Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Voor wie zijn hair weaves geschikt?

4 november 2020 | Haarverzorging
Voor wie zijn hair weaves geschikt?

Vanwege de actuele situatie rondom corona maar met de handen in het haar zitten? Dat is een goed idee, tenminste als je dit niet doelloos doet! Wat dacht je ervan om in de tussentijd de hair weaving techniek in de vingers te krijgen? Lang haar? Daar hoef je dankzij deze techniek tegenwoordig niet maanden meer op te wachten. Hoor je mensen vaak klagen over het feit dat hun haar zo dun is of volume mist? Na het volgen van onze cursus hair weaving heb jij de oplossing in handen! We vertellen je hier meer over hair weaves en we geven antwoord op de vraag: voor wie zijn hair weaves geschikt?

Wat zijn hair weaves nu juist?

In onze cursus hair weaving leer je om het eigen haar niet zichtbaar te vervangen door banen van synthetisch of echt mensenhaar. Je kunt deze techniek toepassen voor gedeeltes van het kapsel of zelfs voor het complete kapsel, afhankelijk van de wens van je klant. Hair weaves van echt mensenhaar hebben de voorkeur, omdat dit een natuurlijker ogend effect geeft. Daarbij kan dit haar, in tegenstelling tot synthetisch haar, op normale wijze gewassen en gestijld worden. Bovendien kunnen deze hair weaves ook langer blijven zitten. Na vier tot zes weken dienen de hair weaves verwijderd te worden. 

Wat is er allemaal mogelijk met hair weaves?

De belangrijkste reden om hair weaves toe te passen is om het haar dikker en/of langer te maken. Daarnaast bieden hair weaves nog meer mogelijkheden om aan de hairstyling wensen van je klanten te voldoen. Je kunt met deze vorm van hairextensions ook experimenteren met golvend of krullend haar. Of misschien wil je klant in plaats daarvan juist steil haar; ook dat behoort tot de mogelijkheden. Heb je eenmaal de smaak te pakken en de techniek in de vingers? Ga dan ook eens in de weer met andere kleuren en creëer bijvoorbeeld een mooi balayage kapsel. Zoals je ziet, is er heel veel mogelijk.

Voor wie zijn hair weaves geschikt?

De cursus hair weaving is voor iedereen toegankelijk. Je hebt geen voorkennis nodig. Het is een ideale aanvulling op onze Opleiding Hairstylist of de Cursus Hairextensions. Met hair weaves kun je veel klanten blij maken. Je moet wel met enkele factoren rekening houden. Zo moet het eigen haar minimaal 2 cm lang zijn om de basis te vlechten. Houd er ook rekening mee dat chemisch behandeld haar kwetsbaarder is. Analyseer daarom goed de conditie van het haar. Verder staat je niets in de weg om je klant te verrassen met de mogelijkheden van hair weaving. In sommige gevallen zijn hair weaves juist goed om het eigen haar rust te geven, zodat het in de tussentijd gezond kan groeien. We vertellen je er graag meer over tijdens de cursus hair weaves.

Hoe lang heb je plezier van hair weaves?

Je klant heeft tussen de 4 en 6 weken plezier van hair weaves. Het is belangrijk om ze daarna te verwijderen, om te voorkomen dat het eigen haar breekt. Het eigen haar wordt bij deze behandeling ingepakt in een vlecht en in de weaves. Het haar zal hierdoor tot rust komen. Het wordt bijvoorbeeld niet elke dag geborsteld en gekamd, waardoor het anders beschadigd zou kunnen raken. Let wel op, dat je het haar niet te strak vlecht, vooral aan de basis, om te voorkomen dat het breekt. Na 4 tot 6 weken is het belangrijk om het eigen haar weer ‘uit te pakken’ om beschadiging te voorkomen en om het eigen haar weer op de gangbare manier te verzorgen. Het weaven op zich is dus gewoon veilig voor het eigen haar.

Schrijf je hier in voor de Cursus Hair Weaving!

Nieuwsgierig geworden naar deze techniek? Je kunt deze cursus zowel klassikaal als online volgen. Hier vind je meer informatie over onze Online Training Hair Weaving.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie