• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Visagietrends van nu die je niet mag missen

20 oktober 2023 | Visagie
Visagietrends van nu die je niet mag missen

Is de wereld van make-up en schoonheid jouw passie? Droom je van een carrière als visagiste? Als je van plan bent om de boeiende weg van de visagie in te slaan, dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de beauty branche. De beauty experts van Wellness Academie kunnen je daar uitstekend bij helpen. We bespreken hier de opvallendste visagietrends, die momenteel de schoonheidswereld domineren. Is dit carrièrepad iets voor jou? Volg dan de opleiding visagie van Wellness Academie!

Trend 1: Natuurlijke schoonheid benadrukken

In de afgelopen jaren voert de trend van het benadrukken van natuurlijke schoonheid de boventoon. De meeste mensen verlangen naar make-up looks, die hun eigen unieke kenmerken accentueren in plaats van verbergen. Als visagiste is het belangrijk om te weten hoe je deze natuurlijke uitstraling kunt bereiken. Dit omvat het gebruik van lichte, ademende foundation, subtiele contouren en het benadrukken van de ogen en lippen zonder overdadige lagen make-up. Onze cursus visagie is er bovenal op gericht op hoe je deze visagietrends kunt omarmen om je klanten te helpen om hun natuurlijke schoonheid het beste tot zijn recht te laten komen.

Trend 2: Duurzaamheid en veganistische visagietrends

Duurzaamheid en milieuvriendelijkheid zijn tegenwoordig belangrijke overwegingen voor veel consumenten. Dit heeft binnen de beauty branche dan ook geleid tot de opkomst van duurzame en veganistische visagietrends en make-up merken. Als visagiste is het essentieel om bewust te zijn van deze trend en te kunnen werken met make-up producten die ethisch verantwoord zijn. Onze visagie opleiding kan je helpen bij het identificeren van duurzame make-up. Je leert meer over de ingrediënten van make-up: welke ingrediënten kun je beter vermijden en welke bestanddelen zijn essentieel. Daarbij is er ook aandacht voor hygiëne en de houdbaarheid van make-up.

Lees ook: Zijn groene beauty producten altijd beter?

Trend 3: Diverse make-up voor diverse huidtinten

Het is belangrijk dat je als beauty professional tegemoet kunt komen aan de diverse behoeften van klanten met verschillende huidtinten. Als professionele visagist dien je in staat te zijn om make-up looks te creëren die geschikt zijn voor alle huidtinten en -types. Dit omvat het begrijpen van de juiste kleurcorrectie, foundationkeuze en het vermogen om met een breed scala aan tinten te werken. Een professionele opleiding in visagie zal je helpen om deze vaardigheden te ontwikkelen en zelfverzekerd te werken met diverse klanten. Bij Wellness Academie kun je ook een extra cursus gelaatsverzorging voor de donkere huid volgen. Of wil je als visagiste leren om de mannenhuid extra te laten stralen? Bekijk dan hier de cursus gelaatsverzorging van de mannenhuid.

Trend 4: High Definition (HD) Make-up

Met de opkomst van high-definition televisie en fotografie is HD make-up een van de belangrijke visagietrends geworden in de beauty wereld. HD make-up is ontworpen om er natuurlijk uit te zien op high-definition camera's en schermen. Als visagiste moet je in staat zijn om deze techniek te beheersen, vooral als je betrokken bent bij photoshoots, filmproducties of bruidsmake-up. In onze opleiding make-up expert leer je onder andere meer over make-up voor photoshoots en tv-make-up om professionele resultaten te behalen. Het gaat hier om een zeer uitgebreide make-up opleiding, waarin je alle finesses van het vak leert!

Lees ook: Hoe start je een carrière als filmmake-up artist?

Trend 5: Special effects (SFX) visagietrends

Voor degenen die een meer creatieve kant van visagie willen verkennen, is special effects make-up (SFX) een van de opwindende visagietrends. SFX make-up wordt vaak gebruikt in film, theater en voor Halloween looks. Het omvat technieken om wonden, littekens, fantasy creaties en monsterlijke transformaties te creëren. Als visagiste met expertise in SFX make-up kun je een nichemarkt aanspreken en deel uitmaken van spannende projecten. Ook deze discipline binnen de visagie komt aan bod in de opleiding make-up expert van Wellness Academie! Wat wil jij met jouw make-up creaties bereiken?

Heb je nog vragen over de mogelijkheden bij Wellness Academie?

Of je nu geïnteresseerd bent in dagelijkse make-up, bruidsmake-up, special effects of een ander facet van de visagie, onze cursussen bieden een solide basis voor je carrière als visagiste. Bovendien heb je de mogelijkheid om te netwerken en je portfolio op te bouwen tijdens je opleiding. Kortom, als je de wereld van visagie wilt betreden en de nieuwste visagietrends en technieken, wilt ontdekken, overweeg dan om een van de visagie cursussen van Wellness Academie te volgen. Het is de eerste stap op weg naar een avontuurlijke carrière binnen de beauty branche. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen of bezoek een van onze info-avonden!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie