Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Volle wimpers op natuurlijke wijze

21 juli 2020 | Schoonheidszorg
Volle wimpers op natuurlijke wijze

Mooie volle wimpers zorgen voor sprekende ogen en dragen bij aan een verleidelijke uitstraling. Helaas is niet iedereen van nature bedeeld met volle wimpers. De meeste dames grijpen daarom al snel naar cosmeticaproducten als speciale mascara’s die vollere wimpers beloven. Maar wist je dat je ook op een natuurlijke wijze vollere wimpers kunt stimuleren? Hier vind je handige en eenvoudige tips voor natuurlijke volle wimpers waarvan iedere make-up artiest op de hoogte dient te zijn.

1. Wonderolie

Wonderolie staat ook bekend als ricinusolie of castorolie. De olie is afkomstig uit de geplette vruchten van de Wonderboom. Deze boom heeft zijn naam te danken aan het feit dat hij enorm snel groeit. Smeer de wonderolie dagelijks op je wimpers met een schoon wimperborsteltje. Wonderolie heeft een afdekkend effect, waardoor de wimperhaartjes worden beschermd tegen beschadigingen en afbreken. In de tussentijd krijgen de haartjes de kans om te herstellen en voller te worden.

2.Vaseline

Vaseline heeft dezelfde werking en hetzelfde effect als wonderolie. Door met een wimperborsteltje vaseline op je wimpers te smeren dek je de wimpers af, waardoor ze beschermd zijn tegen schadelijke invloeden, minder snel afbreken en ongestoord kunnen herstellen. Breng de vaseline voor het slapen aan en was het er ’s morgens weer vanaf.

3. Olijfolie

Olijfolie is rijk aan vitamine E, een ingrediënt met een positieve werking op de haargroei en daarom ook op het voller worden van de wimperhaartjes. Doe wat olijfolie op een watje en strijk het over de wimpers. Laat het tien minuten intrekken en was het er vervolgens met lauw water vanaf. Herhaal deze behandeling iedere dag en je zult snel resultaat zien. Bovendien zullen de wimpers er mooi van gaan glanzen.

4. Verzorging van binnenuit

Naast een goede uitwendige verzorging van de wimpers, is het ook mogelijk om de wimpers van binnenuit te verzorgen door gezond te eten en voldoende water te drinken. Een vitamine die belangrijk is voor de haargroei is onder andere vitamine D. Vitamine D zit in voedingsmiddelen van dierlijke afkomst, zoals in vette vis als paling, makreel en zalm. Daarnaast wordt vitamine D onder invloed van zonlicht door het lichaam zelf aangemaakt. Ook vitamine B is belangrijk voor sterke en volle wimperhaartjes. Vitamine B zit onder andere in volkoren granen, varkensvlees, peulvruchten, noten, gedroogde vruchten, bananen, melk en eieren.

5. Voorzichtig met cosmetica

Wanneer iemand erg dunne en broze wimperhaartjes heeft, is het aan te raden om een maand geen mascara te gebruiken. Vermijd vooral ook waterproof mascara. De wimpers worden tijdens het dragen van waterproof mascara verhard, waardoor ze sneller afbreken. Ook heb je een speciale remover nodig om de mascara eraf te krijgen. Veel mensen hebben de neiging harder te wrijven, waardoor de wimpers sneller beschadigd raken of breken. Het is ook aan te raden om minimaal een maand geen wimperkruller te gebruiken, zodat de wimperhaartjes genoeg tijd krijgen om te herstellen. Gebruik een wimperkruller vervolgens ook niet te vaak, bijvoorbeeld alleen bij speciale gelegenheden. De wimperkruller kan de textuur van de wimperhaartjes beschadigen, waardoor de wimpers op den duur afbreken.

Wil je meer weten over wimperstyling?

Wil je je verder specialiseren in wimpers? Dan is de Cursus Wimperextensions wellicht iets voor jou. Of volg onze complete Opleiding Lash Expert!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie