• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Uitgelicht: onze cursus stoelmassage

13 juli 2020 | Massage & Therapieën
Uitgelicht: onze cursus stoelmassage

Geen tijd om te ontspannen of om naar een massagepraktijk te gaan? Dat zijn de slechtste excuses om geen massage te ondergaan. Dit zijn juist tekenen dat iemand op dit moment echt een massage kan gebruiken. Je kunt deze potentiële klanten gemakkelijker overtuigen, door eerst een cursus stoelmassage te volgen. In onze 1-daagse cursus leer je alles over deze unieke massagevorm, waarmee je gemakkelijk bij je klanten langsgaat. We lichten hier de voordelen uit van onze cursus stoelmassage!

Ga naar je klanten toe voor stoelmassages!

Na het volgen van de cursus stoelmassages hebben je (potentiële) klanten geen excuus meer om geen massage te ondergaan. Je leert in deze cursus om korte, maar effectieve ontspannende massages te geven in een ergonomische stoel, die je gemakkelijk overal mee naartoe neemt. Je klant hoeft niet eens uit de kleren, dus de massage kan vlot tussen de bedrijven door gegeven worden. Dat is dan ook wat we in de praktijk steeds vaker zien. Bedrijven huren massagetherapeuten in die op de werkvloer tussendoor spanningen en stress wegmasseren bij hun werknemers. Dat kan een leuke en rendabele afwisseling zijn op je bestaande massagediensten!

Wat maakt stoelmassage zo interessant?

Hierboven deden we al uit de doeken dat het een ideale massage is om ‘tussendoor’ te geven. Veel werknemers die op de werkvloer voor het eerst met massage te maken krijgen, staan bovendien ineens veel meer open voor de wellness wereld. Doordat het om een korte behandeling gaat, gericht op de nek, schouders, armen en rug, waarbij de kleding gewoon aan blijft, is het een laagdrempelige manier om kennis te maken met massage. Opvallend is dat veel mensen pas tijdens de massage zich bewust worden van hoe stijf of pijnlijk hun spieren eigenlijk zijn. Ineens beseffen ze zich waar bijvoorbeeld die hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid of rugpijn vandaan komt. Je kunt met stoelmassage dan ook belangrijke inzichten brengen en veel voor je klanten betekenen.

Stimuleer mensen om hun gezondheid serieus te nemen

Als massagetherapeut, gespecialiseerd in stoelmassages, doe je veel meer dan een moment van ontspanning bieden. Je kunt een belangrijke rol spelen in het oplossen van pijnklachten, door mensen bewust te maken van hun verkrampte houding en spierklachten. Je leert in onze cursus stoelmassage meer over een goede werkhouding, zodat je je klanten advies kunt geven en hen kunt attenderen op klachten op de lange duur. Ook kun je advies geven over het ondergaan van andere massages om specifieke klachten aan te pakken. Denk daarbij aan massages zoals sportmassage, triggerpoint massage, cupping of een behandeling met mobilisatie & stretching technieken.

Wat leer je in onze cursus stoelmassage?

De cursus stoelmassage begint met een korte introductie over de geschiedenis van stoelmassage. Je ontdekt waarom deze massagevorm zo’n grote vlucht heeft genomen. Met deze dienst kun je terecht in het bedrijfsleven, op feesten en festivals, bij sportclubs en bij de mensen thuis. Je kunt hiermee uiteraard ook het aanbod in je praktijk uitbreiden. Je docent zal ingaan op de voordelen en effecten van stoelmassage. Het grootste gedeelte van de les steek je zelf de handen uit de mouwen om de technieken te leren. Er wordt veel gebruikgemaakt van Japanse drukpunttechnieken, waarmee je snel spanningen oplost. Je leert om een volledige behandeling te geven voor de nek, rug en schouders en voor de schouders, het hoofd en de armen.

Schrijf je hier in!

Is een cursus stoelmassage precies wat je zoekt? Schrijf je dan hier direct in voor onze Cursus Stoelmassage in Hasselt, Amsterdam, Rotterdam of Nijmegen. Je hebt geen speciale voorkennis nodig. De cursus is voor iedereen toegankelijk. Wist je dat deze cursus ook volledig online te volgen is? Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat stoelmassage.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie