visagiste?

29 maart 2024 | Visagie
Wat zijn je carrièremogelijkheden met een opleiding visagiste?

Overweeg je een carrière in de beauty branche met de nadruk op make-up? Dat is een topidee! Visagie gaat veel verder dan alleen het aanbrengen van wat lipstick en mascara. Het gaat om creatieve en vaardige technieken, die je voor diverse doeleinden kunt gebruiken. Denk onder meer aan make-up voor alledag, voor speciale gelegenheden of zelfs voor het omtoveren van mensen tot personages voor film of theater. Met make-up kun je mensen extra laten stralen. We gaan hier in op je carrièremogelijkheden met een opleiding visagiste!

Wat houdt een opleiding visagiste in?

De meeste mensen hebben make-up in huis om hun look te verfraaien. Wil je echter als professional aan de slag met make-up, dan komt daar heel wat meer bij kijken. Een opleiding visagiste is dan ook veel meer dan alleen leren hoe je make-up aanbrengt. Tijdens onze opleiding visagiste leer je bijvoorbeeld ook alles over huidverzorging, de huidtypes, de anatomie van de gelaatsschedel, soorten make-up en de geschiedenis van de make-up. Met deze essentiële kennis komen je make-up looks veel beter tot hun recht. Vervolgens leer je de basis make-up technieken op de juiste manier uitvoeren. Je gaat tijdens de lessen veel oefenen, zodat je deze tot in de perfecte in de vingers hebt. Daarna leer je gevorderden technieken en het uitwerken van complexe en creatieve make-up looks. Neem hier ook een kijkje bij onze cursus wimperextensions, waarin je je beauty skills nog verder gaat verfijnen.

Leer om de persoonlijke schoonheid te benadrukken

Een van de belangrijkste doelstellingen van onze opleiding visagiste is om mensen te helpen om hun natuurlijke schoonheid te benadrukken. Het is bijzonder om te ervaren hoe je als visagiste met make-up het zelfvertrouwen van je klanten kunt vergroten. Het is een misvatting om te denken dat make-up enkel bedoeld is om te camoufleren. Met de juiste inzichten en technieken kun je hiermee vooral ook sterke punten accentueren of zelfs onvolkomenheden corrigeren. Het is daarom altijd heel belangrijk om goed te luisteren naar de wensen van de klant. Wat vinden ze wel mooi aan zichzelf en wat zouden ze graag anders zien? Je kunt op dit vlak als visagiste heel veel voor anderen betekenen.

Laat mensen stralen tijdens speciale gelegenheden

Steeds meer mensen huren voor speciale gelegenheden een professionele visagiste in. Tijdens gelegenheden, zoals bruiloften, gala’s of voor het maken van familiefoto’s, kan je als visagiste het verschil maken en mensen er op hun best uit laten zien. Een van de manieren waarop de professionele visagisten zich onderscheiden van niet-professionele beauty liefhebbers is dat ze make-up looks perfect kunnen aanpassen aan de persoonlijkheid en de voorkeur van hun klanten, terwijl ze tegelijkertijd rekening houden met kleding, haarstijl en huidtype. Wil je nog meer leren over looks en stijlen? Dan is het ook een aanrader om onze cursus kleurenconsulente of de cursus stijlconsulente te volgen.

Nog meer carrièremogelijkheden met een opleiding visagiste

Je carrièremogelijkheden met een opleiding visagie gaan echter nog veel verder. Zo vormt visagie ook een essentieel onderdeel van de mode- en entertainmentsector. Visagisten worden vaak ingehuurd voor het verzorgen van de make-up van modellen voor modeshows en shoots voor magazines. Daarnaast ontbreken deze professionals niet bij theater-, televisie- en filmproducties. Ze zijn verantwoordelijk voor het creëren van looks die passen bij de visie van de ontwerpers, regisseurs en stylisten. Hiervoor moet je dan ook beschikken over een groot inzicht, veel kennis en creativiteit. Uiteraard dien je daarbij ook alle technieken meester te zijn, die er nodig zijn voor het creëren van deze looks. Door middel van het gebruik van de juiste kleuren, texturen en technieken ontwikkel je de look en stijl die gewenst is.

Een carrière als ondernemer of in het onderwijs?

Tot de carrièremogelijkheden van een opleiding visagiste horen ook ondernemer en/of docent worden. Als visagist kun je in loondienst gaan van een beauty salon, parfumerie, hotel of wellness-oord. Daarnaast is dit ook een beroep dat je uitstekend kunt uitvoeren als zelfstandig ondernemer. Misschien droom je wel van een eigen beauty salon? Je kunt een opleiding visagiste bijvoorbeeld combineren met een opleiding schoonheidsspecialiste of andere interessante beauty cursussen van Wellness Academie. De mogelijkheden zijn eindeloos. Heb je daarna inmiddels heel wat jaren ervaring en heb je je kennis up-to-date gehouden? Dan is het een uitdaging om je kennis en vaardigheden over te dragen aan anderen, die interesse hebben in dit boeiende vak door bijvoorbeeld docente make-up te worden.

Zie je een carrière in de beauty branche wel zitten?

Dan staan we bij Wellness Academie met veel plezier voor je klaar om je klaar te stomen voor dit avontuur. Schrijf je vandaag nog in voor onze opleiding visagiste of kom langs op een van onze info-avonden voor meer informatie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie