Inschrijven

Cursus Mobilisatie & Stretching

Leer hoe je het complete bewegingsapparaat in balans brengt!
Leer hoe je het complete bewegingsapparaat in balans brengt!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Deze cursus mobilisatie & stretching helpt je om als massagetherapeut verder te kijken, dan alleen maar naar de spieren. Je leert in deze cursus om de spieren te zien als onderdeel van het complete bewegingsapparaat. Vanuit deze redenering en met de mobilisatie- en stretchtechnieken die je hier leert, kun je je klanten in je massagepraktijk nog beter van dienst zijn!

Waarom een cursus mobilisatie en stretching?

Massages zijn doorgaans op de eerste plaats gericht op het ontspannen van de spieren. In deze cursus mobilisatie & stretching gaan we een stapje verder kijken, voor nog betere resultaten. We gaan ook de gewrichten en overige weefsels bij de behandeling betrekken. Je leert om oog te hebben voor het volledige bewegingsapparaat. Er is aandacht voor het verlichten van pijn in gewrichten en het verbeteren van de flexibiliteit van het hele lichaam. Hiermee verklein je de kans op blessures en help je om prestaties te verbeteren. Ideaal voor sporters en voor iedereen die veel lichamelijke inspanning levert.

De cursus mobilisatie & stretching is een verrijking voor elke massagetherapeut!

Lesprogramma cursus mobilisatie & stretching

In de cursus mobilisatie & stretching leer je om als massagetherapeut verder te denken over hoe je elke individuele klant beter kunt helpen. Je leer om behalve met massages, ook met mobilisatie- en stretchingstechnieken de werking van het volledige bewegingsapparaat te bevorderden. Om te ontdekken wat jouw klant nodig heeft, leer je om eerst functionele mobiliteits- en flexibiliteitstesten uit te voeren. Op basis daarvan ga je het verdere verloop van de behandeling bepalen. Je leert hiervoor o.a. dynamische stretchtechnieken voor alle delen van het lichaam en je gaat oefenen met het mobiliseren van gewrichten via dynamische manipulatie.

Praktische informatie

Mis deze kans niet om je als massagetherapeut bij te scholen in mobilisatie- en stretchtechnieken. Deze behandelingen bieden een meerwaarde voor elke massagepraktijk. Zorg dat je je op tijd inschrijft voor onze cursus mobilisatie & stretching, want de plaatsen zijn beperkt. Dankzij de kleine lesgroepjes kunnen we altijd een goede begeleiding en veel praktijktraining garanderen. Je krijgt bovendien les van een ervaren en gepassioneerde docent, waardoor deze cursus een inspirerende en leerzame ervaring is. Na afloop bekom je een certificaat mobilisatie & stretching. Bekijk hier ook onze Opleiding Sportmasseur en de Opleiding Massagetherapeut.

Indeling

2-daagse cursus

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus is het verplicht voorkennis te hebben van anatomie, pathologie en fysiologie.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Introductie mobilisatie & stretching
 • Het bewegingsapparaat
 • Mobiliteits- en flexibiliteitstesten
 • Beredeneren van de behandeling
 • Dynamische stretchtechnieken
 • Mobilisatie van gewrichten

Prijs

Voor de opleiding in België: 0 euro
Voor de opleiding in Nederland: 0 euro

Opleidingsdata

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.