Inschrijven

Cursus Hair Weaving

Voller of langer haar zonder schadelijke haarbehandelingen!
Hairweaving techniek voor langer haar of meer volume
Voller of langer haar zonder schadelijke haarbehandelingen!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht
Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Krijg je vaak van klanten in je salon te horen, dat ze langer of voller haar wensen? Na het volgen van deze cursus hairweaving kun jij deze wensen gemakkelijk in vervulling laten gaan. Een groot voordeel van deze techniek is dat het eigen haar intussen kan ‘rusten’ en gezond kan groeien. Ontdek hier wat je met hairweaves voor je klanten kunt betekenen en schrijf je in!

De voordelen van hairweaving

Hairweaving is een van de modernste technieken om gemakkelijk elk kapsel dat men maar wenst te creëren, zonder dat het eigen haar schadelijke behandelingen hoeft te ondergaan. Hairweaving betekent dat je het haar van je klant in banen over het hoofd gaat vlechten, om daar vervolgens hairweaves op vast te zetten om het gewenste kapsel te verwezenlijken. Je kunt mensen met kort haar bijvoorbeeld lang haar geven en mensen met dun haar meer volume. Het is ook mogelijk om een andere haarkleur te kiezen of om te spelen met accenten. Je klant heeft er 4 tot 6 weken plezier van! Neem hier ook eens een kijkje bij onze cursus hairextensions.

Meer volume, langer haar, een andere kleur? Met hairweaving maak je het mogelijk!

Lesprogramma cursus hairweaving

In deze training hairweaving krijg je vlot de kunst van hairweaving in de vingers. Allereerst leer je meer over de geschiedenis van het werken met hairextensions, vlechten en haarstukjes. Daarna gaan we in op de belangrijkste aandachtspunten bij werken met hairweaves, met aandacht voor haaranalyse, de beste soort hairweaves en alle materialen die je hiervoor nodig hebt. Tijdens de training ga je zelf oefenen met het creëren van kapsels met hairweaves. Je docente heeft een handige instructiefilm voor je klaarstaan, waarin je stapsgewijs de complete behandeling leert uitvoeren. Voor vragen, ondersteuning en feedback kun je altijd een beroep doen op je docente.

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Geschiedenis
 • Haaranalyse
 • Productkennis
 • Stappenplan hairweaving
 • Instructievideo

Prijs

 

Docent

Hanna Miguel

Docent in thuisstudie

Hanna Miguel is al 23 jaar actief in het kappersvak. In al die jaren heeft ze veel ervaring opgedaan met het creëren van de mooiste kapsels. Tijdens haar werkzaamheden kreeg ze veel vragen van klanten over hoe ze hun haar weer een gezondere uitstraling konden geven. Hanna schoolde zich daarom bij in het geven van keratine haarbehandelingen en permanente straightening behandelingen; behandelingen die verbluffende resultaten geven!

Ondertussen heeft Hanna alweer ruim 12 haar ervaring met het geven van keratine en straightening behandelingen. Ze weet als geen ander hoe ze dof, stug en futloos haar met een intensieve behandeling kan omtoveren tot gezonde, zachte en glanzende lokken met een langdurig resultaat. Ondertussen ontdekken steeds meer mensen de kracht van keratine haarbehandelingen en is er steeds meer vraag naar in het moderne kapsalon.

Hanna vindt het geweldig dat ze met haar jarenlange ervaring nu ook mede-collega’s en studenten alles kan leren over het geven van keratine haarbehandelingen. “Het geeft me veel voldoening om te zien hoe anderen mijn passie delen en hun klanten superblij maken met mooi gezond en stijl haar.”

Lees verderInklappen

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.